Publicat în Moinesti

Invitatie pentru copii din Moinesti

Azi, pentru ca tot e sarbatoare si  ” se spune că aceia care nu ţin această sărbătoare vor fi uscaţi şi gălbejiţi ca florile care de acum încep să se veştejească. Cine spală haine în această zi va fi năpădit de păduchi şi ploşniţe. Fetelor care se spală în această zi nu le mai creşte părul, aşa cum nu mai creşte iarba.  Despre oamenii care nu-şi văd umbra capului la răsăritul soarelui, în dimineaţa zilei, se spune că vor muri până la sfârşitul anului. În această zi nu este bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de către cineva, că aşa vei fi tot anul. Oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă (beţie, tutun, preacurvie, etc.) sigur vor fi vindecaţi. Femeile însărcinate, dacă vor ţine această zi, vor avea o naştere uşoară şi copii sănătoşi.

Biserica a rânduit ca, de sărbătoarea Schimbării la Faţă, să se facă dezlegare la peşte pentru bucuria praznicului, ce are loc în timpul postului Sfintei Marii. În această perioadă să sfinţesc grădinile, boabele de grâu pentru semănat, recoltele. Credincioşii duc la biserică prinoase din roadele pe care le au pentru a fi binecuvântate de preot şi împărţite celor sărmani. De asemenea, viii nu trebuie să-i uite nici pe cei trecuţi în nefiinţă, ci să facă pomană în amintirea şi pentru sufletul acestora. ”

sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ortodocsii-serbeaza-marti-schimbarea-la-fata-care-sunt-obiceiurile-din-aceasta-zi-309359.html

am iesit la o scurta plimbare prin oras, parcurile erau pline ochi, asa ca mi-am schimat directia  plimbandu-ma pe str. T.Vladimirescu si ce sa vezi,  toti stalpii poarta afise colorate, m-am apropiat si iata ce-am citit:

Picture 525

Picture 527

 

Vineri, 9 august, de la orele 17.00, 18.30 si 20.00 in sala de festivitati a Primariei copii vor putea sa vada „showul lui Mikey Mouse si a prietenilor sai” , pentru 10 lei. M-am gandit sa dau vestea pe FB poate nu toata lumea ajunge in centru pana vineri si e bine de stiut pentru cei ce doresc sa le faca copiilor lor o bucurie.

Distractie placuta si sa-mi povestiti si mie cum a fost !  :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s