Parintele Iustin Parvu a trecut la cele vesnice

118444_parintele-iustin-parvu

(10.02.1918-16.06.2013)

Cand va propuneti sa facet ceva, fceti !. . . altfel, s-ar putea sa fie prea tarziu.

De multa vreme  mi-am propus sa ajung la Manastirea Petru Voda,  sa pot sa-l vad pe Parintele Iustin,  insa am tot amanat gasind alte treburi lumesti „mai importante” de facut.  La Manastire am ajuns in anul 2009, insa la usa parintelui era atata lume ca nu am avut rabdare sa astept si am plecat cu gandul ca ma voi reintoarce, insa…

in dimineata asta am aflat ca Parintele a murit si m-a cuprins o mare intristare si un mare regret ca nu am reusit in viata asta sa-l vad macar odata pe acest mare duhovnic.

IMG_1386

La usa Parintelui Iustin, era tot timpul plin de oameni

A murit duminica seara (16 iunie 2013)   suferind de un cancer la  stomac.  Ingerii au plans cu lacrimi de ploaie cu cateva saptamani inainte de marea despartire, acum a aparut soarele, semn ca Perintele este langa Dumnezeu, acolo unde ii e locul.  “La ora 22:40, ora României, după o suferinţă de mai multe săptămâni şi după un chin care s-a acutizat în ultimele ore, părintele Iustin Pârvu a încetat din viaţa aceasta trecătoare şi s-a mutat la cereştile cete, la Sfinţii Mucenici şi Mărturisitori pe care atât i-a iubit şi după care atât a jinduit”, se arată într-un comunicat al  Mânăstirii Petru Voda, pe care a ctitorit-o şi a închinat-o martirilor români din închisorile comuniste.

Născut pe 10 februarie 1918, în satul Poiana Largului, judeţul Neamţ, a îmbrăcat rasă monahală în 1936, la Schitul Durau, fiind hirotonisit preot la 22 de ani. A participat împreună cu Divizia 4 Vânători de Munte la luptele din cel de-al Doilea Război Mondial, ajungând până la Don. După lăsarea la vatră, urmează seminarul din Roman, absolvindu-l în 1945, an în care a fost arestat şi condamnat politic la 12 ani închisoare, pedeapsa prelungindu-se până în 1964, pentru că nu s-a lăsat de credinţă

După ieşirea din închisoare, părintele Iustin a slujit ca monah la Mănăstirile Secu şi Bistriţa. În 1992 a început construcţia la Mănăstirea Petru Vodă, mânăstire unicat în România, fiind dedicată martirilor din temniţele comuniste.

Sursa: http://www.gandul.info/stiri/parintele-iustin-parvu-a-decedat-10974907

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA SI SA-L IERTE ! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s