Publicat în Superblog 2015

Primul meu rid şi primul fir de păr alb

Cei mici de la bloc au început să mă salute cu „săru’mâna tanti”, iar cei mai mărişori nu mai contenesc în a mi se adresa cu „doamnă”. În zadar încerc eu să fiu prietenoasă, să mă îmbrac ca ei, să merg cu ei la diverse activităţi, nu mai pot să maschez realitatea.

Îmi privesc tot mai des chipul în oglindă şi văd că pe la colţul ochilor şi al buzelor au apărut mici şănţuleţe săpate de vreme, iar în păr au răsărit câţiva ghiocei ce nu ţin cont de anotimp. Doar sufletul a rămas neatins, e tot copil, nu vrea să înţeleagă că trupul e muritor şi se degradează treptat. Ceasul se învârte fără milă din ce în ce mai repede şi văd ca într-o peliculă de cinema cum ne dispar părinţii rând pe rând şi copiii noştri au la rândul lor copii. În zadar mă lamentez, timpul face ce ştie el mai bine şi nu se opreşte la văicărelile unor muritori romantici. Ies în parc, mă aşez pe o bancă şi încerc să caut soluţii. În faţa mea, se opreşte o fetiţă cu un căţel simpatic.  shar_pei_dog_face Mă uit cu atenţie la el şi mă gândesc dacă-o fi trist că-i atât de ridat, dar se pare că nu-l deranjează deloc acest aspect, el doar vrea să se joace cu micuţa lui stăpână. „Ce deştept e !”, mi-am zis în gând, oare de ce n-am putea să fim şi noi, oamenii, la fel ? Să ne trăim viaţa frumos, fără să ne pese de riduri, ori de firele albe ?

„Pentru că suntem fiinţe sociale şi tindem către armonie şi frumos. Păi nu te plângeai tu mai devreme că nu te mai bagă tinerii în seamă ? Dacă-ţi laşi ridurile să ajungă ca cele ale câinelui şi nu te mai vopseşti, n-or să te ocolească numai tinerii ci şi cei de vârsta ta. Îţi place când vezi vreo vedetă care arată foarte bine, cu toate că e trecută binişor de juma’ de secol, nu ? Păi să şti de la mine că aia nu stă cu braţele încrucişate aşteptând vreo minune, aia se duce la sală, mănâncă sănătos şi raţional, se hidratează corespunzător, foloseşte tot felul de creme pentru ca pielea ei să rămână fermă şi merge la salon unde-şi vopseşte pletele cel puţin de două ori pe lună.”

Eul meu interior, cel cu care mă cert adesea, avea dreptate şi de data asta.

Primul meu gând s-a îndreptat firesc, către specialiştii Gerovital, recunoscuţi în toată lumea pentru produsele româneşti de calitate. De la  Prof. Dr. Ana Aslan a pornit revoluţia în lupta antiîmbărânirii, o revoluţie ce a primit numele  Gerovital  şi a cuprins întreg universul. Tot mai mulţi străini vin în România pentru tratamente anti-age, ce mândrie românească mai mare poţi să simţi ?

Am aflat de pe Facebook, că Farmec a lansat prima linie de produse dermatocosmetice Gerovital H3 DERMA+ Prof. Dr. Ana Aslan, creată în colaborare cu specialiști din domeniul sănătății, pentru a răspunde diferitelor nevoi și sensibilități ale pielii și părului.  Am pornit hotărâtă spre prima farmacie,  în timp ce  în antiridcreierul meu  se derula o secvenţă din copilărie, în care mama folosea crema Gerovital H3.  Îmi amintesc cu drag cât era de mulţumită de cremă, de cum acesta îi pătrundea în piele şi de efectele imediate pe care le avea asupra tenului ei. Nu era pentru ea bucurie mai mare decât să primească cadou de sărbători această minunată pomadă. „Iată că a venit vremea să începi şi tu să foloseşti crema antirid şi fermitate, aşa cum o făcea şi mama ta”,  începu din nou eul.

„Da, ştiu, fiecare vârstă are Farmecul ei, pielea îmbărâneşte şi ea odată cu mine şi are nevoie de ajutor pentru a-şi recăpăta strălucirea de odinioară. Dar, o iubesc aşa cum e, mai ridată, mai aspră, mai lipsită de culoare şi elasticitate ori cu pete maronii, important e să fie sănătoasă, că dacă ea e sănătoasă, atunci şi eu sunt fericită !”, îi răspund eu eului meu.

Farmec_DermaEu şi eul ne-am mai liniştit. Depresia datorată primului meu rid şi a primului meu fir de păr alb s-a evaporat ca un fum. M-am împăcat cu ideea trecerii implacabile a timpului, acceptându-mi condiţia de om. Nu mi-a mai rămas decât să folosesc produsele dermatocosmetice de la Farmec, pentru a-mi păstra un aspect îngrijit şi plăcut şi să aştept ca specialiştii Gerovital să găsească formula tinereţii fără bătrâneţe şi a vieţii fără de moarte.

Articol scris pentru SuperBlog 2015

Sponsor:

farmec-gerovital

Anunțuri

2 gânduri despre „Primul meu rid şi primul fir de păr alb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s