Festivalul muzical Mihai Drimbe -ediţia a-XVIII-a (7-8 iunie 2014)

În perioada 07-08 iunie 2014,  Asociaţia „Renaşterea” Buhuşi, reprezentată de domnul profesor Petre Botezatu a organizat Festivalul de muzică pentru elevi: „Mihai Drimbe”, ajuns deja „la vârsta majoratului” -ca să-l citez pe inimosul dascăl.  Timp de două zile la Casa de Cultură Buhuşi a răsunat muzica, de care sperăm să se fi bucurat şi profesorul Drimbe, din steaua sa.

În calitatea mea, de simplă spectatoare (deja este a doua ediţie la care particip) am remarcat calitatea unor acte artistice foarte bine realizate, în care s-a văzut atât munca unor dascăli inimoşi cât şi a unor tineri foarte talentaţi. Prezenţa în sală a  domnului profesor de matematică Onucu Drimbe, fiul lui Mihai Drimbe m-a impresionat în mod deosebit, precum şi poveştile care s-au spus despre cel care a fost un cunoscut dirijor, profesor de muzică şi dascăl de excepţie. Este emoţionant ca atâţia oameni să-ţi vorbească aşa de frumos despre părintele tău care nu mai e;  mi-aş fi dorit ca momentele acestea să fie mai consistente, pentru că ele reprezintă adevărate lecţii de viaţă.

Picture 036

Foto: Profesor Onucu Drimbe, fiul lui Mihai Drimbe

Am aflat astfel că domnul profesor Drimbe a predat muzica, deşi nu avea încă liceul finalizat. Fiind o fire ambiţioasă şi muncitoare, şi-a terminat studiile liceeale la seral, iar la vârsta de 40 de ani a urmat Conservatorul, fiind oarecum coleg cu fiul său, care era student în anul întâi la Matematică. Mihai Drimbe a fost un profesor bun, dar în acelaşi timp exigent, aşa a ajuns să „smulgă” toate premiile de la concursurile de muzică la care participa cu elevii săi.

În timpul celor cinci ore de muzică, pe parcursul a celor două zile, cât a ţinut Festivalul, am putut asculta muzică corală, populară, uşoară, folk,  dansuri populare, beat box, dans modern, ba chiar şi un moment umoristic cu elevii de la Şcoala „Mihai Eminescu” din localitate.

Mi-a plăcut foarte mult programul alcătuit de domnul profesor Popa de la Şcoala Zeletin -Podu Turcului, „Muguraşii” de la Săuceşti, copii de la Oituz, cei din Bacău, care cântă atât de frumos la chitară împreună cu profesoara lor.  Corul de la Bacău, cel care a deschis Festivalul prin intonarea imnului, m-a impresionat nu numai prin mărimea sa, prin ţinuta artistică, dar şi prin repertoriul ales.  Fetiţele de la Luizi Călugăra au o voce frumoasă şi ne-au făcut să ne reamintim şlagăre mai vechi. Apreciez efortul tuturor cadrelor didactice şi a copiilor, chiar dacă nu i-am reţinut pe toţi, se vor regăsi în colajul de fotografii din filmuleţul următor. Felicitări tuuror !

Buhuşenii s-au prezentat la Festival cu talentata Bianca, pe care aţi urmărit-o şi la emisiunea Next Star, cu un montaj umoristic, dans modern şi beat box.  Sala a fost în delir, susţinând numerele artistice ale colegilor lor de la Scoala „Mihai Eminescu”. Iată cum doi puşti absolut superbi fac beat-box pentru Bianca. Unul dintre ei este Tudor Ursache şi a fost o surpriză foarte plăcută pentru mine. Bravo Tudor !

Sper că v-aţi făcut o idee despre cum a fost şi în acest an la Festivalul „Mihai Drimbe” şi poate anul viitor sala va fi neîncăpătoare, felicitări încă o dată oamenilor din spatele acestui eveniment cultural. Tuturor, din partea mea, un mare buchet de flori.

buchet

 Celor din familia Drimbe, felicitări şi multă sănătate !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s