Publicat în Superblog 2015

Făcut de mâna mea

De când m-am mutat la casă mi-am schimbat obiceiurile. Petrec tot mai mult timp prin curte meşterind tot felul de lucruri. La început, habar n-aveam să ţin un ciocan în mână, acum folosesc tot felul de scule electrice, care-mi uşurează enorm munca şi mi-o transformă în plăcere. Am început cu căsuţa căţelului, apoi am facut un balansoar de gradină, un coteţ pentru găini şi acum sunt în curs de a definitiva un foişor cu grătar unde intenţionez să-mi aduc prietenii în vizită.

Treptat, mi-am amenajat un spaţiu special destinat maşinilor electrice Makita, pe care mi le procur de la GTools. Când vine cineva în vizită, e musai să-l duc să-mi vadă „atelierul”, aşa îmi dau şi eu seama dacă musafirul meu se pricepe să facă ceva sau e afon. Ştiţi cum ?  După sculele pe care pune mâna. DHP458RFE[1]-170x133De exemplu, Nea Vasile, s-a dus ţintă la mașina de înșurubat și găurit cu percuție și acumulator Makita. A întors-o pe toate părţile şi mi-a lăudat-o, de parcă eu nu ştiam ce cumpărasem. „Da, zice, asta da maşină, ia te uită are angrenaje metalice şi led-uri pentru zonele întunecoase”. Începu să-şi amintească cât de greu era înainte când trebuia să înşurubeze manual,  de câtă forţă avea nevoie  iar calitatea produsului final nu era nici pe departe ca acum.

Nea Gheorghe, tâmplarul satului trecu pe uliţă şi văzu cum se ridică foişorul meu fără ajutorul lui, pentru că toată lumea din sat îl chema când voia să facă ceva pe lânga casă.

-Cine lucrează la foişorul ăsta ? Aţi adus pe cineva din alta parte, eu nu mă pricepeam să vi-l fac, nu? zise el necăjit că nu i-am dat lui lucrarea.

-Stai nea Gheorghe, nu te supăra, n-am adus pe nimeni, eu singură îl fac.

-Ei, na ! cum să-l faci tu ? N-am mai văzut nicio femeie să ştie să facă aşa ceva. Nu te cred.

-Vino încoa’ Nea Gheorghe să vezi, poate-mi mai dai vreo sugestie, încercam eu să-l mai domolesc.

Turnasem platforma şi acum lucram la părţile laterale. Uite bre Nea Gheorghe, asta-i cheresteaua pe care am luat-o, am folosit acest motofierastrau Makita pentru a o tăia în fâşii.

motofierastrau-Da’ de unde ai tu aşa ceva ? nici Nea Ion, pădurarul n-are. Ăsta-i profesional măi fată. Are  pompa de ulei cu debit variabil, valvă pentru decompresie, întinderea laterală a lanţului, frână de lanţ integrată, amortizează vibraţiile, are acces la filtrul de aer făra scule şi asigură circularea optimă a rumeguşului. Se vedea clar că Nea Gheorghe nu mai era supărat că nu obţinuse el lucrarea ci era încântat de sculele cu care lucram eu.

-Cum de unde bre Nea Gheorghe, de pe net, de la magazinul online GTools.

-Eu nu înţeleg cum de ai tu încredere să cumperi de pe net. De unde ai auzit tu de GTools, cine-s ăştia ?

-Sunt oameni serioşi Nea Ghoerghe,  reprezintă divizia online a distribuitorului cu peste 20 ani de tradiţie pe piața sculelor și echipamentelor tehnice, Geve Com București. În plus, au de toate  de la echipamente de protecție, încălțăminte de protecție, îmbrăcăminte de protecție, unelte de mână, mașini și scule electrice, amenajări interioare și exterioare, echipamente de sudură, până la materiale de construcții. Inginerii si specialistii lor m-au ajutat foarte mult.

-Da’ un magazin normal n-au ?

