Festivalul Internaţional de Statui Vivante, ediţia a-VII-a (30 mai-5 iunie 2017)

În perioada 30 mai – 5 iunie 2017, Bucureştiul va găzdui cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante. Astfel, locuitorii capitalei ori cei ce trec în această perioadă prin Bucureşti, se vor putea simţi ca în Barcelona, pe celebrul bulevard „Las Ramblas”.

Ce sunt statuile vivante ?

Statuile vivante sunt artişti mimi, ce pot sta nemişcaţi ore în şir, asemenea unor manechine. Actorii se antrenează ore în şir, pentru a putea evita orice mişcare involuntară ori act reflex. Pentru a se transforma în adevărate bijuterii stradale, ei trebuie să fie într-o condiţie fizică perfectă.

„Chiar dacă o vedeți “făcută” de amatori pe străzile tuturor capitalelor lumii, statuia vivanta este în opinia mea atributul artistului adevărat, al aceluia care știe și poate să se exprime concis, profund, emoționant, în limitele unei tehnici cu totul speciale și să comunice publicului o poveste care să încerce măcar să schimbe mentalități, să modifice lumea. Confiscată practic de amatori fără talent, de cerșetori și impostori, statuia vivantă a început să fie alungată de pe marile bulevarde căci nu sunt tolerabile agresiunea impotriva turistilor, cerșetoria mascată sau pur și simplu prostul gust. Este momentul ca artiștii adevărați și mai ales actorii profesioniști să intervină, să-și adjudece “statuia vivantă” și să ofere publicului adevărate bijuterii stradale. În plus, față de toți ceilalți, teatrul „Masca” propune statui care vă vor emoționa până la lacrimi, statui capabile să spună o poveste care să stârnească bucurie și liniște în sufletele celor care le vor privi. (…)
Statuia vivanta este un miracol pe care trebuie neapărat să-l descifrați!” (Mihai Mălaimare)

De ce statui vivante ?

Fiecare statuie are povestea ei, pe care trebuie s-o descoperiţi.

În 2011, la prima ediţie, Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca declara:  „Un festival dedicat statuilor vii este o şansă oferită publicului nostru de a trăi din plin misterul creaţiei, de a ieşi, fie şi pentru câteva clipe, din cenuşiul vieţii de zi cu zi, de a se bucura de frumos, de energie, de seninătate, de calm, de zâmbet.  Un parc precum Herăstraul, atât de frumos şi atât de iubit va purta în amintirea aerului şi frunzelor sale iluzia pe care, ca o Fată Morgana, i-o vor fi dăruit statuile noastre vii, iluzia că este însuşi Universul în care forţa fantastică a Actorului înşiră planete şi galaxii, comete şi nori nesfârşiţi de praf stelar. Pentru patru zile, Parcul Herăstrău va fi ascunsul şi misteriosul creuzet al lui Dumnezeu!”.

Despre Festivalul Internaţional de Statui Vivante din acest an

Pentru prima oară la această ediție durata festivalului va fi de șapte zile, spre deosebire de anii precedenți în care erau doar trei. Acestea vor începe cu Noaptea Statuilor Vivante, în data de 30 mai și vor continua cu 6 zile pline, desfășurate în nu mai puțin de trei spații diferite de pe teritoriul Bucureștiului. Festivalul va începe în fiecare zi la ora 16 și va cuprinde în total 60 de spectacole la care vor participa artiști din țări precum Austria, Olanda și China. Intrarea va fi liberă.

Programul complet este următorul:

  • 30 mai – Deschiderea Festivalului (Noaptea Statuilor Vivante), Casa Filipescu – Cesianu, ora 20.00
  • 31 mai – 1 iunie – Parcul Humulești (cartierul Ferentari)
  • 2 – 3 iunie – Parcul Crângași (cartierul Crângași)
  • 4 – 5 iunie – Parcul Herăstrău, intrarea din Șoseaua Nordului („Locul de la Roata mare”)

Dacă doreşti să afli mai multe despre festival, te invit să dai clic aici. , iar daca vrei să vezi imagini din anii anteriori dă clic aici.

Iubitorii teatrului se vor putea întâlni cu frumoasa Colombina, Franţuzoaicele, Fetiţa, Manechinul, Floarea, Doamna cu umbrela, Cariatidele, Gilbert şi George, Pantoful înflorat, Pălăria albastră ori Chitara şi Sunetele.

Din Austria, vor sosi personaje celebre, cum ar fi: Steve Jobs, H.C.Andersen, Alfred Nobel, Leonardo Da Vinci, Tesla, Graham Bell şi multe altele, pe care vă las să le descoperiţi şi singuri.

Invitaţii din Olanda, sosesc cu:  Marilyn Monroe, Dentistul impostor, Justiţia, Sirena, Statuia Grecească şi alte personaje cunoscute.

Invitaţii din China, vor aduce personaje din cultura şi civilizaţia lor.

Aşadar, pregătiţi-vă aparatele foto şi profitaţi de mini-vacanta de 1 iunie,  bucurându–vă împreună cu întreaga familie de statuile vivante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s