Publicat în Superblog 2018

Povestiri din noaptea nunţii

S-au stins şi ultimele acorduri muzicale. Liniştea care s-a aşternut vestea parcă începutul vieţii celei noi, în care Dan şi Cătălina vor merge împreună la bine şi la greu, aşa cum îşi juraseră cu câteva ore înainte. Invitaţii s-au retras, unul câte unul, în camerele curate şi confortabile de la Royal Boutique Hotel din Poiana Braşov, unde a avut loc fericitul eveniment.

Tinerii căsătoriţi au mai aruncat o ultimă privire în sala unde a avut loc nunta, sărutându-se mai cu foc, departe de ochii curioşi ai mătuşilor, unchilor şi a altor rubedenii, apoi au urcat în camera special rezervată de angajaţii hotelului pentru noaptea nunţii lor, în timp ce domnişoara de la recepţie le-a surâs complice. Patul, decorat cu o inimioară făcută din petale de trandafiri i-a făcut să chicotească şi să se mai sărute încă odată. Erau trandafiri peste tot, trandafiri şi lumânărele parfumate, care să le facă noaptea magică. Dan a ajutat-o pe proaspăta lui soţie să-şi dea jos rochia cu corset, apoi a luat-o în braţe şi a aşezat-o uşor pe pat, ca pe un bibelou de porţelan. Erau obosiţi, dar atât de mulţumiţi de cum le ieşise nunta, încât s-au pus pe depănat proaspetele amintiri.

Dan: -Ai avut o idee minunată, să alegem acest salon de nunţi din Braşov. A fost loc suficient pentru toţi cei o sută de invitaţi, atât pentru a dansa, cât şi pentru cazare. Ai mei n-au fost până acum în Poiana Braşov şi au rămas plăcut impresionaţi de vederea panoramică de pe terasă, unde mai ieşeau din când în când să se răcorescă după ce au rupt podelele dansând.

Cătălina: -Noroc că am dat avansul de 3500 lei, de anul trecut, că altfel riscam să rămânem fără cazare în Poiana Braşov. Ai mei au fost impresionaţi de varietatea meniurilor. Mama a zis că va face tot posibilul să afle de la bucătărie reţeta de muşchiuleţ de porc în crustă de ierburi cu sos de afine şi cartofi aurii.

Dan: -Mie mi-au plăcut la nebunie şi sarmalele, ca să nu mai vorbesc de foietajul acela cu somon servit cu cartofi duchess si sos Charon. O nebunie ! Parcă şi acum îmi lasă gura apă ! Iar preţurile sunt rezonabile, raportul preţ-calitate e foarte bun.

Cătălina: -Auzi, ştiai că noi şi naşii nu plătim camera ? E cadou din partea Royal Boutique Hotel. Ehe, nu degeaba-i spune Royal ! Verişorii mei au fost super încântaţi că au găsit loc de joacă pentru cei mici, atât afară cât şi înăuntru. A trebuit să-i ia cu ei, n-aveau cu cine-i lăsa şi nici nu mai scăpau de gura lor, strigau într-una că ei vor să vadă mireasa. Sunt drăguţi foc, abia aştept să-i avem şi noi pe-ai noştrii !  La auzul acestor vorbe, Dan o sărută din nou, cu şi mai multă pasiune, pe aleasa inimii sale.

Dan: -Aşa e, camerele noastre şi ale naşilor, n-au costat nimic, la fel şi tortul. Oare o mai fi rămas vreo bucăţică pe la bucătărie ? Parcă aş mânca ceva dulce.  Dar acum te am pe tine ! Râde, îi ia mâna stângă şi se preface a-i muşca un degeţel.

Cătălina:  -M-am distrat teribil când unchiul Vasile o tot ruga pe domnişoara de la recepţie cu bani pentru locul de parcare, deşi ea-i tot repeta într-una că-i gratis. Se vede treaba că unchiul s-a bucurat de tot ce-a găsit pe la bar, n-a ratat nimic, vinul de Budureasca şi cel de la Cramele Recaş, palinca, peste care a turnat bere din abundenţă şi vreo câteva pahare de Whiskey. Nici nu s-a atins de sucuri ori de apa minerală.

