Publicat în Diverse

Spune-mi ce postezi, ca sa-ti spun cum esti

social network Azi, aproape ca nu existi daca nu ai cont pe Facebook ori pe Instagram ori in cine stie ce retea. Am citit de curand ca mai mult de jumatate dintre angajatori, verifica profilele candidatilor pe care ii au in vedere. Specialistii in recrutare iau in considerare ce tip de informatii impartasesc candidatii, ce comenteaza si ce fotografii aleg sa publice. De asemenea, criticile la adresa fostilor angajatori nu sunt neglijate, un sfert dintre recrutori sunt atenti la acest aspect, putand astfel descalifica candidatii inca din prima faza.

Revista „Psihologies Magazine” din august 2015, ne caracterizeaza cam asa:

Daca nu ratezi ocazia de a impartasi prietenilor, care este situatia ta amoroasa si ce cadouri sau flori ai primit de la partener, esti o persoana cu o slaba incredere in sine.

Postezi realizarile tale (ce diete tii, ce tipuri de exercitii faci etc.) pentru a fi validate de prieteni ?  Atunci cu siguranta esti o persoana narcisista.

Cei care isi expun aproape ritualic activitatile sociale, pentru a initia comunicarea si conectarea cu ceilalti sunt extovertitii.   (eu ma incadrez aici cu brio, recunosc 🙂  )

Cei care cauta acea atentie in vitual, pe care, in lumea reala, nu o primesc sunt persoanele nevrotice.

Cei care folosesc retelele de socializare pentru discutii intelectuale, ori acumulare de informatii (sit-uri de stiri, etc) sunt persoanele deschise la nou.

Cei care scriu despre ce fac copiii lor, sunt persoane constiincioase, iar mesajele lor reprezinta o forma voalata a competitiei intre parinti.

Anunțuri

4 gânduri despre „Spune-mi ce postezi, ca sa-ti spun cum esti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s