Publicat în Spring Superblog 2016

Cenuşăreasa (varianta modernă)

Se trezea dis-de-dimineaţă, arunca pe ea un tricou, o pereche de pantaloni uzaţi şi se încălţa cu balerinii pe care-i dăduse cadou de ziua ei, Carmen -şefa atelierului la care lucra de treisprezece ani. Ieşea încet pe uşa apartamentului cu două camere, ca să n-o trezească pe maşteră şi pe cele două surori vitrege care dormeau până la prânz. Nu era zi să nu treacă mai întâi pe la mormântul mamei, cu care avea o relaţie specială, dincolo de această lume. Nu de puţine ori îi povestea cu lacrimi în ochi, ce avea de îndurat cu femeia care-i luase locul şi cu fetele ei, iar mama îi trimitea pe cineva în ziua respectivă s-o înveselească.

Cenuşăreasa, căci aşa-i era porecla, avea o prietenă foarte bună, ca o soră mai mare, cu care ieşea uneori seara, după ce toţi ai casei adormeau. Aceasta i-a oferit  un spaţiu numai al ei, unde să-şi ţină  hainele şi pantofii pe care reuşea să şi le achiziţioneze fără ştirea surorilor ei, care din invidie şi din răutate i le-ar fi confiscat de îndată.

Cenuşăreasa avea gusturi alese, ştia să-şi pună în valoare trupul perfect sculptat, ca al unei zeiţe antice, părul brunet şi ochii negrii ca doi tăciuni. Era fină în gesturi şi trăsături, ştia să danseze graţios precum o balerină şi avea o cultură generală cu care reuşea să uimească multă lume. Puţini îi cunoşteau adevărata faţă, căci ea făcea jocul familiei vitrege, fiind supusă, modestă şi harnică, aşa cum o învăţase mama sa.

În atelierul unde lucra Cenuşăreasa se făceau tot felul de modele de pantofi  din piele naturală, care de care mai frumoşi şi mai viu coloraţi. Poate de aici venea şi pasiunea ei pentru încălţămintea de calitate, lucrată cu migală şi suflet. Uneori, îşi aducea aportul la noile colecţii, pentru că era talentată şi-i plăcea să deseneze tot felul de conduri, ca ai prinţeselor din poveştile pe care i le spunea mama în copilărie, înainte de-a o adormi. Nu de puţine ori, modelele ei se materializau în adevărate opere de artă ce se vindeau la magazinul de pantofi Carmine Shoes.

Când se întorcea de la atelier, făcea mâncare şi curăţenie pentru toţi ai casei, spăla hainele şi vasele, apoi se aşeza într-un colţ şi împletea şosete de lână pentru vremurile geroase. De dormit, dormea în bucătărie pe un pătuţ mult mai mic decât înălţimea ei, astfel încât toată noaptea trebuia să stea înghesuită, în timp ce toţi ceilalţi aveau paturi mari şi confortabile. Banii munciţi de ea se duceau pe capriciile surorilor vitrige, aşa că ei nu-i rămânea mai nimic.

Într-una din zile, un eveniment monden a tăiat răsuflarea târgului. Marele actor Hollywoodian, celebru pentru burlăcia sa, M.G., şi-a anunţat prezenţa în zonă câteva zile, pentru filmări. Toată suflarea feminină era „în priză”. Actorul putea fi văzut nu numai în timpul filmărilor, ci şi seara, la unul din restaurantele celebre, unde lua masa şi dansa în compania frumoaselor domnişoare, ce aveau ca unic scop, să-l scape de burlăcie.

M.G. era un tip timid în viaţa reală, cu toate că era unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi actori. Când vorbea cu o fată, ochii lui se îndreptau în pământ, aşa încât el cunoştea femeile mai mult după încălţăminte decât după chip. Dacă pantofii domnişoarei îi atrăgeau atenţia, ridica uşor ochii înspre ea, dorind să-i privească şi chipul.

Cenuşăreasa a hotărât să-şi încerce şi ea norocul, aşa că, în prima seara şi-a pus o rochie roşie ca focul şi o pereche de pantofi stiletto Red Queen.

_MG_5870M.G. a intuit de îndată stilul, simţea că posesoarea acestei perechi de pantofi i-ar putea schimba viaţa. Nu mai văzuse nici la Hollywood pe nimeni care să se mişte cu atâta uşurinţă pe nişte tocuri de 11 cm.

selenaDupă două dansuri a invitat-o la masa lui. Dar ce să vezi, pe uşa restaurantului intrau cele două surori vitrege, machiate strident şi îmbrăcate fără gust, ca de obicei. Cenuşăreasa şi-a cerut scuze de la M.G. şi sub pretextul că merge la baie, a dispărut fără urmă. În zadar şi-a trimis M.G. bodyguarzii după ea, fata n-a mai fost de găsit. Tot ce-a rămas, a fost o sacoşă cu pantofii ei minunaţi. M.G. a părăsit petrecerea şi s-a întors în camera de hotel cu ceea ce-i mai rămăsese din frumoasa lui, gândindu-se cum să facă s-o regăsescă.

