Actorul Dan Puric, un mărturisitor

11010550_377129695822964_6888717475553341932_nAu trecut mai bine de două ore de când am obţinut autograful şi tot nu-mi pot lua ochii de la „Dulci  -Jurnalul unui câine scris de un puric Dan”, cea mai recentă carte a mărturisitorului Dan Puric.

16524_10206297951345629_8485199010222846013_nLa Bucureşti, cartea se va lansa abia vineri, deci comăneştenii şi toţi cei prezenţi la conferinţă au avut prioritate.

A-l asculta pe Dan Puric e o mângâiere pentru suflet. Spuse de el, lucrurile devin atât de simple, atât de uşor de înţeles, au logică şi bun simţ, pentru că totul este raportat la Dumnezeu.

Simţim că Dan Puric spune lucrurilor pe nume aşa cum ar trebui să facem toţi, dar n-avem curajul să ieşim din rând. Conştiinţa strigă din noi „aşa, e, aşa e”, dar o înăbuşim punându-i pumnul în gură, imediat ce ieşim din sală. Am înţeles că mărturisitorii sunt aici, printre noi, sunt contemporanii noştrii. Ei sunt cei care, ca şi Dan Puric, au curajul de-a spune adevărul, cu riscul de-ai supăra pe ceilalţi, de-a rămâne singuri, de-a fi consideraţi nebuni, ori chiar de-a fi pedepsiţi.

A mărturisi este un act de însănătoşire, este un proces de creştere a imunităţii unui individ şi extrapolând, a unui popor.

Conferinţele lui Dan Puric sunt presărate de exemple luate din rândul oamenilor simpli, spuse de actorul Dan Puric într-un mod deosebit de amuzant, reuşind astfel să capteze audienţa. Chestiuni de o gravitate majoră se simplifică până la nucleu prin povestioare mici, asemănătoare unor pilde.

Treptat şi cu multă răbdare se încearcă un atentat asupra identităţii noastre naţionale, atacându-se subtil ori direct obiceiurile noastre, religia, scoţându-se din cărţile de istorie faptele de vitejie ale conducătorilor, într-un cuvânt, denigrându-se totul.

Sufletul, spunea maestrul, e ca o celulă, singura celulă fără membrană. Membrana lui e credinţa.

Picture Tuborg 003

 

Reclame

3 comentarii

  1. Dan Puric este unul dintre putinii oameni de valoare care mai au curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Cat de multe lucruri s-ar schimba in tara asta daca pe tv ai vedea zilnic astfel de oameni marturisitori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s