Festivalul medieval Brasov 02-04 mai 2014

Turnirul-Cavalerilor

Asociația Cavalerii Cetăților Bârsei în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și SC Aro Palace SA organizează în zilele de 2-4 mai 2014, în Complexul Cetate, Ediția a VIII-a festivalului medieval Turnirul Cavalerilor, eveniment de anvergură regională dedicată reconstituirii istorice, arheologiei experimentale, dar și promovării și valorificării valorilor tradiționale și istorice.

Evenimentul va reuni acțiuni și demonstrații specifice tematicii de gen, de la demonstrații de mânuire a armelor medievale, dansuri medievale, târg de artă populară, spectacole cu foc, cântări ale menestrelilor și teatru. Partea teoretică și științifică a evenimentului este concentrată în cadrul a două conferințe pe teme istorice, coordonate de dl. doctor Andrei Pogăciaș.

În premieră, în cadrul acestui festival se vor organiza două concursuri tematice pentru publicul de largă audiență, cu probe de îndemânare specific medievale, din care nu vor lipsi, spre exemplu, prinderea găinii, mulsul caprei sau alte încercări menite a educa publicul asupra unor subiecte curente în epocă, dar și de a spori gradul de atractivitate și divertisment al evenimentului. Premiile acestui concurs vor fi oferite de sponsorul evenimentului Mangusta GSM și vor consta în echipamente și accesorii de telefonie mobilă (premiul I – 1 Samsung S3 Mini, premiul II – 1 Samsung Galaxy Young, premiul III – voucher de 100 de lei pentru accesorii GSM).

Pentru a facilita accesul la eveniment, se asigură transportul gratuit la locație în fiecare zi a festivalului, punctul de pornire fiind Liceul de Muzică Tudor Ciortea vineri intre orele 16.00 și 21.00 iar sambata și duminica între orele 12.00 și 21.00, plecarea efectuându-se pe măsura ocupării locurilor în mijloacele de transport.

Sursa: http://www.brasov.net/viii-editie-festivalului-medieval-turnirul-cavalerilor-cetate/

Picture 002

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s