Publicat în Psihologie

Ambasadoare Hotmama.ro

Cred că nimic nu-i mai frumos în această existenţă pentru o femeie, decât să aducă pe lume un copil. De la bucuria primelor două liniuţe de pe testul de sarcină pozitiv şi până la primul cuvânt pe care bebeluşul se chinuie să-l rostească e cale lungă, însă merită fiecare secundă.

Când eşti tânără, gândul de a-ţi vedea burta crescând până la dimensiunile unui balon, sânii întăriţi, gata să-ţi pleznească de greutatea laptelui, pielea flască, te face să amâni momentul cât mai mult.

Fetele şi-au pierdut simţul matern, nu numai la noi, ci peste tot în lume. În China, se fac nişte cursuri pentru femei. Li se pun păpuşi asemănătoare copiilor în braţe, pentru a le readuce maternitatea pierdută. Am auzit multe tinere din România spunând că nu-şi doresc niciun copil. Aruncă vina pe condiţiile economice, pe faptul că n-au ajutor din partea statului sau mai ştiu eu ce. Eh, dacă ar fi gândit aşa şi părinţii noştrii, nici noi n-am mai fi existat acum.

Ca ambasador Hotmama.ro, aş milita în primul rând pentru viaţă. M-aş folosi de tot ceea ce înseamnă mass-media pentru a le sfătui pe tinere să se bucure de darul divin ce li s-a dat. Avortul a însemnat de foarte mule ori condamnarea unei femei, care atunci când hotărăşte ea că  e momentul potrivit să facă un copil, constată că nu se mai poate din punct de vedere medical. Timpul nu iartă, iar corpul are şi el un ceas biologic care trebuie respectat.

Aş organiza concursuri de frumuseţe pentru femeile însărcinate, pe care le-aş difuza pe  TVR2, la ore de vârf.

Aş arăta că există haine de gravide, foarte frumoase şi elegante, confecţionate din materiale naturale, în care viitoarea mămică să se simtă confortabil. Aş invita-o pe Cristina Lincu să vorbească despre ce înseamnă să fii mămică a trei copii. Ce bucurii îi aduc cei mici şi de ce merită să-i ai. Le-aş cere celor de la Mujer şi celor de la Chic-Elite să le ia cât mai multe interviuri vedetelor, bloggeriţelor şi celor ce sunt modele pentru tânara generaţie, în care acestea să împărtăşească bucuria de-a fi părinte cu toţi cititorii. Aş realiza interviuri şi cu femei trecute de 50 de ani, care regretă că au pus cariera sau altceva pe primul plan şi pentru care minunea de-a fi mamă nu va mai fi niciodată posibilă.

Aş străbate parcurile, în căutare de mămici care-şi alăptează micuţii la sân. Mi se pare o imagine absolut divină, o mamă hrănindu-şi pruncul. Au fost însă şi persoane oripilate de gest, ca şi cum lor nu li s-ar fi întâmplat niciodată să sugă la sânul mamei,  ci au mâncat direct cu lingura şi furculiţa din farfurie. Cred că sunt multe gesturi care se întâmplă în public în ziua de azi, de care ar trebui cu adevărat să ne ruşinăm şi nu de vederea sânului unei mame care-şi hrăneşte puiul. Aş promova pe toate blogurile deţinute de femei, inclusiv pe al meu, articole despre hainele de alăptare, care permit unei mămici să-şi hrănească copilul fără să trebuiască să-şi mai ridice bluza-n cap. Să ştie toate femeile că există rochii, bluze, pijamale, prevăzute cu capse discrete, sutiene şi bustiere uşor de îndepărtat, atunci când micuţul îşi cere dreptul la hrană. Aceste piese vestimentare se pot purta foarte bine şi după alăptare, iar dacă le comanzi de pe Hotmama.ro, transportul e gratuit şi o sa găseşti şi niscaiva dulciurele în cutia adusă de curier.

În calitatea mea, de ambasador Hotmama.ro vă îndemn pe toate cele ce vreţi să daţi viaţă, dar mai staţi încă în expectativă, să nu mai aşteptaţi. Niciodată n-o sa aveţi destul, niciodată n-o sa fiţi pregătite total pentru asta. Primiţi darul şi bucuraţi-va de el ! Corpul îşi revine, cu un pic de sport şi dietă, iar de garderoba voastră se ocupă cei de la Hotmama.ro

Articol scris pentru proba 27 a concursului SuperBlog,

Sponsor :

Un gând despre „Ambasadoare Hotmama.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s