Publicat în Amintiri din calatorie

La drum, cu Carina Travel

Dacă sunteţi din Moineşti şi doriţi să plecaţi într-un week-end să vă relaxaţi, dar în acelaşi timp să şi vedeţi locuri noi, mergeţi la „ceas”. La parterul blocului de pe strada Gării se află agenţia de turism Carina Travel, unde îl puteţi găsi pe domnul Simionescu Cornel. Nu-i voi face nicio prezentare pentru că nu cred să existe cineva în Moineşti care să nu-l cunoască, care să nu fi fost măcar într-o singură excursie organizată de dumnealui.

În 28 februarie – 1 martie 2015, am fost pe urmele Părintelui Arsenie Boca. O excursie de suflet, mai mult un pelerinaj înălţător în locurile unde a poposit cândva cel care cu siguranţă va fi declarat unul dintre cei mai mari sfinţi ai acestei ţări.

Ceea ce-mi place foarte mult la excursiile organizate de domnul Simionescu sunt surprizele. Pe lângă ceea ce e scris în program, sigur se mai vizitează câte unul-două obiective în plus, în funcţie de timpul disponibil.

În prima zi, am pornit dis-de-dimineaţă spre Sâmbăta de Sus, însă ne-am oprit câteva clipe şi la Biserica din comuna Chichiş, jud.Covasna, în apropiere de Braşov, unde am putut vedea icoana pictată de Părintele Arsenie.

Picture Tuborg 003Picturile lui au culori vii, sfinţii par că vor să coboare de pe icoană şi să-ţi intre în suflet.

Ne-am urmat drumul, oprindu-ne la Cetatea Făgăraşului, pe care am regăsit-o complet renovată. Începând cu a doua jumătate al sec. XVI şi mai cu seamă în sec.XVII, a fost reşedinţă nobiliară şi princiară importantă. Cetatea Făgăraş este al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor, şi prezentat de publicaţia Huffington Post.

Picture Tuborg 014

Picture Tuborg 017

Picture Tuborg 024

Picture Tuborg 055La intrarea în Cetate se desfăşura un Târg al Mărţişorului, unde am găsit meşteri artizani foarte talentaţi.

Picture Tuborg 058Ne-am adunat cu greu la autocar, pentru că fiecare mai avea de făcut vreo poză ori de cumpărat mărţişoare şi am pornit către Mănăstirea Sâmbăta de Sus sau Brâncoveanu.

Am poposit mai întâi la Izvorul Părintelui, unde ne-am răcorit cu apa rece şi limpede. Mi l-am închipuit pe Părintele Arsenie bând din acestă apă şi m-am bucurat că am putut ajunge să-mi potolesc şi eu setea din acest loc.

Picture Tuborg 064

Picture Tuborg 066A urmat nelipsita poză de grup 🙂

Picture Tuborg 076Şi iată-ne ajunşi la Mănăstire…

Picture Tuborg 084

Picture Tuborg 086Aici, am vizitat muzeul, unde am găsit o altă icoană minunată pictată de Părintele Arsenie.

epitaf-sambataAm văzul şi locul unde a trăit Parintele Teofil.

Picture Tuborg 094Am plecat de-acolo mai liniştiţi şi marcaţi de ceea ce văzusem, o icoană din ochii căreia Sfânta Fecioara vărsa lacrimi, sau vărsase (n-am îndrăznit să pipăi icoana).

icoana-maicii-domnului-ce-plange-cu-lacrimiAm pornit spre Haţeg, unde urma să ne cazăm, însă am trecut şi pe la Castelul Corvinilor, un loc deosebit de frumos, unde am ajuns prea târziu pentru a intra, pentru că programul de vizitare este foarte scurt. N-am să înţeleg niciodată de ce într-un loc în care singurul aducător de venituri este acest Castel, programul este atât de scurt. 😦

Picture Tuborg 103

Picture Tuborg 110A doua zi, ne-am trezit în zori pentru a fi printre primii închinători la mormântul Părintelui şi ce să vezi ? la ora 6 dis-de-dimineaţă erau deja mii de oameni la coadă, dormiseră acolo pentru a intra primii. Am stat la rând aproape patru ore şi recunosc că  simţi o energie nemaiîntâlnită.

Picture Tuborg 122

Picture Tuborg 124

mormant-parintele-arsenie

Picture Tuborg 134Cozile se întind pe kilometri întregi aproape zilnic. Fiecare vrea să fie ajutat de Părinte, fiecare îi adresează una sau mai multe rugăminţi şi speră că va obţine ajutor. Maicile de-acolo păzesc mormântul şi-i roagă pe cei care vin să nu rupă florile şi să nu poposească în faţa crucii decât pentru a o săruta cu credinţă şi evlavie. Oamenii aduc flori. Dacă s-ar stânge toate florile aduse acolo, s-ar putea face zilnic câte o grădină de vis. „Părintele nu are nevoie de flori, ci de credinţă” repetă într-una maicile şi refuză darurile aduse.

S-a trecut şi pe la Peştera Sfântului Ioan de la Prislop, un loc destul de greu accesibil şi când te gândeşti că un om a putut locui acolo te trec fiorii. Este situată mai sus de mormântul Părintelui Arsenie, la vreo 200 m.

pestera-ioan-prislopNe-am întors la ale noastre, dar în timp ce autocarul gonea spre casă, gândul îmi era la mulţimea aceea nesfârşită de oameni, care stau la coadă chiar şi 12-13 ore doar pentru a-i  spune durerea lor Părintelui Arsenie Boca.

Am cumpărat două cărticele cu pasaje din gândirea Părintelui, iată cele 5 îndrumări pe care acesta ni le face:

1. Oxigen -să trăieşti în aer cât mai curat

2. Glicogen-să ai o hrană raţională şi echilibrată, nici prea multă, nici prea puţină.

3. Somn -cel puţin 6 ore zilnic

4. Să-ţi păstrezi hormonii -să nu faci risipă de energie sexuală.

5.Să ai o concepţie de viaţă creştină.

Iată şi un citat despre iubire:

„Iubirea n-are marginile omului, nici spaţiul, nici timpul; nu piere niciodată, e puternică, încât străbate dincolo de mormânt şi îl ajunge pe cel iubit, străpunge iadul, care nu-i poate sta împotrivă, şi străbate cerul.”

Un gând despre „La drum, cu Carina Travel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s