Simpozionul „Dimitrie Ghika -Comanesti – in memoriam ” 2013

Simpozion

Sambata 17 august 2013, a avut loc la Palatul Ghika din Comanesti, editia a-III-a a Simpozionului National „Dimitrie Ghika -Comanesti -in memoriam”. Academicienii Gleb Dragan si Pompiliu Manea, doamna dr.ing.Doina Rogobete, domnul dr.col. (r) Valentin Marin, lector univ. Adrian Jicu, ing. Danut Gabar -redactor sef la revista romana de sah „Gambit”, Romulus Dan Busnea -jurnalist, Ana-Maria Durila, masterand la Universitatea „Al.I.Cuza” Iasi, personalitati ale vietii culturale comanestene: Angela Bandea, Petrita Bibliie, Cristina Hanganu, Toader Oprea, Petre Colacel au facut din acest eveniment un regal cultural. Evenimenul a fost patronat de primarul orasului Comanesti, Ec. Viorel Miron. Au mai participat activ elevi din Comanesti, iar momentele artistice ne-au fost oferite de : Stefan Orhean -pustiul de numai 13 ani care a uimit Romania  prin talentul sau de a dansa, Grupul Vocal „Tarancuta”, Ansamblul folcloric „Mugurasii” de la Agas.

Picture 066

Gazdele si-au intampinat oaspetii in costume populare, daruind fiecarei persoane prezente cate un program de sala si numarul 2 din revista Columna – de fapt un adevarat tratat de 438 pagini foarte interesant si util pentru toti cei ce doresc sa afle cat mai multe despre zona Comanesti si nu numai.

Picture 003Picture 005

Daca doriti sa cititi revista Columna, dati click pe  coperta, pentru a intra de site. (gasiti aici ambele numere on-line)

coperta

Programul manifestarilor :

program-pg.1Program-pg.2

In pauza Stefan ne-a incantat pe toti cu dansul irlandez.

Grupul Vocal „Tarancuta” ne-a delectat cu muzica populara autentica.

La plecare, ne-au asteptat copii de la Ansamblul folcloric „Mugurasii” din Agas, foarte talentati si frumosi, ei au sustinut un program artistic desavarsit. Iata-i aici intr-un dans cu masti.

O sa dedic cateva episoade acestui eveniment de cultura, pentru ca am gustat cu mare drag tot ce s-a intamplat si in felul acesta doresc sa le multumesc organizatorilor.

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s