Publicat în Spring Superblog 2016

Igienizează-ţi maşina pentru a nu face boli respiratorii

Recunosc, mă obsedează tot ce-i legat de sănătate. Uneori mai exagerez, însă mă ghidez după proverbul „Paza bună trece primejdia rea”.

Una dintre prietenele mele a făcut o formă de pneumonie destul de severă. Medicii, aproape că nu-i mai dădeau şanse, au băgat în ea atâta antibiotic că mă şi mir că mai trăieşte. Până la urmă i-au dat diagnosticul de infecţie cu Legionella.

Legionnaires’-disease-symptoms-cause-and-treatment1După cum mă ştiţi, am şi pus mâna pe un tratat de medicină să văd ce-i cu Legionella şi m-am îngrozit să constat că mizeria asta de bacterie se transmite prin inhalarea de aerosoli cu apă contaminată. Şi ştiţi unde-i place ticăloasei să trăiască ? Ei bine, în instalaţia de aer condiţionat a maşinii voastre neigienizate. Pot fi afectate atât  persoanele normale, dar mai ales cele imunodeprimate (vărstnicii, cei mici, marii fumatori, persoanele spitalizate, cele cu afecţiuni respiratorii preexistente sau care se află sub corticoterapie).

teavaCam aşa arată o secţiune dintr-o instalaţie de aer condiţionat necurăţată. Acum înţelegeţi de ce se simt mirosuri în maşină la pornirea aerului condiţionat, în loc să vină un aer rece, proaspăt şi curat, ca cel de munte.

Staţi ! nu e cazul să începeţi să vă demontaţi climatizarea, nu asta-i soluţia, mai ales că de-acum puteţi număra zilele până când temperaturile vor urca exponenţial. N-aş vrea să scăpaţi de dracul şi să daţi de de tatăl acestuia, adică să leşinaţi de căldură, să fiţi obosiţi şi stresaţi la volan, oricum circulaţia din Bucureşti vă pune suficient de mult nervii pe bigudiuri.

Soluţia este pe cât de eficientă, pe atât de rapidă, comodă, simplă şi ieftină: apelaţi la firma care vă oferă atât servicii de reîncărcare freon cât şi de  igienizare maşină, la dumneavoastră acasă ori la service.

FreonAuto-300x141Dacă vă doriţi ca aparatul de aer condiţionat din maşina voastră doar să regleze temperatura ambientală,  să cureţe şi să purifice aerul respirat, nu să-l umple de mucegai şi bacterii dăunătoare, ca cele despre care v-am vorbit deja mai sus, curăţaţi-l la fiecare 12-24 de luni. freon-auto-9În plus, o curăţare AC regulată va prelungi viaţa aparatului de aer condiţionat.

Pentru specialiştii de la Freon-Auto.com, o igienizare aer condiţionat auto necesită circa 20 minute şi constă în introducerea prin instalaţie a unui agent special tip aerosol ce va curăţa toate componentele sistemului de climatizare (vaporizatorul, filtrele, conductele, gurile de ventilaţie) împiedicând dezvoltarea viitoare a microorganismelor.

incarcare-freonServiciul de încărcare  freon se efectuează de personal calificat, cu ajutorul aparaturii de ultimă generaţie.  Veţi beneficia de consultaţie gratuită în ceea ce priveşte tipul de freon de care aveţi nevoie. Umplerea instalaţiei cu freon, completarea cu cantitatea de ulei extrasă din instalaţie şi verificarea presiunii in instalatie, sunt paşii pe care specialiştii de la Freon-Auto.com îi vor face înainte de a testa maşina în sarcină şi de raportarea finală.

machetaAceastă firmă acţionează în Bucureşti şi pentru a lansa o comandă, ori sunaţi la numărul de telefon 0743.22.67.24, de luni până vineri, de la 09 .00 la 21.00, ori intraţi pe http://www.freon-auto.com, unde vedeţi o machetă, ca cea din imagine, unde va trebui să completaţi marca, modelul si anul de fabricaţie al maşinii, serviciul dorit şi locul prestaţiei (la service -zona Piaţa Romană) sau la domiciliul dumneavoastră, data când doriţi să vi se execute serviciul, numele şi numărul vostru de telefon.

Preţurile sunt următoarele:
-49 lei pentru serviciul de igienizare instalaţie AC în service;
-95 lei pentru serviciul de igienizare instalaţie AC la domiciliu (in Bucureşti);
-95 lei pentru procedura de încărcare freon în service;
-149 lei pentru procedura de încărcare freon la domiciliu (în Bucuresti);
-149 lei pentru revizia completă a instalaţiei (încarcare freon + igienizare AC) în service;
-199 lei pentru revizia completă a instalaţiei (încărcare freon + igienizare AC) la domiciliu.

Dacă şi pentru voi contează calitatea aerului respirat, nu uitaţi să faceţi ce-am discutat.

Să ne citim sănătoşi !

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016

Anunțuri

7 gânduri despre „Igienizează-ţi maşina pentru a nu face boli respiratorii

 1. Buna seara Cristina !
  Ai demascat-o foarte bine pe 🙂 ” ticaloasa ” de bacterie numita Legionella 😦
  Succes in competitia SSB 2016 !
  Seara frumoasa ! 🙂
  Aliosa .

   1. Buna seara !
    Si la mine este frig,
    ploua-ntruna de dimineata,
    mai am in casa un covrig
    luat de ieri de pe la piata .
    De frig si ploaie n-am iesit
    deloc astazi din casa
    caci sunt un pic si cam tacit
    si-o tuse seaca, nu ma lasa .
    Acuma mi-am facut un CEAI
    si-n timp ce voi urmari clipul

    voi bea din el in timp ce tai
    furia versus anotimpul .
    Seara linistita ! 🙂
    Aliosa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s