Jurnalul unei escapade estivale

Uneori simţi nevoia să evadezi din cotidian, să-ţi închizi telefonul şi laptopul, să urci în maşină şi să alergi către mare, singura care-ţi oferă senzaţia de libertate absolută. Să te aşezi pe nisipul fierbinte şi să uiţi de toate problemele, privind cum se sparg valurile la mal, cum apar, ca din senin, castele făurite doar cu o găletuşă şi-o lopăţică, să asculţi pescăruşii ce te duc cu gândul la Cehov.  Dimineaţa, să te trezeşti înaintea soarelui, pentru a-ţi face un selfie cu el la ieşirea din mare. Să inspiri cu nesaţ aerosolii stând pe ponton şi să priveşti stabilopozii uriaşi, martori ai atâtor poveşti de dragoste ori pescăreşti.

Să mergi cu picioarele goale pe nisipul fin şi să priveşti cum valurile şterg instantaneu urmele trecerii tale pe-acolo, să laşi briza să-ţi mângâie pletele şi să aduni cele mai frumoase scoici, care să-ţi amintească că viaţa nu e făcută doar pentru a sta într-un birou.

Când simţi că ai obosit, să te retragi într-un hotel în care să găseşti o atmosferă plăcută, curăţenie şi confort, un personal amabil şi profesionist, servicii de calitate şi un restaurant unde să poţi servi produse proaspete şi delicioase, aşa cum este Hotelul Aurora din Mamaia.

Din anul 2004 (când m-am cazat pentru prima dată la Hotel Aurora**, aşa cum puteţi observa în fotografia alăturată, pe care am cautat-o prin albumele vechi) şi până azi, ori de câte ori merg la Mamaia, mă opresc aici. Nu-mi place să plec în altă ţară la mare, când am marea mea, aici, în România şi hotelul meu preferat, pe care nu l-aş da pe niciunul din Bulgaria, Turcia ori Grecia.

În primul rând, pentru că e situat foarte aproape de tot ceea ce înseamnă distracţie în Mamaia. Faci câţina paşi şi ajungi în „Satul de vacanţă”, locul care te face să redevii copil. Este hotelul situat pe malul Mării Negre, la 25 m. de plajă şi dacă vrei să vezi un răsărit şi un apus de soare de pe balcon, nu trebuie decât să deschizi ochii şi să te laşi purtat de peisaj. În spatele hotelului se află  parcul Aqua Magic, locul unde distracţia şi voia bună sunt la ele acasă. Telegondola care te poartă pe deasupra staţiunii e şi ea în apropiere, la fel şi faleza, unde seara poţi să faci promenade de cinci stele.

În fiecare an, găsesc acest hotel din ce în ce mai bun, cu mai multe facilităţi şi locuri unde turiştii să se simtă bine. Raportul preţ-calitate este excelent, iar dacă ai grijă să-ţi faci rezervare din timp, nu vei mai fi nevoit să baţi staţiunea în căutare de cazare la hotel. Este imposibil să nu se găsească un loc şi pentru tine, în cele 343 de camere duble, moderne, dispuse pe 10 etaje şi atenţie, se primesc şi vouchere de vacanţă la plată. Cele trei lifturi silenţioase, de ultimă generaţie sunt într-o continuă mişcare, căci turiştii nu stau o clipă-n loc. Există un grup sanitar special şi rampe de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, un bar de zi în lobby, loc de joacă pentru copii, situat între hotel şi restaurant și parcare de 150 de locuri .

Indiferent dacă nimereşti într-o cameră decorată în gri, alb ori albastru, mobila este nouă, modernă, iar dotările respectă categoria de ** Superior, aşa cum e clasat hotelul Aurora. De pe balcon, poţi admira marea şi Lacul Siutghiol, aşa că priveliştea e tot timpul de cinci stele.

N-ai nevoie să cauţi un restaurant în Mamaia, pentru că ai unul modern, de 600 de locuri, cu o terasă superbă şi vedere la mare, chiar în imediata vecinătate a hotelului. Găseşti aici bucate alese româneşti, un personal amabil care te va servi repede şi bine, dar şi dotări tehnice de excepţie: aer condiţionat şi patru ecrane cu plasmă și sonorizare superioară.

Ador să-mi petrec serile pe terasa restaurantului, privind marea şi ascultând muzică, la un pahar de vin roşu, savurat în compania soţului meu.

În egală măsură îmi place să am prietenii aproape şi să stăm până târziu depănând amintiri din vremuri demult apuse, la o plachie de peşte stropită din belşug cu un vin alb, demisec.

Hotelul Aurora este mai nou şi un hotel cu piscină, sau mai bine zis cu piscine, pentru că  există două piscine cu apă încălzită, una pentru copii şi una pentru adulţi. Ambele sunt realizate din vitroceramică iar apa este în permanenţă filtrată şi tratată, în conformitate cu normele sanitare.

Dacă eşti clientul hotelului, poţi să te bălăceşti aici gratis, să ocupi unul dintre cele 200 de sezlonguri care, alături de umbreluţe şi măsuţe, sunt dispuse de jur împrejurul piscinelor.

Sunt aici şi duşuri cu un design deosebit, precum şi grupuri sanitare moderne.

La barul piscinei, se pot savura cocktail-uri variate, băuturi răcoritoare și înghețată aşa că şi  distracţia la piscină este asigurată.

Vara se apropie cu paşi repezi şi zău, parcă anul ăsta am aşteptat-o o veşnicie. Primele raze de soare ce şi-au făcut prezenţa chiar de azi, 23 martie 2017, precum şi proba asta din Spring Superblog mi-au făcut un chef nebun de mare, de soare şi de distracţie cu superbloggerii.  Dar lasă, nu mai e mult până pe 5-7 mai când voi fi din nou la Mamaia şi mă voi caza, unde credeţi ? …aţi ghicit !   La Hotel Aurora** Superior.

Articol scris pentru Spring Superblog 2017, proba nr. 8

Sponsor:

 

 

 

Anunțuri

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s