3 pași pentru a demara proiectul unui IMM

Pe piață apar tot mai multe IMM-uri ce își demarează activitatea în domenii diverse. Acest lucru nu te poate descuraja, ci, dimpotrivă, stimula să crești competitivitatea, indice al unei economii de piață sănătoase. Dacă ai luat deja decizia de a înființa un business, te afli pe drumul cel bun, iar în curând, activitatea ta poate deveni dintre cele mai profitabile. Pidginhost 1

IMM-urile din România au o varietate mare de opțiuni de finanțare, ceea ce facilitează proiectul tău. Desigur, birocrația este ceea ce impune majore dificultăți, însă de îndată ce vei depăși primul stadiu, munca pe care o vei face în cadrul noii tale firme, îți va răsplăti toate eforturile acumulate. Optează, deci, pentru modul de finanțare care îți este benefic și pune-ți planurile în aplicare cât mai curând. Următoare etapă constă în detalii logistice, pe care le poți rezolva ușor cu susținerea unor specialiști parteneri. Fie că ai nevoie de un sediu, de colocare servere, de documentație și altele asemenea, găsești ușor companii care să te susțină în demersurile tale. Încearcă să sușii companiile locale pentru stimularea economiei și asigurarea unui mediu propice în care să îți desfășori activitatea.

Află din acest articol tot ce îți trebuie ca să începi înființarea unei firme:

1. Pentru început, ai nevoie de o viziune, un plan bine întocmit și aprobat de cei care îți vor acorda banii necesari pentru deschiderea firmei. Dincolo de formalitățile și actele privind înființarea propriu-zisă a unui IMM, este nevoie să definești entitatea legală. Indiferent dacă alegi să deschizi compania alături de un co-proprietar sau singur, există o serie de riscuri pe care trebuie să le ai în vedere. Acestea includ, desigur, pe acela ca firma să nu obțină profitul scontat, dar și taxele pe care trebuie să le plătești, în calitate de administrator, către municipalitate și stat. Dezvoltă un plan sustenabil pentru cel puțin 5 ani, ca să iți asiguri reușita pe termen mediu, cel puțin.

pidginhost cover

2. Odată ce ai stabilit bugetul și ai întocmit actele, ai nevoie de o identitate vizuală a companiei, cu care să o faci cunoscută pe piață. Fii inventiv, întrucât trăiești și te dezvolți într-o lume în care mesajele creative ajung cel mai rapid la posibilii clienți prin intermediul campaniilor de marketing. Următorul pas pe care trebuie să îl faci constă în crearea unui site profesionist. Rezolvă acest aspect intrând pe pagina https://www.pidginhost.com/ro/pachete-servere-dedicate/ și găsind formatul care este potrivit tipului tău de business. Alege pachetul care răspunde cel mai bine nevoilor tale și începe să vinzi imediat.

Pidginhost

3. Este nevoie să testezi piața periodic înainte de a te avânta în acest domeniu dinamic. Apelează la chestionare și teste în funcție de domeniul de activitate pentru ca mai târziu să accesezi direct nișa de clienți pe care ți-o dorești. Aceste testări au rolul de a-ți organiza viitoarea activitate și de a-ți oferi o strategie de marketing profitabilă pe termen mediu. Ține, însă, cont de dinamica rapidă a profilului clienților și apelează și pe viitor la aceste strategii.

Urmând doar câteva sfaturi, poți deschide unul dintre cele mai bune IMM-uri în domeniul tău, ajungând direct la piața de clienți care te interesează.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s