Publicat în Amintiri din calatorie, Superblog (articole vechi)

Staţiunea Straja din jud.Hunedoara

Aşa cum v-am povestit deja aici şi aici, în perioada 13-14 decembrie 2014 am vizitat staţiunea Straja din Judeţul Hunedoara, un loc situat la altitudinea de 1400 de metri, în apropierea localităţii Lupeni. E o staţiune tânără ce a apărut pe harta turismului românesc în anul 2002, căutată mai ales iarna pentru cele şapte pârtii de schi destinate atât avansaţilor cât şi începătorilor. Peisajul este sublim, n-am văzut nicăieri un loc atât de frumos. De la geamul vilei Alpin***(unde ne-am cazat), munţii îmi păreau nişte uriaşi cu căciuli albe, ce străjuiesc de veacuri asupra ardelenilor de-aici, iar soarele nu topea ţurţurii frumoşi ce atârnau de geamuri asemeni unor ciucuri ci le dădeau reflexii multicolore.

Picture 001  Picture 073Nu puteam să plec de la Straja, fără să vizitez Schitul, un loc cu o încărcătură energetică aparte, unde intrarea se face printr-un tunel lung de 50 m., pe pereţii căruia este pictat calendarul bisericesc, precum şi scene din Vechiul şi Noul Testament. Mi-a plăcut trăistuţa cu pilde, o altă metodă prin care Dumnezeu încearcă să-ţi spună ceva.

Picture 082Am aflat că trebuie să ne rugăm sfântului zilei de naştere, care în cazul meu este Sfântul apostol şi evanghelist Luca şi mi-a plăcut urarea: „Pace celor ce vin, bucurie celor ce rămân, binecuvântare celor care pleacă”, pe care nu cred că am citit-o altundeva.

Picture 044Apoi, am pornit pe drumul către parcul de aventuri despre care am scris în competiţie şi bine am făcut, pentru că dacă mă lăsam pradă comodităţii nu aş fi fi reuşit să mă bucur de nişte peisaje de poveste.

Picture 051

Picture 057

Picture 060

Picture 065Am admirat pârtia unde schiorii pasionaţi se bucurau deja de zăpadă şi de primele raze ale soarelui. Am regretat că nu ştiu să schiez şi că timpul nu mi-a permis să conduc măcar o săniuţă care să-mi reamintească de copilărie.

Picture 095

4 gânduri despre „Staţiunea Straja din jud.Hunedoara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s