-Au nea Gheorghe, au, cum să nu, dar e tocmai la Bucureşti, pe  Bulevardul Timisoara, nr. 104E în Sector 6.

Nea Gheorghe a dat din cap vizibil satisfăcut de răspuns. Am continuat descrierea, dar mesterul nici nu mă mai asculta. Se gândea cum să facă să pună şi el mâna pe sculele de la GTools.

Fâşiile le-am îmbinat între ele cu ajutorul mașinii de înșurubat și găurit cu percuție și acumulator Makita, aia despre care ţi-a spus Nea Vasile şi cam asta-i. Acoperişul l-am cumpărat, pentru că vreau să se asorteze cu cel al casei.

Nea Gheorghe a ieşit pe poartă fericit, i-a trecut supărarea şi a văzut şi el că poate şi o femeie să facă lucruri frumoase şi utile în gospodarie dacă are scule de calitate, uşor de folosit.

foisor

Însă cel mai mult îmi iubesc grădina. E colţul meu de rai. Am mare grijă să fie tot timpul flori specifice fiecărei perioade a anului. Primavara îmi răsar  brânduşele, apoi lalelele şi freziile, toamna totul se umple de trandafiri şi luna octombrie e dedicată crizantemelor. masina de cositPentru grădina mea nu mă uit la bani, nimic nu mi se pare prea mult. Mi-am cumparat masina pentru cosit Makita, dotată cu  motor puternic şi economic datorită tehnologiei MM4, protecţie mai bună împotriva prafului datorită dublei filtrări, motor în 4 timpi, consum redus de carburant, pornire usoară datorită pompei Primer, nivel redus de noxe emise, este destinată utilizării în regim semiprofesional, design ergonomic şi pornire uşoară ce asigură confort în timpul utilizării.

Am adus de pe malul râului de la noi din sat pietre, cu ajutorul cărora mi-am făcut câteva alei, cum am văzut eu in Bulgaria, la castelul reginei Maria.  De jur-împrejur am gard viu, pe care îl modelez în cel mai creativ mod posibil cu ajutorul unei masini de tuns cu acumulator.

masina de tunsMasina de tuns gard viu cu acumulator Makita BUH523Z este o masină puternică ce permite tăierea gardului viu fără emisii de noxe, graţie acumulatorului 18V Li-Ion. Aparatul este uşor de manevrat, având greutate redusă şi mâner ergonomic.   Este dotată cu o lamă cu doua feţe, cu o lungime de 520 mm, tratată termic pentru rezistenţa în timp, având un diametru maxim de tăiere de 15 mm. În timpul utilizării, nivelul de vibraţii este menţinut la un nivel scăzut, graţie manivelei motorului şi mânerului cauciucat, conectate prin 5 elemente ce amortizează vibraţiile produse de lama şi motor. Aparatul este dotat cu indicator de baterie în 3 etape, pentru vizualizarea capacităţii bateriei. Acumulatorii şi încărcătorul mi le-am achiziţionat separat.

ap.tunsŞi ierbii ce creste printre alei i-am găsit leacul. Foarfeca pentru tuns iarba / gardul viu cu acumulator de 18 volţi. Foarte usoară şi cu un design compact, pentru utilizare confortabilă. Sistem de cuţite interschimbabile, pentru utilizare atât ca foarfecă pentru tuns iarba cât şi ca foarfecă pentru tuns gard viu. Nu necesită scule pentru înlocuirea cuţitelor. Led avertizare baterie descarcată sau suprasolicitare. Echipată cu cuţit pentru tuns iarba.  Acumulatorii şi încărcătorul mi le-am achiziţionat separat.

gard viuGrădina îmi ia foarte mult timp, oferindu-mi la schimb cele mai mari satisfacţii. Vă invit s-o vedeţi şi să-mi admiraţi şi „atelierul”.

Articol scris pentru SuperBlog 2015

Sponsor:

Gtools_mic-300x240

Anunțuri

5 gânduri despre „Făcut de mâna mea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s