Marsul lui Radetzky la Centrul Cultural „Lira” din Moinesti

picture-002Daca mi-ar fi spus cineva ca o sa ascult „Marşul lui Radetzky” la Moinesti, i-as fi zambit amar si mi-as fi spus in gand „s-o crezi tu”. In seara asta s-a intamplat, caci avem o sala de spectacole superba, care abia s-a inaugurat, asa cum v-am povestit aici.

picture-003Filarmonica „Mihail Jora” din Bacau, a deschis stagiunea si i-a incantat pe moinesteni cu fragmente din cele mai frumoase lucrari clasice. Sub bagheta dirijorului Cristian Lupes, am asculat, printre altele: Rapsodia romana nr.1 a lui G.Enescu, Mozart -Uvertura la Opera Nunta lui Figaro, J.Brahms -Dans ungar nr.5, A. Dvorak -Dans Slav nr.1 op.46 , Verdi -Uvertura la Opera „Forta Destinului”, Rossini -Uvertura la opera „Cotofana hoata”. Ne-au incantat solistii: Ana Maria Cioroparu la flaut, Emil Stancu la oboi si soprana Alice Fainita din Moinesti.

picture-010Sala a fost din nou neincapatoare, dovedind astfel ca setea de cultura este foarte mare. S-a aplaudat minute in sir, spre bucuria artistilor care au dat tot ce-au avut mai bun si ne-au facut o seara de neuitat.

In partea a doua a programului, a cantat Marcel Pavel. picture-011O voce ce ne-a facut tuturor pielea de gaina. Mi-as fi dorit sa stea pana-n zori, insa alti moinesteni il asteptau la stadion.

Inca odata,  felicitari organizatorilor !

Reclame

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s