Trucuri pentru un iluminat de calitate la tine acasa

1Indiferent de forma in care exista in locuinta, lumina are un rol extrem de important in viata ta. Specialistii sunt de parere ca aceasta influenteaza viata oamenilor intr-un mod incredibil, iar lipsa ei poate duce la aparitia unor probleme grave de sanatate. Intr-adevar, lumina naturala joaca cel mai important rol cand vine vorba despre acest lucru, insa, de multe ori, se intampla ca din cauza amplasarii defectuoase a casei sau a lipsei ferestrelor, soarele sa patrunda cu greutate in spatiul interior.

In aceasta situatie ai putea sa recurgi la unele trucuri prin care sa te bucuri de o lumina adecvata in orice incapere din locuinta, indiferent de tipul de activitate pe care il desfasori la un moment dat. Intotdeauna vor ramane unele locuri umbroase, asa ca este bine sa ai in vedere punerea in practica a unor solutii eficiente, astfel incat sa creezi un mediu ambiental cat mai placut tie si intregii tale familii.

Iata 7 trucuri pentru o lumina de calitate la tine acasa:

  1. Lumina soarelui este vitala pentru om, lipsa acesteia ducand la imbolnavire. Asadar, din acest motiv este bine ca locuinta sa fie dotata cu ferestre largi, prin care razele soarelui sa patrunda in voie. Daca este vorba despre o casa batraneasca, atunci ai putea sa angajezi o firma de constructie care sa-ti largeasca ferestrele si usile sau sa-ti creeze altele noi, acolo unde se poate face acest lucru in siguranta.

  2. 2O solutie inteligenta pentru iluminatul exterior, evident pe timp de noapte, devine proiectorul cu LED care aduce pe langa lumina necesara si o economie substantiala de banuti la factura de energie electrica. Intotdeauna va fi nevoie de o lumina de siguranta pe langa orice casa, in asa fel incat sa descurajeze patrunderea hotilor si sa sporeasca vizibilitatea membrilor familiei care vor sa iasa noaptea din casa. Poti sa vezi site-ul https://www.catenaelectric.ro/categorie-produs/produse-cu-led/proiectoare-cu-led/ pentru a gasi produsele necesare.

  1. Pentru a primi o lumina de calitate trebuie sa te gandesti bine care este scopul acesteia: pentru iluminarea generala a intregii incaperi, pentru a lumina anumite obiecte din interior sau pentru a oferi o anumita atmosfera cu ajutorul luminii ambientale. In functie de activitatea pe care vrei sa o desfasori in camera respectiva te poti gandi la tipurile de corpuri de iluminat de care ai nevoie (in bucatarie, baie, dormitor, hol, camara, beci sau garaj).

  1. Iluminarea inteligenta a casei te intereseaza datorita avantajelor pe care le aduce cu sine, dar si pentru ca nu este deloc deranjanta, ca cea de pe vremea becurilor cu incandescenta. Reducerea costurilor la electricitate este extrem de atractiva pentru tine, trebuie sa recunosti, la fel ca si iluminarea mult mai buna a interiorului casei datorita luminii directionate de led-uri in directia in care este necesara. In acest sens cumpara tuburi cu led pentru a te asigura ca faci o alegere pe care sa nu o regreti mai tarziu.

  1. Perdelele obtureaza lumina naturala a soarelui, asa ca ar fi bine sa renunti la ele si sa folosesti jaluzelele verticale pe care le poti deschide usor pe timpul zilei, lasand soarele sa-si faca de cap in camera. Daca incaperea este mica, iar fereastra la fel, pentru a spori senzatia de lumina este ideal sa se varuiasca in alb peretii (gaseste un var cu un nivel de luciu cat mai mare).

  1. Oglinzile reusesc cu succes sa amplifice lumina naturala. Intr-o camera intunecata ai putea sa asezi langa fereastra o oglinda de perete, care isi va face treaba datorita suprafetei reflectorizante (poti sa asezi doua oglinzi, de-o parte si de alta a ferestrei pentru a spori efectul cu succes).

  1. Este obligatoriu ca in camera sa existe 3 surse diferite de iluminare artificiala: un corp central pe plafon, o banda cu led si o veioza sau o lampa cu picior. Existenta unei singure surse de lumina, mult prea puternice, dezechilibreaza si duce la accentuarea starii de oboseala si de disconfort total. Amplasarea acestor surse de lumina trebuie realizata in functie de nevoile si activitatile pe care le ai de-a lungul unei zile (lectura, sport, privit la tv, ingrijit plante etc).

In concluzie, cand iti amenajezi iarasi locuinta, ar trebui sa ai in vedere si realizarea unei iluminari cat mai bune a spatiului, nu doar sa ai grija ce culoare sa aiba canapeaua noua, cum sa-ti amplasezi mobila in sufragerie sau unde sa asezi masuta de cafea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s