Publicat în Spring Superblog 2018

Femeia mamă, soţie, stâlp şi umăr

Femeia este leagănul universului. Fără EA, n-am exista ca specie. Până şi misoginii, tot dintr-o femeie se trag, chiar dacă le e greu s-o recunoască. Prima femeie din viaţa fiecăruia dintre noi e mama. Ochii ei ne zâmbesc prima dată, buzele ei ne sărută pielea trandafirie, mâinile ei ne mângâie şi lapte de la sânul ei cel călduros ne luăm. Mama e cea a cărei menire nu se termină niciodată. Ea ne veghează şi la 80 de ani, pentru că şi atunci, tot copiii ei suntem.

Mama deţine resurse nebănuite de ştiinţă, ea face ce face şi le rezolvă pe toate. Are o baghetă magică cu care dilată timpul, altfel cum s-ar explica faptul că poate să ducă la bun sfârşit atâtea treburi în doar câteva ore. Mama e modelul suprem după care ne ghidăm în viaţă şi pe care-l căutăm mai apoi în toate persoanele din jurul nostru. Sfaturile ei sunt sincere şi ajutorul dat de ea, total dezinteresat. Mama e îngerul care te veghează şi de dincolo de lumea aceasta. Din steaua în care s-a mutat se uită cu drag la tine, urmăreşte să vadă dacă s-au prins învăţăturile ei, dacă a răsădit pe teren fertil.

Pentru dragostea şi devotamentul ei, mama ar trebui să simtă zilnic recunoştinţa noastră. Nici măcar nu cere mult, îi e deajuns s-o îmbrăţişezi spunându-i cât de mult o iubeşti şi să-i aduci din când în când flori. Dacă te-ai mutat, chiar şi în altă ţară, să ştii că există Interflora Internaţional, lider în livrarea de flori online în întreaga lume şi singurul serviciu de livrare de flori cu propria reţea internaţională.

Interflora România, este singura florărie online, care are drept motto: Dăruieşte emoţii unice trimiţând flori online femeilor din viaţa ta!  De aici, cu câteva clic-uri de mouse, poţi trimite trandafiri, orhidee, gerbera şi alte frumuseţi parfumate mamei, când doreşti. Nu trebuie să aştepţi 8 martie, ziua ei sau onomastica, o poţi surprinde chiar şi astăzi, să ştie că te gândeşti la ea cu dragoste. Atâta timp cât o mai ai în viaţă, arată-i c-o preţuieşti, emoţioneaz-o cu un buchet mare de trandafiri, sau cu florile care ştii că-i plac.

După mamă, o altă femeie importantă din viaţa mea, a fost doamna învăţătoare. Mi-o amintesc cu drag, aplecată peste caietul cu liniuţe drepte şi întrerupte, ajutându-mă să încropesc primele semne ce se pretindeau a fi litere, cu ajutorul unui stilou ce era mult prea mare pentru mâinile mele mici şi neîndemânatice. Ea a pus bazele, a construit fundaţia pe care s-au aşezat treptat, una câte una, cărămizile cunoaşterii. Construcţia e încă în lucru, aşa va fi toată viaţa, însă fundaţia e rezistentă şi de calitate. Dacă ar mai trăi, aş apela măcar odată în an la firma de livrări flori şi i-aş comanda cel mai frumos buchet.

Un alt model pentru mine a fost naşa mea de botez. De la ea am învăţat chestii de fineţe. Mi-a îndrumat paşii spre lectură, muzică clasică, teatru şi călătorii. Mi-a creionat scara de valori, spunându-mi că bogăţia o ai în minte şi inimă, nicidecum în bani. Mi-a povestit cum a trecut peste greutăţile anului 1944, pierzând totul, nu însă şi cunoştinţele pe care le dobândise şi cu ajutorul cărora s-a ridicat din nou. A fost un model şi în ceea ce priveşte căsnicia şi viaţa de familie. Ea era stâlpul pe care se sprijineau toţi, dar şi umărul pe care puteai să plângi, pentru a deveni mai puternic.

Deşi vorbesc despre modelele mele la trecut, aş mai da o ultimă comandă de flori, rugându-l pe Mercur să le ducă până acolo sus, la poarta raiului, unde se află ele acum.

Să nu credeţi că nu mai am pentru cine să fac comenzi flori aici, pe pâmânt. Există femei puternice care-şi pun amprenta asupra personalitaţii mele zi de zi şi cred c-or să mai apară şi altele. Femei care au trecut prin viaţă cu capul sus, chiar dacă furtunile au vrut să le culce la pământ. Femei care au reuşit prin puterile lor, trăind demn. Pentru ele am ales de la Interflora, ceva mirific.

Articol scris pentru proba 4 a Spring SuperBlog 2018

Sponsor:

6 gânduri despre „Femeia mamă, soţie, stâlp şi umăr

 1. O PAGINA si mai frumoasa decat cea unde-am lasat recent un comentariu ! 🙂
  Sincere felicitari si ” JOS PALARIA” 🙂 Cristina pentru cele spuse despre Femeia MAMA !!! 🙂 🙂 🙂
  Cu cea mai inalta pretuire,
  Aliosa ! 🙂

   1. Asa este, aveti dreptate ! 🙂
    MAMA este UNICA 🙂
    MAMA este BINECUVANTATA de DUMNEZEU 🙂 🙂
    MAMA este MAMA si trebuie IUBITA mai mult ca orice pe LUME !!! 🙂 🙂 🙂
    In RASPUNSUL pe care vi l-am dat la „commentul” dumneavoastra pe
    http://aliosapopovici.wordpress.com/2018/03/14/
    v-am facut o destainuire ce merita citita ! 🙂
    O saptamana cat mai placuta

    chiar daca IARNA s-a instalat din nou pe meleagurile MOINESTIULUI ! 🙂
    Aliosa ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s