Dan: -Ce noroc că în hotel se găsesc suveniruri, că uitasem să cumpărăm mărturii. Naşa le-a descoperit, în longue, aşezate frumos în vitrine. Şi uite aşa, noi am scăpat basma curată, iar invitaţii s-au ales cu o amintire frumoasă şi inedită chiar din Poiana Braşov.

Cătălina: (râzând fericită) -Nu-i aşa că nu te-aşteptai să fiu răpită la miezul nopţii ? Te-ai culcat pe-o ureche, crezând că dacă nu suntem acasă, aici n-are cine să mă fure. Ei bine, sper că l-ai plătit bine pe chelnerul deghizat în cavaler medieval, care şi-au jucat foarte bine rolul. M-a ascuns rapid în saună, în timp ce el avea pregătit un manechin de dimensiuni umane pe care l-a luat pe cal şi a gonit în întuneric. Toţi au crezut că eram eu. Noroc că cei de la bar aveau, ca din întâmplare, numărul de telefon al cavalerului, ca să puteţi negocia preţul vieţii mele.  🙂

Dan: -A fost o răpire ca-n filme, foarte bine regizată. Am vrut să mă urc în maşină, să-l urmăresc pe hoţ, să mă bat cu el, dacă era nevoie. M-au oprit cavalerii de onoare, amintindu-mi că am băut şi n-am voie la volan. Aşa că mi-am calmat nervii la un darts şi-un biliard cu băieţii. Ştiam eu că până la urmă, tot la mine ai să te întorci (râde satisfăcut şi sigur pe el). După vreun sfert de oră, am primit numărul de telefon al răpitorului, care te-a adus repede când a auzit de două sticle de Whiskey. Şi eu, ca un adevărat gentleman, mi-am plătit datoria.

Cătălina: -Alice şi Codrin au fost foarte încântaţi că au găsit Wifi gratuit. Au transmis în direct pe facebook, toate momentele importante şi m-au asigurat că o să râdem copios când o să vedem filmuleţele, pentru că ei au fost un pic mai băgăcioşi decât cei pe care i-am angajat pentru filmări.  Abia aştept să le văd creaţiile !

Dan: -Nu i-ai întrebat pe prietenii noştri din Bucureşti, cu ce-au venit din Livada Poştei până în Poiana Braşov pentru că au ajuns destul de repede ?

Cătălina: -Cei de la Royal Boutique Hotel, au coborât după ei cu un microbuz şi i-au adus rapid şi gratis, cică, tot din partea firmei.

Dan: -Cum m-am descurcat la dansul mirilor ?

Cătălina: -Minunat ! Toţi invitaţii erau cu ochii pe noi, abia aştept să văd caseta. Ai fost un dansator desăvârşit.

Dan: -E ora 5 dimineaţa, propun să dormim şi noi câteva ore, până pe la ora 10, când o să-i conducem pe invitaţii nostri.

Cătălina: -Cum adică să-i conducem ? Noi nu plecăm  ?

Dan:  -Am o surpriză pentru tine. Primul meu cadou în calitate de soţ este: o săptămână la Royal Boutique Hotel, chiar aici, în Poiana Braşov. Ne vom putea bucura de aerul curat, de cărările de munte, de ciripitul păsărilor şi de câteva zile pe care nu le vom împărţi cu nimeni, vor fi numai ale noastre.

Cătălina: -Eşti grozav ! Îţi mulţumesc dragul meu soţior ! Mi-ai citit gândurile !

Ce-a urmat, o să vedem cu toţii după vreo nouă luni.  🙂

 

Articol scris pentru proba nr. 20 a concursului Super Blog 2018

Sponsor:

 

2 gânduri despre „Povestiri din noaptea nunţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s