Pericol de explozie la Moineşti

Picture 002

Cei mai vârstnici îşi amintesc că pe strada Zorilor unde se află astăzi Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, se aflau două sonde. Ele au fost casate în urmă cu 28 de ani însă locuitorii celor patru blocuri simţeau în apartamentele lor miros de gaz. Specialiştii au constatat că concentraţia de gaze este foarte mare şi s-a dispus evacuarea celor 160 de persoane, pentru a se putea lucra şi bineînţeles pentru a înlătura pericolul unei explozii.

„Sonda, închisă de 28 de ani, aflată la o distanţă de aproximativ 50 de metri de blocurile de locuinţe care au fost evacuate, este monitorizată de două luni, constatându-se, în urma măsurătorilor, că există o concentraţie destul de mare de gaze. În aceste condiţii, există pericolul migraţiei gazelor prin scoarţă spre blocuri, solul fiind foarte poros. De aceea, operatorul economic care deţine sonda a decis să monteze un coş de captare pentru evacuarea controlată a gazelor şi astfel acestea să nu se mai infiltreze prin sol”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Sursa: Realitatea.net

Picture 003

Reclame

4 comentarii

  1. e corect!natura isi face datoria cand ne vede ca murim de foame si ne e lene sa o exploatam!sau suntem prosti gramada!asa ne trebuie sa murim asfixiati de propriile bogatii!citez”sa mori de foame ca prostu’ cu salamu-n mana” :))

    • din cate stiu eu, se ard destule gaze aiurea pe la sonde pentru ca nu avem cum sa le colectam, asa ca mai bine importam de le rusi si ne plangem de costurile ridicate ale facturilor. Multumesc de vizita Petru 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s