Publicat în Superblog 2018

Ei vând ieftin, ca noi să cumpărăm ieftin

L-am căutat printre toate cunoştinţele mele şi, când în sfârşit l-am găsit, a trebuit să-l aştept două luni pentru o consultaţie. De cum a intrat pe uşă a evaluat lucrarea. „Numai holul ? Îmi pare rău, nu-mi pierd timpul cu lucrări atât de mici. Ori faceţi tot apartamentul, ori vă căutaţi alt meseriaş”. Ce era să fac ? De unde atâţia bani să renovez toată casa ? Nici nu voiam să-l pierd, e cel mai bun din zonă, unde pune el mâna iese operă de artă. O să mai fac un credit, asta e ! Am zis, „da, facem tot”, deşi mă gândeam cu groază la preţul final.

-Acum puteţi să-mi spuneţi ce vreţi, să vă fac necesarul. M-a luat cam din oală, eu nu doream decât să-mi văruiesc holul, acum nu mai ştiam ce să cer.

-Holul, am bâiguit eu, aş vrea să-mi văruiţi holul. Alb, simplu.

-Holul ăsta nu poate fi văruit aşa simplu cum credeţi dumneavoastră. Aveţi pereţii strâmbi, trebuie tras glet cu plasă, chiar şi tavanul trebuie îndreptat. Pentru asta aveţi de cumpărat mai multe materiale de construcţie. Păi ce faceţi doamnă, nu notaţi pe ceva, ce-aţi rămas aşa ? Omul s-a dovedit mult prea rapid pentru reacţiile mele. Am alergat spre birou să-mi iau o hartie şi ceva de scris, căci pentru el, „time is money” nu era doar o vorbă-n vânt.

-Spuneţi, am zis eu abia şoptit.

Meşterul a început a turui nume de materiale şi cantităti, ba chiar şi magazinele unde le găsesc. Măsura pereţii cu o ruletă şi dicta. Mi-a spus de la început să nu cumpăr decât materiale de calitate dacă vreau să am o lucrare care să dureze în timp. Am scris vreo zece minute continuu. Şi eu care credeam că o găletuşă de var îmi ajunge.

Am trecut apoi în bucătărie. Aici, aceiaşi poveste. Lista depăşise foaia cu care venisem iniţial. A trebuit să mai aduc foi.  Gresie, faianţă, parchet, rigips, tot felul de CT-uri, tencuială decorativă Weber, polistiren Caparol, tâmplărie ADF etc.

După vreo oră am terminat de făcut planificarea. În timp ce se îndrepta spre uşă meşterul mi-a spus că se va prezenta la lucru peste o săptămână, timp în care eu trebuie să procur tot ce-am notat. Dacă nu găsesc materialele de construcţie întocmai cum am discutat, refuză lucrarea. Se pare că am dat peste un profesionist care nu acceptă orice. E bine ! Dar, oare pot să fac rost de atâtea în câteva zile ? E vorba totuşi de saci întregi de materiale, toate-s grele şi nu le poţi aduce cu sacoşa, cum cari castraveţii de la piaţă.

Am sunat o prietenă care are o firmă de construcţii. De cum a răspuns la telefon am început a-i povesti ce v-am zis şi vouă mai înainte. M-a ascultat, cum altfel, că doar nu mă putea opri aşa cu una cu două, după care mi-a dat soluţia. Noi comandăm totul de la  Casa de Comenzi Vindem-ieftim.ro şi facem economie de 10-15% la costul materialelor. În plus, este singurul retailer din online care premiază recenzii video. Nu mai auzisem de una ca asta, aşa că i-am cerut explicaţii suplimentare.

E simplu, când vine marfa, filmezi cu telefonul mobil câteva minute şi încarci filmuleţul pe site. Indiferent de valoarea comenzii primeşti o reducere de 100 lei. Astfel, cei de la Vindem-ieftin.ro îşi cunosc clienţii şi văd dacă sunt mulţumiţi de marfă şi de serviciile firmei. Îi motivează şi pe ei să-şi continue activitatea atunci când văd că munca le este apreciată şi sunt atât de utili oamenilor.

Cumperi totul dintr-un singur loc, economisind astfel timp şi bani. Transmite-le lista şi în trei-patru zile ai totul acasă, la cele mai bune preţuri.  Ei aduc direct de la producător, aşa că-ţi dai seama de câte costuri ai scăpat (adaos, taxă depozit, manipulare, transport). Nu au marfă pe stoc, îţi aduc exact ce ai comandat. În plus, ai consiliere gratuită acordată de specialişti în domeniu. Noi lucrăm cu ei de mult timp. Ne aduc profile zincate, ţiglă metalică, plăci OSB, ţevi metalice şi rectangulare, tablă cutată şi cam tot ce avem nevoie pe şantier. Am externalizat serviciul de achiziţii căci prin Vindem-ieftin.ro ne costă totul mai puţin şi nici nu mai trebuie să apelăm la acele înţelegeri cu furnizorii, ştii tu…

Am cerut imediat numărul de telefon şi am vorbit cu un consultant. În trei zile, în faţa blocului a apărut o maşină încărcată cu tot ce-am cerut, nu a lipsit nimic. Meşterul a fost foarte încântat de calitatea materialelor şi de promptitudinea cu care au fost aduse. M-a felicitat pentru alegerea făcută, ba chiar a cerut şi el numărul de telefon pentru a-l da viitorilor lui clienţi.

Articol scris pentru SuperBlog 2018, proba 4

Sponsor:

 

Un gând despre „Ei vând ieftin, ca noi să cumpărăm ieftin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s