Publicat în Moinesti

Politistul Aurel Munteanu din Moineşti, terorizat !

Situație incredibilă la Poliția Moinești-Bacău. Agentul Aurel Munteanu, polițistul orfan crescut de amiralul Cico Dumitrescu, a intrat în greva foamei, iar șeful său, comisarul șef Gelu Margină, i-a interzis accesul la o sursă de apă și i-a luat caloriferul electric, lăsându-l fără căldură.

Așa cum ne-au transmis colegii polițistului de la Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP), care stau, cu rândul, alăuri de Aurel Munteanu, în timpul acţiunii de protest, pentru a-l determina să renunțe, psihologul IPJ Bacău, „o anume doamnă Tănase”, a adus un platou de prăjituri şi a început să mănânce în fața grevistului. „Și medicul de la spital, Gafton Anca, chemată să îl monitorizeze, a început să arunce cu actele medicale și să țipe că nu e obligată să vină la un sinucigaș”, ne-a spus Ioan Cănărău, vicepreședinte SNAP.

Agentului Muntenu i s-a acordat dreptul la apă și la căldură abia după intervenția președintelui SNAP, Iulian Surugiu. El a intrat în greva foamei, vineri, în semn de protest față de „abuzurile comisarului șef Gelu Margină”.

aurel-munteanu-greva-foameiPolițistul orfan a cerut, în luna octombrie, un control la Poliția Moinești și a depus memorii la IGPR și la Ministerul Afacerilor Interne. Aurel Munteanu ne-a povestit că a fost umilit de șefii de la IPJ Bacău și amenințat că va fi dat afară, după ce a ridicat permisele de conducere unor oameni influenți din Moinești.

A vrut să fie poliţist şi a ajuns să fie umilit

În octombrie, agentul șef Aurel Munteanu a făcut un gest necugetat: s-a baricadat într-un birou din sediul Poliției și a amenințat că se sinucide. Gestul său e considerat de mulți dintre colegii lui un mod de protest față de „atitudinea abuzivă” a unui comandant, comisar șef Gelu Margină. Agentul a povestit, în exclusivitate, pentru „Evenimentul zilei” că, deși și-a dorit cu ardoare să îmbrace uniforma după ce un om al legii i-a salvat viața în copilărie, acum a ajuns să fie umilit de șefi. Atât agentul Aurel Munteanu cât și mai mulți colegi ai acestuia au relatat, pentru „Evenimentul zilei”,  că gestul polițistului de la Ordine Publică a survenit în urma unei serii de abuzuri săvârșite de șeful Poliției Moinești, comisar șef Gelu Margină.

Ameninţat şi de şeful IPJ Bacău

Mai exact, spun polițiștii, înainte de acest incident agentul Munteanu, care avea și atribuții de polițist rutier, a ridicat mai multe permise de conducere ale unor oameni influenți din Moinești. În plus, i-ar fi făcut dosar penal chiar și unui fin al șefului IPJ Bacău, comisar șef Vasile Oprișan, pentru că a condus un autoturism pe drumurile publice, deși avea permisul suspendat. Agentul spune că finul este, la rândul lui, un influent om afaceri pe plan local. Agentul a fost  umilit chiar de adjunctul şefului IPJ Bacău, Ionel Mirică, care l-a apostrofat că nu ar fi avut uniforma aranjată. La scurt timp după incident, Aurel Munteanu ne-a povestit că însuşi şeful IPJ Bacău l-a ameninţat că, dacă „nu se cuminţeşte”, îi pune pe subordonaţii săi să declare că poliţistul orfan a vrut să tragă în ei sau că i-a lovit şi că îi va face dosar penal şi îl va da afară din poliţie. Din acest motiv, agentul a şi ajuns la Bucureşti de unde sperasă i se facă dreptate.

SNAP: „Singura preocupare a inspectoratului este să îl scoată nebun”

colegi-alaturi-de-aurel-munteanu

„La data de 05.12.2014, în cadrul Poliției Moinești din I.P.J. Bacău, agentul șef de poliție Aurel Munteanu, a constatat că după episodul în care s-a baricadat în biroul în care își desfășoară activitatea pentru a atrage atenția asupra terorii instituite de șeful Pol. Moinești, șeful inspectoratului nu a luat nicio măsura pentru a detensiona situația din cadrul acestei unități de poliție și a decis să intre în „greva foamei”. În urmă cu aproximativ 1 lună, Aurel Munteanu, în urma unei discuții tensionate cu șeful Poliţiei Moinești, care l-a amenințat că îl va da afară, acesta s-a baricadat într-unul din birourile unității de poliție pentru a atrage atenția asupra abuzurilor comise.De atunci și până în prezent, singurele preocupări ale conducerii I.P.J. Bacău au fost să-l „scoată” nebun pe agentul de poliție și să limiteze atenția mass-media îndreptată asupra acestui caz. Trebuie să precizăm că, în cursul anului 2013, același șef Margină, a tras sforile necesare pentru delegarea unui alt agent de poliție (Brumă Costel) care era incomod și care „vedea” prea multe. Astfel, în lipsa unor măsuri concrete pentru detensionarea situației și pentru a efectua verificări obiective cu privire la activitatea „MENEGERIALĂ” a cms. șef Margină Gelu, agentul de poliție a recurs la acest gest disperat.

Precizăm că în toate aceste zile de grevă a foamei, a existat o activitate intensă de „mobbing” din partea reprezentanților conducerii I.P.J. Bacău, activitate care a culminat cu un moment ce ne aduce aminte de „epoca terorii comuniste”. Este vorba despre gestul psihologului unității care, a luat un platou cu prăjituri, s-a așezat în fața polițistului și a început să mânânce. De asemenea, șeful Poliției Moinești a „ordonat” să fie dezafectat caloriferul din încăperea în care se află polițistul, astfel ca acesta să simtă din plin disconfortul creat de lipsa hranei.

Ironia face că, după ce unii șefi din comanda IPJ Bacău au încercat să arunce în derizoriu acțiunea agentului Aurel Munteanu și să-l hărțuiască psihic pentru a ceda, acum șeful Poliției Moinești ”amenință” că dacă va fi delegat, detașat sau delegat în altă parte și el va intra în greva foamei. Oare dacă acest șef va intra în greva foamei reprezentanții IPJ Bacău vor avea o atitudine similară de hărțuire a acestuia pentru a-l determina să renunțe la greva foamei? Oare acest șef va fi și el trimis la testări psiholgice? Oare se vor opri caloriferele din încăperea unde va hotărî să protesteze acest șef?

Între timp, agentul Aurel Munteanu se află în greva foamei de 5 zile, timp în care a fost supus unor abuzuri psihice din partea psihologului de unitate și din partea reprezentanților IPJ Bacău și nimeni nu a dispus nicio măsură.

Organizația noastră sindicală nu dorește ”moartea păcătosului”, ci îndreptarea lui, dar această îndreptare trebuie făcută de către cei care au puterea managerială ”în pix”. Dorim pe această cale să transmitem tuturor factorilor de decizie din cadrul MAI că în Poliția Română este nevoie de o schimbare urgentă a mentalității privind respectarea și coordonarea lucrătorilor de poliție.”, se arată într-un comunicat al SNAP.

În cele din urmă, un echipaj medical a venit să îi asigure asistenţă grevistului şi i-au pus o perfuzie cu glucoză.

Sursa: http://www.evz.ro/politistul-orfan-in-greva-foamei-seful-i-a-taiat-apa-si-caldura.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s