Biserica Sf.Gheorghe din Buhusi, cartierul Orbic

Pe pagina de facebook a părintelui Gheorghe Bârjovanu vezi tot timpul ceva deosebit, dar mai presus de toate ceva românesc. Din postările sale nu lipseşte drapelul şi portul naţional. Ce poate fi mai frumos, decât imaginea unei româncuţe de câţiva anişori, in straie de sărbătoare, primind sfânta împărtăşanie ?

Pornind de-aici, am dorit să merg la Parohia „Sf.Gheorghe” din cartierul Orbic al Buhuşiului să-l cunosc pe acest părinte minunat. Evident, primul lucru care m-a făcut să vibrez a fost vederea celor două steaguri ale ţării noastre şi curăţenia locului.

picture-005La intrarea în biserică, un căţel frumos şi liniştit asculta şi el slujba, iar în spate se vedea imaginea cimitirului, la fel de ordonat şi curat ca peste tot în acest loc, arătând frumuseţea interioară a locuitorilor Orbicului.

Am nimerit cam pe la sfârşitul slujbei, aşa că părintele tocmai spunea cuvântul de încheiere enoriaşilor ce umpluseră biserica. Ne-a binecuvântat şi am simţit atâta bucurie în privirea domniei sale, că ne-am emoţionat. Ne-am simţit de parcă ne-am fi cunoscut de foarte mult timp. Vă mulţumim părinte, n-am mai trăit de foarte multă vreme o bucurie atât de mare şi de sinceră. Vă mulţumim şi pentru calendare, o să ne amintească tot anul 2017 de acestă vizită la Parohia unde păstoriţi.

picture-008picture-009picture-011Biserica e ca o bijuterie, are un candelabru frumos, pictura e realizată în culori vii, de-ţi pare că sfinţii sunt aievea, icoanele, cred că sunt îmbrăcate în argint şi evident că nu lipseşte steagul.

picture-010picture-020Ne dorim să revenim la Orbic, de data asta mai devreme, să-i putem asculta cuvântul părintelui Gheorghe.

Parohia „Sf.Gheorghe” e un loc unde te simţi român şi simţi româneşte. Avem mare nevoie de asta, mai ales acum, când situaţia politică începe să devină din ce în ce mai nefavorabilă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s