Băieţii de la Google

copertaDacă vrei să şti cine sunt şi cum gândesc cei de la Google, te invit să citeşti cartea lui Richard L.Brandt, „Băieţii de la Google”.

Cele două „creiere” se numesc Larry Page şi Sergey Brin. Ambii provin din familii de intelectuali.

Tatăl lui Larry, Carl, a fost expert în informatică şi pionier în domeniul inteligenţei artificiale. Mama, Gloria W. Page a predat informatica la USM. Fratele, Carl Jr. este cofondatorul companiei eGroups, vândută în anul 2000 la Yahoo.

Tatăl lui Sergey, Mihail Brin era un matematician talentat al URSS. În 1979 emigrează în SUA, unde predă matematica la Universitatea Maryland. Mama, Eugenia, este un reputat om se ştiinţă care lucrează la NASSA.

Larry si Sergey s-au întâlnit la Universitatea Stanford şi au descoperit că au în comun pasiunea pentru informatică, orientare politică de stânga şi o atitudine de sfidare la adresa autorităţilor.

În decembrie 1998 se lansează oficial Google. În centrul motorului se află sistemul Page Rank, inventat de  Larry Page, în timp ce lucra la doctorat.

„Convertim întreaga reţea web într-o mare ecuaţie cu câteva sute de milioane de variabile”.

Condiţiile de lucru de la Google sunt excelente, însă salariaţii trebuie să fie de top.

„Elementul central pe care încercăm să-l identificăm îl reprezintă oamenii deştepţi, productivi, cu un anumit dispreţ faţă de ideea că ar exista lucruri imposibile, oameni care au calităţi autentice de lider şi pe care noi îi considerăm interesanţi. Încercăm să evităm persoane cu orgolii incredibil de mari, care nu îşi perfecţionează aptitudinile şi nu lucrează bine în echipă.”

Mai multe, vă las să descoperiţi chiar voi, lecturând cartea 🙂

Anunțuri

2 comentarii

  1. O sa fie timp, deocamdata Horia e pe primul loc. Am citit articolul tau dar nu pot sa-l comentez, cel mic e delicios.Mi-am amintit ca nici eu nu lasam niciun colt necontrolat, scotand la iveala lucruri de care ai mei uitasera cu desavarsire ca le au. 🙂 Pupa pustimea din partea mea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s