Ai pielea uscată? – Ce demachiant și unt de corp sunt potrivite pentru tine?

Îngrijirea corespunzătoare a pielii poate fi o provocare pentru multe femei. Având în vedere că nu toate doamnele au același tip de piele și nu se confruntă cu aceleași afecțiuni dermatologice, poate deveni greu să aleagă produsele de îngrijire potrivite pentru ele. Cu o ofertă din ce în ce mai variată pe piață, devine copleșitor să identifici produsele potrivite pentru pielea uscată. De ce apare și care sunt simptomele pielii uscate? Ce fel de demachiant ar trebui să folosești? Cum îți poți hidrata pielea în mod eficient? Iată răspunsul în continuare:

De ce apare pielea uscată și de ce este importantă până și alegerea demachiantului?

Pielea uscată este o problemă pe care nu multe fete o sesizează. Dacă pe suprafața pielii nu apar semne evidente ale acesteia, multe femei pot trăi cu pielea uscată fără să își dea seama. Factori ereditari sau schimbări de mediu ori de temperatură pot duce la apariția și manifestarea pielii uscate. Epiderma, primul strat al pielii, este compusă în mare parte din lipide și proteine. Când lipidele, uleiurile naturale ale pielii, scad în concentrație, apare pielea uscată. Un ritual greșit de îngrijire, inclusiv folosirea unui tip de demachiant nepotrivit, poate duce la agravarea simptomelor pielii uscate.

Persoanele care au acest tip de piele, sunt mai predispuse la apariția ridurilor mai rapid și mai adânci, pielea lor are un grad de sensibilitate ridicat, este lipsită de luminozitate și aspră la atingere. Inclusiv aplicarea machiajului este mult mai dificilă pe o piele uscată. Din cauza deficitului de uleiuri naturale din piele, poate apărea senzația de mâncărime, aspectul de piele iritată și chiar eczeme. Iată de ce produsele pe care le alegi, chiar și demachiantul, pot afecta mult acest tip de piele.

Ce tip de demachiant ar trebui  să alegi pentru pielea uscată?

Pentru un ten sănătos este absolut necesar să ai un ritual de îngrijire care sa includă demachierea tenului, atât seara înainte de culcare, cât și dimineața înainte de aplicarea machiajului. Acest lucru este necesar deoarece pe timpul nopții pielea se poate umple de impurități din cauza contactului cu fața de pernă, sau din cauza transpirației. În prezent există pe piață diverse tipuri de demachiant, iar accesand link-ul de aici vei descoperi exact formula potrivita pentru tine. Pentru tenul uscat însă, cel mai recomandat este, cu siguranță, laptele demachiant. De ce?

Laptele sau emulsia demachiantă este un produs care acționează foarte blând, dar eficient. Fiind vorba de o loțiune demachiantă aceasta nu va irita sau deshidrata mai tare tenul și nici nu va provoca usturime sau roșeață pe tenul sensibil. Alege laptele demachiant în defavoarea oricărui alt tip de demachiant și caută acele produse care au în compoziție vitamine și uleiuri hidratante. Orice conține vitamina A și E, ulei de jojoba, ulei de argan, unt de shea, ulei sau lapte de migdale dulci, lapte sau extract de ovăz sau miere, ar trebui să îți atragă atenția. Evită gelurile de curățare deoarece acesta sunt prea dure cu tenul uscat.

Dacă nu îți place să îndepărtezi machiajul ochilor cu lapte demachiant, alege un demachiant pentru ochi sensibili. Pielea din jurul ochilor este foarte fină si trebuie tratată cu mare grijă pentru a preveni cât mai mult apariția ridurilor. Poți alege o formula pentru ochi bifazica, care are o componentă bazată pe ulei. Acesta va îndepărta eficient machiajul, fiind blând cu pielea ochilor.

Alege un unt de corp pentru hidratarea pielii de pe corp

Dacă îți plac baile fierbinți și lungi și nu folosești un gel de duș cremă, probabil că pielea ta este foarte uscată când ieși de la duș. Pe lângă faptul de a reduce timpul petrecut la duș și temperatura apei, precum și renunțarea la gelul de duș exfoliant, este important să alegi și un produs hidratant potrivit pentru pielea de pe corp. Și în acest caz ai multe opțiuni. Poți alege un ulei pentru corp, loțiune sau lapte hidratant, cremă hidratantă, și nu în cele din urmă un unt pentru corp. Daca iti doresti o piele hidratata, alege un unt de corp de la Bottegaverde si vei fi incantata, cu siguranta, de rezultate.

Dintre toate variantele de hidratare a pielii, untul de corp este cea mai potrivită pentru pielea uscată. Așa cum sugerează și numele, untul de corp are o consistență mai densă decât o loțiune, de exemplu, dar și un efect hidratant și hrănitor superior. Alege acele produse îmbogățite cu unt de shea, lapte și ulei de migdale dulci, ulei de argan, ulei de măsline, precum și vitaminele A și E.

Pielea uscată poate să îşi recapete aspectul sănătos dacă este îngrijită corespunzător. Vorbește cu medicul dermatolog pentru a identifica clar ce tip de piele ai și optează pentru produse specifice. Alege un lapte demachiant eficient și înlocuiește loțiunea hidratantă cu un unt de corp de calitate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s