Publicat în Dezvoltare personala

Iti place locul tau de munca ?

1029697a_img

In Evul Mediu, munca era perceputa ca o pedeapsa, azi a devenit unul dintre principalii vectori ai realizarii personale. Munca este strans legata de venit iar fiecare aspira spre un salariu mai bun si o stare de bine.  Implicarea emotionala in munca duce la foarte multe deceptii si rani sufletesti. A nu practica o meserie care sa-ti placa, reprezinta o suferinta. Este frustrant sa faci ceea ce nu-ti place doar pentru a trai, insa din nefericire, astfel de cazuri reprezinta majoritatea, ba mai mult, esti fericit sa ai unde sa muncesti si nici nu te mai intereseaza daca-ti place sau nu, facand ceea ce-ti doresti cu adevarat doar in timpul liber.

Pe de alta parte, poti sa ajungi sa practici meseria pentru care te-ai pregatit si sa constati ca esti prost platit sau nu ai conditii de lucru, poti sa lucrezi intr-un mediu care sa nu te satisfaca intelectual si atunci simti ca te plafonezi, ca nu asta ti-ai dorit si …iar incepe lupta interioara !

Atunci cand suferi la locul de munca, ca masura de protectie psihica se instaleaza detasarea, te duci acolo si iti faci treaba ca un robot, insa nu mai simti nimic, nici pentru job, nici pentru cei cu care lucrezi. Incepi sa numeri orele pana la plecare si odata iesit pe usa…redevii din nou TU !

Anunțuri

2 gânduri despre „Iti place locul tau de munca ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s