Publicat în Superblog 2015

Vis devenit realitate

S-a înserat de-a binelea şi Vlăduţ nu mai iese de la ora de pian. Nu-mi rămâne decât să-l aştept, măsurând cu paşi molcomi trotuarul din faţa şcolii ori numărând frunzele bătute de vântul toamnei, ce se desprind din teiul de peste drum. Vlăduţ repetă „Nocturnele lui Chopin” pentru un concurs internaţional de muzică ce va avea loc peste o săptămână, împreună cu profesorul Radu.  ’’Muzica se dăruieşte cântând, nu vorbind despre ea”, e replica preferată a maestrului, pe care mi-o tot spune şi Vlăduţ ori de câte ori încerc să-l ponderez, căci ar fi în stare să cânte zi şi noapte fără oprire. Pentru el, pianul e „cool”, iar Beethoven, Shostakovici, Chopin, Skriabin sunt cei mai buni prieteni. Visul lui e să ajungă un mare pianist, să fie cunoscut de întreaga lume şi să concerteze pe toate marile scene, iar dorinţa mea e să-l pot ajuta să-şi îndeplinească acest vis.

Profesorii lui mi-au spus că e un mic geniu şi că ar trebui să fac tot posibilul să-i cumpăr un pian. Ar putea exersa partiturile acasă şi ar munci mai mult şi la compoziţiile sale. De atunci mă tot frământă gândul ăsta şi caut o soluţie pentru a-l face fericit pe Vlăduţ. El n-a îndrăznit să-mi ceară aşa ceva, ştie că nu avem posibilităţi financiare, iar un pian bun costă peste 5000 de euro. L-am surprins însă de multe ori cu lacrimi în ochi privind la pianele unor colegi mai înstăriţi şi credeţi-mă că mi s-a frânt sufletul din pricina neputinţei mele.

Dar iată-i că ies amândoi pe poarta şcolii, fericiţi şi mulţumiţi de rezultat, aşa cum numai doi artişti pot fi.
-Aveţi un puşti grozav, doamnă !  Va fi un mare pianist ! Felicitări ! mi-a zis profesorul zâmbind larg, evident satisfăcut de elevul său. „Să-i pregătiţi fracul şi papionul pentru duminică, mai avem câteva zile până o să arătăm lumii cine e Vladuţ”.

S-a urcat în maşină şi în câteva secunde a dispărut în lumea sa magică, plină de muzică şi culoare. L-am apucat pe Vlăduţ de mână, strângându-i uşor în palma mea, degeţelele lui mici care alunecă atât de repede pe clapele pianului făcându-l să sune atât de minunat.

-Mami, azi am învăţat despre George Enescu. Domnul profesor a glumit cu mine, spunându-mi că noi suntem vecini cu el şi ar trebui să-l cunoaştem bine. Mami, şti ce-a zis George Enescu despre muzică ?  A zis că „muzica porneşte de la inimă şi se adresează inimilor”, nu-i aşa că-i frumos ce-a zis ?
– Da, puiul mamii, foarte frumos a zis Enescu. O să mergem într-o zi la el acasă, la Tescani, să vezi unde-a trăit.
-Ura !!! o să merg acasă la George Enescu, la Tescani. Dar când mami ? când mă duci ?  stă departe de noi ?
-Nu e departe de noi, domnul profesor a avut dreptate. O să mergem chiar săptămâna asta, înainte de competiţia ta.

Nu cred că are rost să vă mai povestesc cât de bucuros a fost Vladuţ şi cu ce emoţie a aşteptat vizita la Tescani, aproape că a numărat cele cinci zile până la marea întâlnire. Pianul maestrului din Conacul de la TescaniCând am ajuns acolo, primul lucru pe care l-a văzut, a fost pianul marelui compozitor şi fără să ceară permisiunea cuiva s-a apucat să cânte adunând în jurul său toată lumea prezentă. Doamna de la muzeu mi-a făcut semn să-l las, iar cunoscutul pianist Balazs Havasi, care se afla acolo pentru un recital l-a aplaudat şi l-a felicitat asigurându-l că va ajunge un mare pianist.

M-am întors acasă mai fericită ca niciodată şi în urechi îmi răsunau vorbele lui Havasi. Hotărârea mea era luată, Vlăduţ va avea pianul său, oricât de greu mi-ar fi !

Aşa am descoperit cardul Star Forte, de la Banca Transilvania.

small_card-star-forte Cu ajutorul lui, îi voi putea cumpăra lui Vlăduţ un pian, în rate, fără dobândă. Am căutat un magazin care vinde instrumente muzicale, din cele peste 7500 ce fac parte din partenerele programului Star şi am ales magazinuldemuzică.ro. De aici, mi-am propus să cumpăr pianul Steinmayer FS158, negru, lucios, cu pedale din alamă şi placă din molid. O să-l rog pe maestru să mă însoţească până la magazin, să-şi exprime o părere avizată. Dacă-mi dă ok-ul, scot cardul de cumpărături şi-l achit pe loc. Îi voi face o mare bucurie lui Vlăduţ, iar cardul Star mă va ajuta să transform un vis în realitate.

copil pianistMai multe detalii despre cardurile Star găsiţi aici.

Articol scris pentru SuperBlog 2015

Sponsor:

logo-BT-banca-transilvania-sponsor-superblog-2015-300x107

Anunțuri

2 gânduri despre „Vis devenit realitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s