Bucătăria colorată, face din gătit o artă

Puteţi să vă reprimaţi invidia pentru câteva minute ? Vă voi da o veste care s-ar putea să vă afecteze emoţional: am câştigat la loto un milion de euro ! Staţi ! Nu daţi buzna ! Deja am cheltuit mare parte din ei, pentru că ne-am cumpărat o casă cu un living imens la parter şi trei dormitoare la etaj. Avem o bucătărie aşa cum vezi doar în filme, pe care o voi mobila după bunul meu gust. Ei, ce ziceţi ? Aşa-i că vi s-a tăiat un pic răsuflarea ?

Am visat toată viaţa să am o bucătărie mare, cu blat generos şi loc de depozitare pentru toate ustensilele necesare gătitului, o bucătărie colorată, în care să pot petrece timp preţios cu familia şi prietenii.  Acum visul mi s-a împlinit, am 42 m.p. numai ai mei, pe care pot să-i aranjez cum doresc. La bloc, bucătăria era atât de mică încât trebuia să intrăm pe rând. Când găteam, puneam vasele unele peste altele, pungile cu legume nu-şi  mai găseau locul decât pe jos, iar de mâncat cu toată familia, nici vorbă, trebuia să pun masa în sufragerie.

Am ales gresie şi faianţă crem. Voi înveseli aspectul pereţilor cu câteva tablouri din sticlă. Voi avea un tip de lumină pe centru, deasupra mesei şi a scaunelor de bucătărie, puţin estompată şi un neon deasupra blatului de lucru.  Mobila de bucătărie va fi din lemn masiv, ocupând doi din cei patru pereţi. Va avea sertare şi sertăraşe pentru a depozita ustensilele de bucătărie, vesela, tacâmurile şi câte şi mai câte. Blatul de lucru va fi generos. Aragazul cu hota, combina frigorifică şi chiuveta vor ocupa locuri binemeritate, la fel şi raftul cu cărţi de reţete. Mi-am achiziţionat deja o bibliotecă considerabilă în domeniu, fie că e vorba despre cărţile unor bucătari celebrii, cum ar fi Jamie Oliver, Gordon Ramsay ori Joseph Hadad, fie doar de cărţi specializate pe diferite feluri de mâncare. Mă ajută să schimb meniul zilnic, astfel încât membrii familiei să descopere mereu ceva nou şi inedit.

M-am gândit la o uşă glisantă, care să nu ocupe spaţiu, iar geamul să fie cât mai mare, pentru a facilita intrarea luminii naturale. În centrul bucătăriei voi avea o masă cu 8 scaune, ca în imaginea de mai jos.

velle_3 Voi acorda o atenţie deosebită electrocasnicelor ce-mi vor uşura munca şi-mi vor face din gătit o plăcere şi nu o corvoadă. La acestea se mai adaugă şi câteva gadgeturi foarte utile într-o bucătărie modernă, unde se doreşte a se găti sănătos, cum ar fi: cântarul digital, termometrul pentru carne, timerul (că deh, poate uiţi mâncarea pe foc  luându-te cu reţelele de socializare ori cu scrisul pe blog), storcătorul manual de citrice, răşniţa, mojarul cu pistil, spărgătorul de nuci ori cana gradată pe bază de silicon.

Pentru mine e important să am cât mai multe boluricratiţe, oale şi tigăi de diferite dimensiuni, grosimi, materiale şi culori. Mai are rost să vă povestesc de ce ? Cred că orice gospodină ştie, că oricâte oale ai avea tot nu-s destule.

Dacă cu aranjamentul bucătăriei totul pare a fi clar, fiecare lucru şi-a găsit locul şi utilitatea, un aspect important îl constituie aranjarea mesei, pentru că o masă frumos aranjată face diferenţa. Pentru aceasta am nevoie ca absolut totul să strălucească şi să fie impecabil. Farfuriile, cănile, tacâmurile, prosoapele de bucătărie şi micile decoraţiuni discrete vor vorbi de la sine despre bunul gust al gospodinei casei.

Eu nu mai trebuie să-mi fac griji când îmi vin musafirii, ştiu deja că la SOMPRODUCT găsesc tot ce-mi trebuie pentru a obţine o imagine de nota zece. De gătit, mă ocup eu. Cu aşa o bucătărie colorată, gătitul se va transforma în artă.

Articol scris pentru proba 3 a concursului SuperBlog 2018

Sponsor:

somproduct

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s