Iisus, Fiul Omului -de Kahlil Gibran

De fiecare data cand stergeam praful in biblioteca imi propuneam s-o citesc. Am tot ocolit-o pana in week-end-ul acesta, cand  am sorbit cele aproape 300 de pagini in doar cateva ore. E o carte care se citeste repede si usor, desi are multe idei profunde. Chiar daca a fost scrisa in anul 1928, cartea este si va fi de actualitate, asa cum e si relligia.

Gibran aduce in fata noastra fiecare personaj biblic pe care-l  pune sa povesteasca tot ce stie despre Iisus. Vin in fata cititorului: Ana, mama Mariei, Maria Magdalena, Simon, Caiafa, Luca, Matei, Ioan Botezatorul, Toma, Iuda, Petru, Andrei, Zaheu, Anna, marele preot, Baraba si multi altii.

Iata cateva idei, despre care ne povesteste Matei.

„-Vi s-a spus sa nu ucideti, insa Eu va zic voua sa nu va maniati fara pricina.

-Ati primit porunca sa aduceti animale, drept jerta, insa Eu va intreb: Trebuie sa-i dati Domnului ceea ce a fost al Sau inca dintru inceput ? Mai bine cauta-ti fratele si impaca-te cu el inainte de a cauta drumul spre templu si daruieste cu dragoste catre vecinul tau.

-Nu va ganditi doar la voi cand dati, ci ganditi-va sa dati la nevoie. Pentru ca fiecare om care daruieste va primi de la Tatal ceresc, si cu atat mai imbelsugat.

-Nu ingramaditi pentru voi insiva bogatii care deschid calea spre desfranare ori pe care hotii le pot fura. Adunati mai bine comori ce nu pot corupe si nu pot fi furate, si a caror frumusete sporeste atunci cand le privesc multi oameni. Caci acolo unde se afla comoara voastra, acolo se afla si inima voastra.”

-Cand vrei sa te rogi, lasa-ti dorul sa rosteasca vorbele.

Va las sa descoperiti cum l-au vazut pe Iisus contemporanii Lui.

Editura Nemira, 2007-2008

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s