Farmec natural

Într-o dimineaţă aproape ca oricare alta, Bibi se îndrepta spre staţia de metrou, parcă un pic îngrijorată că n-o să ajungă la timp la muncă şi iar o să fie nevoită să suporte urletele isterice ale şefei. Purta o fustă neagră până la genunchi şi o bluză cu dungi verticale albe şi negre, la care asortase un colier simplu, dar de efect. La metrou, aglomeraţie mare ca de obicei, aşa că Bibi pierdu orice speranţă de a mai găsi un loc pe scaun şi se propti de-o bară, doar-doar o să coboare cineva. Uşile metroului se închideau şi se deschideau la fiecare staţie, expulzând şi apoi absorbind valuri-valuri de călători grăbiţi, fiecare cu gândurile şi grijile lui. La „Aviatorilor”, s-a trezit dintr-o dată că cineva  a venit să se sprijine fix de bara ei. La început nu i-a dat nicio atenţie, însă cele câteva atingeri „ca din întâmplare”, au făcut-o să-i arunce „obraznicului” o privire tăioasă. Mâna îndrăzneaţă aparţinea unui tip drăguţ, îmbrăcat îngrijit, cu o tunsoare modernă, care o studia deja pe Bibi de ceva vreme. Primul lucru pe care Bibi l-a observat la el, a fost acela, că pe tricoul lui de culoare neagră, nu era nici un punct de mătreaţă. Devenise oarecum invidioasă. Pe dungile negre ale bluzei ei, se puteau vedea clar fire de păr căzute şi o ninsoare albă de care dorea cu orice preţ să scape şi nu mai reuşea. Cu o mână şi-a scuturat bluza, reuşind să roşească puţin.  El a observat gestul şi pentru prima dată s-au privit în ochi. Se pare că s-au plăcut, pentru că a început conversaţia.

El:  -Aşa aveam şi eu înainte, dar, de când am descoperit şamponul cu ingrediente naturale de la Farmec, lucrurile s-au schimbat radical. Acum pot purta haine închise la culoare fără să-mi fie teamă că se vede mătreaţă.

Ea: -Şti, am încercat cu tot felul de chestii, am schimbat zeci de  şampoane…în zadar.

El: -L-ai încercat şi pe cel cu busuioc şi cimbrişor ?  Face parte din noua gamă Farmec şi nu numai că elimină mătreaţa ci acţionează astfel încât aceasta să nu mai apară niciodată.

Ea:-Îmi place Farmec, e o marcă de încredere şi de tradiţie. Însă nu ştiam că au scos o nouă gamă de produse cu extracte naturale. Îţi mulţumesc !  🙂

Îi zâmbi şi-i întinse mâna, rostindu-şi numele aproape în şoaptă „Bibi”. El, îi luă mâna într-a lui şi atingându-i uşor cu buzele vârful unghiilor, rosti tremurat „Adi, încântat de cunoştinţă”.

Ea: -Unde cobori ?

El:  -Staţia unde trebuia să cobor a trecut de mult, însă vreau să merg cu tine până la capăt.

Ea: -De unde şti că merg până la capăt ?

El: -Pot ghici gândurile fetelor frumoase.

Ea:-Da ?! Atunci spune-mi la ce mă gândesc acum.

El:-La faptul că ai un Farmec natural.

Ea:-Nu-i adevărat, n-ai ghicit. Îţi mai dau două şanse.

El:-La faptul că ai un ten, ca o petală dintr-o floare de orhidee şi o pereche de ochi albaştri ca marea.

Ea:-Nici acum n-ai ghicit, mai ai dreptul doar la o singură încercare.

El: -La faptul că m-ai cucerit cu zâmbetul tău săgalnic.

Ea: -S-ar părea că astea sunt gândurile tale, însă eşti foarte simpatic. Ce te-a determinat să cumperi şamponul cu busuioc şi cimbrişor ?

El: -Pentru mine e foarte important să aleg produse din ingrediente naturale. Când eram mic, bunica mă lua cu ea pe deal şi culegeam tot felul de plante medicinale. Bunica era o adevărată enciclopedie, cunoştea toate plantele de leac, ştia când trebuie culese şi la ce folosesc.  Ea zicea că dacă îţi cade părul, pui 100 g de busuioc proaspăt într-un litru de apă rece. Ţii vasul pe foc până când dă apa în clocot, apoi reduci flacăra la minimum şi laşi să fiarbă înăbuşit 20 de minute. Filtrezi şi mai adaugă în ceaiul astfel obţinut 45 g de busuioc uscat. Masezi pielea capului, de două-trei ori pe săptămână, cu acest preparat şi n-o să mai ai probleme. Şi dacă ai mătreaţă, ai nevoie de un pumn de cimbru, pe care-l fierbi într-un litru de apă până când cantitatea scade la jumătate.

Ea:-Bine, văd că şti o mulţime de lucruri depre plante, de ce n-ai aplicat reţetele astea ?

El: (zâmbi) – Cine mai are timp astăzi să umble pe dealuri, să fiarbă plante, să se maseze cu tot felul de ceaiuri ?  Suntem în secolul XXI, acum există acest şampon, care are tot ce-i trebuie, e ieftin şi nu durează decât câteva minute să-l foloseşti.

Ea: -Îţi mulţumesc, am ajuns !  O zi bună şi sper să ne mai întâlnim, să-ţi spun cum a fost.

El o privi cu simpatie, până ce ea dispăru în mulţime. Îi părea rău că nu i-a cerut numărul de telefon. De s-ar găsi nişte plante de leac şi pentru timiditate …

Articol scris pentru Spring Superblog 2017, proba 17

Sponsor:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s