Publicat în Diverse, Moinesti

1 decembrie la Bacau, Buhusi si Moinesti

Anul acesta, am avut ocazia să particip la serbarea zilei României în trei locuri diferite. Peste tot au răsunat melodiile:  „Tu, Ardeal”,  „Treceţi batalioane române Carpaţii”, „Doamne, ocroteşte-i pe Români”, „Noi suntem Români” şi evident, „Imnul României”.

La Bacău, spectacolul intitulat „Ziua Sfântă a Unirii”, a avut loc pe 30 noiembrie la Ateneu. Sala s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulţimea adunată să vadă actul artistic.

Au participat: Ansamblul Folcloric Profesionist „Busuiocul”, Corala „Laudamus” a Seminarului Roman-Piatra Neamţ, Muzica Militară a Garnizoanei Bacău, Dirijor: Valeriu Bălan, Grupul Folk „Senin” al Bazei 95 Aeriană, Îndrumător: Marcel Bălan, Filarmonica „Mihail Jora” Bacău.

Au prezentat actorii: Dana Vrînceanu şi Bogdan Matei. Conducerea muzicală a aparţinut domnului Costel Babaşa, iar Regia şi Coregrafia au aparţinut domnului Petre Vlase.  Picture Tuborg 051

Picture Tuborg 054

Picture Tuborg 057

Picture Tuborg 067

Ziua României, la Buhuşi ar fi fost una destul de monotonă, dacă nu ar fi apărut un grup de fete frumoase care ofereau îmbrăţişări gratuite.  🙂

În rest, niciun cuvânt de la nimeni. S-au depus repede coroanele la monumentul din centrul oraşului şi toată lumea a dispărut în jumătate de oră. Nu s-a simţit deloc căldura evenimentului, totul s-a făcut pentru că „aşa trebuie”. Oamenii spuneau că înainte se ţinea şi câte o slujbă, aşa că unii au plecat dezamăgiţi că nici măcar asta nu s-a făcut.

Picture Tuborg 086    Picture Tuborg 090

Picture Tuborg 085

Picture Tuborg 102

fetele

Picture Tuborg 097

1 Decembrie la Moineşti

Dimineaţă s-au depus coroane de flori la monument, s-a ţinut o slujbă pentru eroi şi cei prezenţi s-au delectat cu un spectacol care s-a desfăşurat în ciuda vremii neprielnice.

Eu am participat doar la spectacolul de la ora 17.00, care s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Primăriei. (Oare când se va da în folosinţă Clubul proaspăt renovat ?)

Copiii de la „Moineşteanca”, de la Clubul Elevilor şi cei din Republica Moldova au încântat audienţa cu muzică de toate felurile, cu dansuri populare şi contemporane şi cu o piesă de teatru. Felicitări tuturor, aţi fost minunaţi ! Felicitări profesorilor voştrii, pentru felul în care v-au îndrumat !

Picture Tuborg 104

Picture Tuborg 122

Picture Tuborg 124

Picture Tuborg 128

Picture Tuborg 107

Trăiască România !

Trăiască toţi românii, oriunde ar fi ei acum !

Să ne dorim să nu ne facem ţara de ruşine şi să nu mai lăsăm România pe mâna hoţilor !

Picture Tuborg 045Atenţie la promovarea evenimentelor !  Sunt carenţe în toate oraşele !

Anunțuri

Un gând despre „1 decembrie la Bacau, Buhusi si Moinesti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s