A doua zi, M.G. era mult mai trist şi nu mai avea chef de filmări, însă staff-ul îl încuraja spunându-i că i-au mai rămas trei zile de stat în România şi s-ar putea ca fata să reapară. Seara, actorul era aşteptat din nou de o mare de femei, dar el era tot cu gândul la fata ce-l cucerise cu o seară înainte.

Cenuşăreasa se amestecase şi ea printre celelalte admiratoare. Purta o rochie superbă asortată cu o pereche de pantofi turcoaz din piele, care atrăgeau atenţia până şi celorlalte fete prezente la petrecere.

pantofi_piele_turcoaz_2M.G. a zărit aceşti pantofi şi apropiindu-se de posesoarea lor s-a bucurat nespus descoperind-o pe cea pe care o căuta. Au dansat până după miezul nopţii, când una dintre surorile ei vitrige s-a apropiat mai mult de ei şi era gata-gata s-o recunoască pe Cenuşăreasă. Atunci, ea s-a strecurat uşor afară, pretextând că vrea să ia o gură de aer rece şi dusă a fost. Ca şi cu o seară înainte, bodyguarzii au găsit doar sacoşa cu pantofi, ascunsă după  scara de serviciu.

f56ffe84ecee45e4218a7e580da83532M.G. s-a supărat foarte tare pe gărzile lui de corp, care au pierdut-o şi de data asta, ameninţându-i cu concedierea, în cazul în care n-o vor găsi în cele două zile rămase. A plecat furios, luând cu sine şi această a doua pereche de pantofi.  Era atât de îndrăgostit de apariţia acestei frumuseţi nepământene că nu-i mai păsa de nimic, nici măcar de burlăcia la care ţinea atât de mult.

A treia zi a filmat cu nervi, dorea să termine mai repede, să înceapă petrecerea şi s-o reîntâlnească. De data asta, era hotârât să n-o mai scape. O va ţine de mână toată seara, se va duce cu ea la baie, afară, oriunde, iar a doua zi vor pleca împreună în America.

Dar, ce să vezi ? Primarul oraşului a hotărât să organizeze în cinstea oaspetelui său, un bal mascat. Toţi invitaţii au venit costumaţi în diverse personaje şi asta n-a făcut decât să-i îngreuneze şi mai mult misiunea.

1111A mulţumit gazdelor pentru amabilitate şi a propus fetelor un joc. Jocul de-a Cenuşăreasa. A pus cele două perechi de pantofi pe masă şi a cerut ca toate fetele să se descalţe. Cea căruia i se vor potrivi pantofii, va dansa cu el toată seara. Bucuroase, domnişoarele s-au descălţat pe dată rugându-se în gând să le vină cele două perechi superbe de pantofi. Dar, ba le erau prea mici, ba prea mari, ba prea largi, ba prea strâmţi, căci trebuie să ştiţi că Cenuşăreasa îşi lucrase pantofii aceştia în atelier, cu mâna ei şi doar ei i se potriveau cel mai bine. Cănd a apărut posesoarea lor de drept, el o recunoscu numaidecât, cu toate că avea o mască de bal superbă.

Bal-mascat A luat-o de mână şi . . . duşi au fost.

Acum, Cenuşăreasa este un model celebru la Hollywood, iar surorile şi mama vitregă o pot vedea doar pe coperţile revistelor de modă, înverzindu-se de ciudă. Ea continuă să-şi achiziţioneze încăltămintea de pe site-ul Carmine Shoes, singurul magazin în care are încredere.

Povesti din dragoste cu si desprepantofi (2)

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016

Sponsor:

LOGO-Carmine-250x250

Anunțuri

13 gânduri despre „Cenuşăreasa (varianta modernă)

 1. Cu un pantof bun, lumea e mai frumoasa, iar posibilitățile sunt mai accesibile, devin concrete. Fain articol. Eu am fost…previzibilă…, cumva. Si felicitari pana acum, iți prevad viitor stralucit.

 2. Buna Cristina !
  Varianta ta moderna este bine prezentata ;
  toate fetele din tara noastra ar vrea sa fie agreate de M.G. pentru a-l insoti in „tara tuturor posibilitatilor ” 🙂 😦 🙂 chiar si numai pentru a vedea macar de pe afara Studiourile de la Hollywood 🙂
  Reclama facuta pantofilor CENUSARESEI este in ton cu competitia SSB 2016
  iar de o vei tine tot asa, la sfarsit vei fi pe podium ! 🙂
  Multa bafta inca de pe acum ! 🙂
  Multumesc pentru LIKE dar, pe cand si un comentariu ? 🙂
  O zi cu SOARE ca la mine in Padurea Nebuna ! 🙂
  Aliosa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s