Publicat în Reclame

Proiecteaza-ti viitorul alegand inspirat planul de casa

Esti in acel moment in care iti doresti sa iti construiesti propria casa si nu stii cum vrei sa arate aceasta!? Eu zic sa nu te grabesti cu alegerea unui model pentru ca alegandu-l in graba s-ar putea sa nu iti placa peste cativa ani si sa iti doresti periodic sa faci mici modificari, care te vor costa bani in plus.

Inainte de a te apuca de construirea unei locuinte trebuie sa iei in calcul toti factorii si abia dupa ce planul este pus cap la cap poti incepe sa iti construiesti locuinta. Dupa cum am zis, este important ca aceasta sa iti placa foarte mult de la inceput si in timp sa faci doar micile renovari inerente. Daca te-ai hotarat ce vrei, o casa mare sau una mica, voi incerca sa iti dau cateva sfaturi utile pentru fiecare caz in parte.

Alege un proiect de casa cu mansarda daca ai o familie mare

Ia in calcul planul unei case cu mansarda daca ai nevoie de mult spatiu, adica daca ai o familie mare, daca esti o fire sociabila si iti inviti des prietenii sa petreceti mult timp impreuna sau daca vrei sa inchirizei o parte din locuinta pentru un venit lunar suplimentar.

Pe net gasesti foarte multe proiecte de case cu mansarda pe case-frumoase.ro din care sa te inspiri daca nu vrei neaparat sa apelezi la un arhitect. Daca e vorba de o casa mai complexa, sfatul meu este sa apelezi mereu la un arhitect sau la o firma specializata de unde sa cumperi un proiect. Chiar si in cazul unor locuinte simple te poti lovi de lucruri pe care probabil nu le anticipezi si care te vor costa multi bani in viitor pentru remedierea problemelor.

O casa cu mansarda iti permite sa o faci sa arate cat mai spectaculos. Cel mai important sfat pe care ti-l pot da este sa ai grija in primul rand cum faci structura de rezistenta. Daca la materialul folosit pentru tencuiala mai poti face economii, la rezistenta nu ar trebui sa faci rabat de la calitate pentru ca e vorba atat de siguranta ta cat si de protejarea investitiei.

Un alt sfat important este sa alegi cu grija dimensiunea feresterelor de la parter si numarul acestora. Cu cat o fereastra este mai mare, cu atat va scadea si rezistenta. Acest lucru se poate compensa insa prin adaugarea unor stalpi suplimentari. E important insa ca la parter sa nu existe ferestre mari pe doi pereti vecini.

Alegerea terenului si orientarea casei este de asemenea importanta. Terenul pe care iti construiesti casa trebuie sa fie cat mai stabil si ridicat putin mai sus decat imprejurimile pentru a preveni inundatiile. Daca nu e ridicat, il poti ridica prin adaugarea pamantului. La orientarea casei trebuie sa ti cont de cata lumina naturala ai nevoie. Camerele care au ferestrele spre vest vor fi cele mai bine luminate in timpul zilei.

Vrei strictul necesar!? Proiectul unei case tip parter e ideal pentru tine

Si in cazul in care vrei sa iti construiesti o casa simpla poti tine cont de sfaturile de mai sus. De data aceasta nu trebuie sa mai faci o fundatie la fel de puternica si nici sa mai faci rabat de la dimensiunile ferestrelor. Terenul este in continuare important pentru ca trebuie sa fie stabil si ferit de eventualele inundatii.

Poti gasi numeroase proiecte de case tip parter pe net,vezi modelele aici, sau poti apela la un arhitect pentru a iti transpune toate ideile de case parter in proiecte, urmand sa alegi ulterior planul care iti convine cel mai mult.

Un sfat in alegerea modelului de casa simpla ar fi sa iti aduci aminte de o zona pe care ai vizitat-o si unde te-a impresionat arhitectura locala. Cu siguranta daca vei alege un model de casa reprezentativa de acolo nu te vei plictisi de locuinta pe care o vei construi.

Un alt sfat este sa iti proiectezi casa tip parter in asa fel incat sa o poti extinde ulterior. Casele cu un singur nivel se pot extinde mult mai usor decat cele cu mansarda. Baia si bucataria ar trebui sa fie intr-o parte a casei din care se poate trage usor apa si gazul si se poate face la nevoie legatura cu canalizarea.

In concluzie, daca te-ai hotarat sa iti construiesti o casa de la zero te sfatuiesc in continuare sa apelezi la un arhitect sau sa cumperi un proiect gata facut. E important sa alegi terenul ideal pe care vrei sa faci constructia, sa nu faci rabat de la calitate atunci cand vinde vorba de structura, sa pozitionezi casa astfel incat sa ai lumina naturala cat mai multa, iar in cazul unei case cu etaj trebuie sa ai grija sa nu slabesti rezistenta locuintei prin marimea ferestrelor de la parter.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s