Tinerii voluntari din Moineşti

Au site, au cont pe facebook, sunt frumoşi, au inimile mari şi pline de dragoste pentru semeni. Sunt activi, dornici să facă zilnic ceva bun pentru comunitatea din care fac parte, fie să ajute copii din familiile defavorizate, fie să desfăşoare tot felul de acţiuni educative. Sunt organizaţi de Anca Balaban Popa Iscu, o minune de om frumos, atât pe dinafară cât şi pe interior.

Picture Tuborg 105

I-am descoperit întâmplător şi am vrut să-i cunosc mai bine, participând la câteva dintre acţiunile desfăşurate de ei săptămâna trecută (11-17 mai 2015).

Procesul simulat în materie de Drept penal, coordonat de Vlad Nechita a fost şi pentru mine (care n-am călcat niciodată într-o sală de judecată) o lecţie de procedură juridică. Cazul dezbătut, cel al Elodiei, a fost întors pe toate părţile de cei trei „avocaţi” ai poliţistului Cioacă şi de cei doi „procurori”, aleşi din rândul tinerilor prezenţi la dezbatere.

Toată lumea şi-a luat notiţe implicându-se cu maximă seriozitate în rezolvarea cazului, ceea ce înseamnă că viitorul justiţiei moineştene e pe mâini bune.

Picture Tuborg 014Sâmbătă, am pornit cu voluntarii către vestigiile dacice, mai exact spre „cetăţuie”, de ajuns acolo au ajuns doar ei 🙂  pentru că eu n-am ţinut pasul şi m-am pierdut destul de aproape de baza dealului.

Picture Tuborg 015Chiar dacă eu nu am atins obiectivul, mă bucur din suflet că există un loc în care tinerii din zona noastră îşi pot petrece timpul într-un mod deosebit de frumos, util şi educativ şi că nişte oameni deosebiţi au avut iniţiativa creării acestei Ascociaţii care să-i unească pe toţi, să-i determine să fie mai responsabili, mai serioşi, mai încrezători în forţele proprii si de ce nu,  mai pregătiţi pentru viaţă.

Picture Tuborg 035 Duminică a avut loc Gala Voluntarilor. S-au acordat diplome şi s-a vorbit cu multă emoţie în glas. Felicitări tuturor voluntarilor  şi organizatorilor !

Picture Tuborg 137

Anunțuri

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s