Publicat în Moinesti

Protestul de la Moinesti

Cel puţin de când mă ştiu eu pe-aici (să tot fie vreo 45 de ani), n-am auzit şi n-am văzut ca moineştenii să iasă în stradă şi să protesteze pentru ceva. Stau acasă cuminţi,  lipiţi cu ochii de ecranele televizoarelor, privindu-i pe cei din oraşele mari cum au curajul să protesteze, comentează evenimentele cu prietenii şi familia şi aşteaptă rezultatele. Uneori se ceartă cu amicii şi cu rudele pentru că au îndrăznit să gândească altfel decât ei, după care totul reintră pe făgaşul normal.

Şi iată cum generaţia unor tineri frumoşi, ca Spatariu Vasile şi Bobeica Nicolae Marius au schimbat lucrurile. Au reuşit să mobilizeze căteva zeci de persoane cu ajutorul unui grup creat pe facebook şi să trezească oraşul ce părea adormit. Am observat cum se deschideau geamurile şi oamenii curioşi ne priveau, unii cu simpatie, altii cu ură. Zgomotul vuvuzelelor şi glasurile tinerilor ce strigau „Iesiţi din casă, dacă vă pasă !” formau cel mai frumos cântec pe care l-am ascultat vreodată, cântecul primei generaţii cu adevărat libere din Moineşti.

picture-015 picture-009 picture-011Am văzut adunaţi oameni din toate categoriile de vârstă, de la pici de câţiva anişori până la bunici ce păreau trecuţi de 70 de ani. Toţi s-au alăturat celor ce cred într-o guvernare transparentă, toţi au demnitate şi pun mai presus de cele câteva firmituri pe care le-a aruncat guvernul oamenilor, dorinţa lor de-a trăi liberi, de-a fi ascultaţi de cei ce-i guvernează şi trataţi cu respect, nu cu aroganţa ce ne aminteşte tuturor de liderii comunişti.

picture-029picture-020picture-023După ce-au străbătut în modul cel mai civilizat străzile principale ale oraşului, protestatarii moineşteni au schimbat păreri şi opinii în faţa Primăriei. În ochii lor licărea speranţa şi bucuria că măcar de data asta au făcut ceva, că au fost în rând cu ceilalţi  manifestanţi din România, aşa cum arată şi harta protestelor.

hartapicture-026picture-025Şi dacă generaţia mea şi a celor dinaintea mea a tăcut şi a acceptat multe, obişnuită fiind să-i  respecte pe cei de la conducerea ţarii (indiferent ce spuneau şi făceau), a venit timpul ca şi cei din fruntea ţării să-i asculte pe cei care le-au acordat votul, pentru că generaţiei care acum se ridică nu-i va mai putea pune nimeni botniţă.

picture-027

Felicitari tuturor organizatorilor si participanţilor !

9 gânduri despre „Protestul de la Moinesti

  1. In realitate a mai fost un protest autorizat, acum cativa ani. Cand se cerea demisia lui Basescu la nivel national. Doar ca nimeni nu a scris nimic despre el.

  2. la urmatorul protest care se organizeaza ar fi bine sa se gaseasca cineva sa puna un anunt sau ceva sa afle mai multa lume si cu siguranta se va inmulti nr celor care vor veni in strada!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s