Eu mă pregătesc de toamnă. Voi ?

Toamna, o armonie de culori, sursă de inspiraţie pentru artişti dar şi răceală, oboseală inexplicabilă, insomnii, accentuarea stării de nelinişte din pricina luminii tot mai puţine.

Din fericire, toamna ne oferă aproape toată gama de vitamine şi minerale, căci acum se culeg merele a căror zeamă e plină de vitamina C, strugurii, gutuile aurii, prunele, perele şi lista poate continua. Piaţa e invadată de cătină, care în combinaţie cu mierea de albine dă un medicament natural de creştere a imunităţii pentru tot anul. Mie nu-mi lipseşte remediul din frigider. E adevărat, nu tuturor le place gustul, dar efectul e garantat. Mai puneţi deoparte şi ceva propolis şi vă asigur că or să fugă bolile de voi, ca cel rău de tămâie.

Cum sănătatea trebuie să fie o prioritate, ei bine, mi-am descarcat pe telefon aplicaţia „Pacer” şi zilnic urmăresc să-mi fac planul la numărul de paşi. E amuzant şi în acelaşi timp sănătos. Apropo, eu fac 1500 de paşi la un kilometru parcurs, ceea ce duce la o pierdere de numai 50 de calorii. Ştiu, nu-i drept, dar ce să-i faci, aşa am fost proiectaţi.

Mă hidratez cu tot felul de lichide (zilele astea cu must  😉 ) şi încerc, deşi nu prea reuşesc s-o las mai moale cu consumul de carne. Nu-mi lipsesc din alimentaţie proteinele din ouă, lapte, peşte şi, aşa cum v-am spus deja, cele din carne.

Dacă simt că ceva nu e în ordine cu organismul meu, merg la doctor pentru analize şi sfaturi calificate, ceea ce vă recomand şi vouă. Unele simptome sunt comune multor boli, de aceea nu îndemn pe nimeni la automedicaţie.

Uneori, senzaţia de oboseală dusă până la extenuare, scăderea capacităţii de concentrare şi memorare, amorţeli ale mâinilor şi picioarelor anunţă o lipsă de vitamina B12 în organism. Persoanele vegetariene sau vegane sunt cele mai expuse, urmate de gravide şi persoanele vărstnice. Poate să existe o carenţă a acestei vitamine şi în cazul unor persoane ce au un intestin subtire bolnav, ori o cantitate insuficientă de acid gastric sau au consumat timp îndelungat  clorhidrat de metformină sau inhibitori de pompă de protoni.

Dacă medicul dumneavoastră stabileşte că aveţi nevoie de un supliment de vitamină B12, e bine să ştiţi că  B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital este un supliment alimentar cu vitamina B12 produs de  WÖRWAG Pharma, o companie germană care și-a construit de-a lungul timpului un renume foarte bun.  Produsul B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital se găsește începând cu sfârșitul anului trecut în principalele lanțuri de farmacii din țară.

Voi cum procedaţi pentru a fi în formă în perioada următoare ?

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s