Cum m-am descurcat o săptămână cu o singură pereche de blugi

Cine m-o fi pus să uit în seara aia rufele la uscat, pe culmea din faţa blocului ? Ştiam doar că la noi în cartier nu-i chiar ca la biserică, că mai sunt personaje care se înnoiesc cu hainele gata spălate şi parfumate ce atârnă frumos pe sârma întinsă între cei doi copaci de la intrarea în bloc. Dimineaţa, ia  blugii de unde nu-s ! Patru perechi de jeansi s-au dus pe apa sâmbetei. Noroc că favoriţii mei au scăpat ca prin urechile acului, ascunşi printre alte hăinuţe ce urmau să intre la morişca maşinii de spălat în ziua următoare. Ce era să fac ? Pănă la salariu mai aveam o săptămână, aşa că am făcut tot felul de combinaţii astfel încât să ies cu obrazul curat din toate situaţiile.

La muncă, mi-am pus un tricou negru cu dantelă, la care am asortat nişte mărgele roşii, în culoarea sacoului. M-am încălţat cu pantofi sport, foarte comozi şi evident, cu nelipsiţii blugi de damă.

A doua zi, vineri, a trebuit să plec la munte în interes de serviciu şi să port ceva casual-friday. Am avut şedinţă cu cei de la împărăţia firmei, aşa că mi-am pus tocuri, nu prea înalte, un tricou cu mânecă lungă în alb şi negru, cu cerculeţe şi ţinuta a fost gata.

După ce am revenit acasă, am văzut o pereche din blugii dispăruţi la o fată amărâtă care trăieşte din ce-i dau ceilalţi. A lăsat ochii în jos când mi-a întâlnit privirea. Îi purta cu nişte ghete de bărbaţi căpătate cine ştie de pe unde. Nu i-am mai zis nimic. Ar fi putut să-mi ceară o pereche, nu să-i fure. I-aş fi dat cu drag.  

Am avut puterea să zâmbesc şi să-i spun că ar trebui să-i poarte cu încălţăminte de damă. Am chemat-o la mine şi i-am dăruit o pereche de botine din garderoba mea, pe care nu le mai purtasem de ceva vreme. Şi-a cerut iertare pentru gestul făcut, povestindu-mi cu lacrimi în ochi că, acasă are părinţii bolnavi şi o copilă cu handicap, care nu au cu ce să se îmbrace acum când vremea rece bate la uşă. I-am promis că o voi ajuta, cu condiţia să nu mai fure niciodată.

Sâmbătă am luat-o cu noi la pădure. Am găsit o mulţime de bureţi şi am respirat aer curat de munte. S-a bucurat că va duce mâncare familiei şi poate că surplusul îl va vinde cuiva. Cum n-aveam decât o pereche de blugi, ce era să fac ? I-am asortat cu o geacă din acelaşi material, un tricou lejer, o pereche de papuci sport şi gata ţinuta.

Duminică am avut o zi foarte încărcată. Dimineaţa, am fost în parc să-l susţin pe soţul meu la un concurs de alergare deoarece eu nu cutez să fac aşa ceva. Ce-am purtat ? Aceiaşi pereche de blugi, la care mi-am pus o bluză veselă şi o încălţăminte uşoară.

Luni, am participat la o petrecere, unde trebuia să ne îmbrăcăm în ţinută populară. Am improvizat ceva pe loc şi m-am descurcat onorabil. La blugii pe care deja îi cunoaşteţi, am găsit un tricou simplu, peste care mi-am pus un brâu şi o eşarfă tricoloră. N-a fost chiar ok, dar oamenii m-au acceptat şi aşa, bucurându-ne cu toţii de eveniment.  Aici i-am cunoscut pe aceşti bunici minunaţi, care au o poveste de viaţă foarte frumoasă. Costumele lor sunt autentice, vechi de peste o sută de ani, moştenire de la străbunii lor. La nuntă, tot aşa au fost îmbrăcaţi. Se iubesc ca în prima zi şi vor lăsa aceste costume mai departe copiilor.

Marţi pe la orele 17, soţul m-a invitat la o plimbare romantică prin centrul istoric al municipiului Piatra Neamţ. Am acceptat, cum nu !

Mi-am schimbat doar încălţămintea, cu o pereche de bocanci care să-mi ţină de cald la picioare şi o geacă din piele care să-mi încălzească trupul. De suflet a avut cine se ocupa.  🙂

 

Miercuri, am plecat într-o scurtă excursie prin împrejurimi. Nu mai fusesem de mult la barajul de la Valea Uzului. Am descoperit că cei din Dărmăneşti au un Centru de Informare Turistică. Am intrat să punem întrebări şi am descoperit un domn extraordinar de amabil, care s-a oferit să ne ducă cu maşina lui pe la toate obiectivele turistice din zona, despre care noi habar n-aveam că există. Cum m-am îmbrăcat ? Cu blugii mei preferaţi, o pereche de sandale mai înfundate şi un tricou roz bombon, pentru că imi plac culorile deschise şi vesele.

Cei de la Answear.ro ne-au provocat să găsim şapte situaţii în care putem purta blugii într-o săptămână, ceea ce e uşor. Marea provocare ar fi fost să ne ceară să găsim, nu şapte, ci măcar trei situaţii unde nu poţi folosi blugii.

Eu v-am arătat aici cum combin blugii aunci când merg la muncă, la o şedinţă cu şefii (casual), la pădure, la susţinerea unui sportiv, la o petrecere câmpenească, la o plimbare romantică şi într-o excursie.

Fiind atât de mult purtaţi, avem nevoie să-i procurăm frecvent. Din noiembrie 2015, Answear.ro a intrat pe piaţă cu o bogată ofertă de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii aparţinând  unor branduri internaționale de top. Tot ce găsiţi la ei e 100% original şi puteţi proba în confortul propriei dumneavoastră case.

Dacă vreţi să vă îmbogăţiţi garderoba, a sosit momentul să apelaţi la Answear.ro.

Atenţie ! 

Crează dependeţă de bun gust, calitate, originalitate !

Articol scris pentru proba nr.12 a concursului SuperBlog 2018

Sponsor:

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s