Publicat în Psihologie

Casă nouă din materiale ieftine şi de calitate

Aşa cum v-am povestit deja aici, sunt pe punctul de a mă aşeza la casa mea. M-am săturat să stau la bloc şi să îngrijesc grădina şi animalele pe FarmVille, visând la ziua în care realitatea va lua locul lumii virtuale. A durat vreo jumătate de an până m-am văzut cu toate actele în regulă şi cu mândreţe de proiect, dar a meritat. Acum a intrat constructorul în joc, însă nu ne prea înţelegem la preţurile materialelor pe care mi le-a socotit în deviz. Eu, deşi nu mă pricep, zic că-s mari, ba chiar exagerat de mari. El o ţine pe-a lui, că cică aşa e piaţa. Mă tot ia cu adaosurile comerciale pe care le practică distribuitorii, cei de la depozite şi nu în ultimul rând comercianţii. Ba la astea se mai adaugă şi o mulţime de costuri: transport, manipulare, depozitare. În fine, i-am zis-o de la obraz: „Domnule, nu vă supăraţi, dar ăsta-i jaf la drumul mare. Mai bine spuneţi-mi ce trebuie să cumpăr şi-mi procur eu materialele”.

Credeţi că a vrut ? Nu ! M-a ameninţat că renunţă la lucrare dacă nu fac cum spune el. Mi-a zis că, ce ştiu eu, casa nu-i tocană de legume, să pui ce vrei în ea. Ne-am cam inflamat de ambele părţi, dar ce era să fac ? Nu-mi permit să arunc cu bani, aşa cum nu-mi permit nici să cumpăr materiale de proastă calitate. Vreau o casă durabilă, la un preţ corect. Am decis împreună să mai aşteptăm câteva zile, să mai întreb şi eu în stânga şi-n dreapta. S-a supărat, dar până la urmă a acceptat şi aşa. Ce şi-o fi zis el în sinea lui ? Că o femeie care habar n-are nici de unele în domeniul construcţiilor, nu poate să facă nimic în câteva zile. Nu s-a gândit că mă duce capul să răscolesc tot internetul în câteva ore. M-a ajutat Sfântul Google şi după ce-am tastat „materiale de construcţie ieftine şi de calitate”, mi-a scos în cale site-ul de care aveam nevoie. M-am oprit la el pentru că, trebuie să recunosc sincer, m-a atras mai întâi titlul (vindem-ieftin.ro).

Am băgat capul pe „uşă” şi am citit: Broker online de materiale de construcţii. Din câte ştiu eu, brokerul e cineva care găseşte cele mai bune preţuri pentru tine, în orice domeniu. Cool, nu ? Avantajele sunt multiple: cumperi totul dintr-un singur loc, nu mai trebuie sa alergi prin depozite, poţi să compari preţurile şi beneficiezi şi de consultanţă de specialitate în mod gratuit. Au tot ce-ţi trebuie, de la materiale pentru structură şi fundaţie până la acoperişuri, doar că n-am găsit afişate preţurile. Am sunat la un consultant de vânzări, care mi-a explicat că prețurile variază în funcție de cantitățile comandate și, cu cât cantitățile sunt mai mari, cu atât se poate negocia mai uşor cu furnizorii. M-a asigurat că pot obţine reduceri între 10-30% dacă compar cu mai multe oferte pentru acelaşi produs şi comand centralizat toate materialele de construcţii necesare. Imediat după ce-am încheiat convorbirea, mi-am sunat constructorul, invitându-l la o cafea, ca să-l mai înbunez, desigur. Meşter bun, dar foarte orgolios, nu-i place să primească indicaţii, mai ales de la unul care habar n-are. L-am dus cu zăhărelul prefâcându-mă şi mai proastă decât eram şi am început a răsfoi paginile site-ului împreună. Ne-am uitat la izolaţii, instalaţii electrice, termice şi sanitare, tâmplărie PVC, tencuieli decorative, amenajări interioare şi exterioare. Se citea pe chipul lui încântarea. Mi-a zis că e bine, sunt materiale bune, de la firme recunoscute în domeniu şi a acceptat să dăm comanda pe site. În două zile, curtea s-a umplut cu tot ce-am comandat. Nu m-am putut abţine şi i-am filmat pe cei de la firmă, tocmai când descărcau ceva ce am aflat că se cheamă termoizolaţii. Casa a ieşit, o bijuterie, v-am spus doar că mi-am ales constructor bun !

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s