Mic dejun sănătos

Se aude un vals. La început lent, apoi din ce în ce mai puternic. E soneria telefonului, care mă anunţă că a început o nouă zi. O dezactivez rapid, până nu-i trezeşte şi pe ceilalţi membrii ai familiei şi fug în baie. După fix zece minute, mă îndrept spre bucătărie gândindu-mă ce să mai pregătesc la micul dejun. Orice gospodină ştie că fiecare masă e o provocare, că ai nevoie de multă creativitate astfel încât să-i mulţumeşti pe toţi ai casei, şi de multe cunoştinţe în domeniul nutriţiei astfel încât să pregăteşti ceva nu numai gustos, ci şi care să le asigure celor dragi energia de care au nevoie pe tot parcursul zilei.

Deschid frigiderul şi-mi iau câteva legume, ouă, şuncă presată, brânză, pâine, salată şi fructe. Conectez prăjitorul şi pregătesc feliile de pâine pentru rumenire. Între timp încălzesc tigaia şi fac două porţii de ochiuri.

Spăl legumele, le curăţ, şi pornesc  storcătorul prin presare la rece, Hurom (Hurom H-AI One Stop), pe care l-am achiziţionat ieri. E cea mai recentă realizare în materie de storcătoare, foloseşte tehnologia Slow Squeezing System, adică stoarce lent prin presare la rece, fără frecarea și încălzirea sucului la viteze mari și fără aerarea acestuia.  Am avut înaintea lui câteva storcătoare centrifugale, de fapt le mai am şi acum, doar că li s-au ars motoarele şi nimeni nu mai vrea să mi le repare. Pentru Hurom H-AI One Stop, am primit o garanţie de 10 ani la motor, ceea ce a contat mult, atunci când l-am achiziţionat.

Introduc morcovii, păstârnacul şi pătrunjelul prin gura mare de alimentare (o noutate absolută în domeniul storcătoarelor), de unde vor fi preluate de un set de cuţite care le vor mărunţi, alimentând automat ansamblul de procesare şi mă duc să-i trezesc pe cei mici.

Între timp, în bucătărie a început zarva.

Feliile de pâine prăjită: -Cine-i domnul ?  Nu l-am mai văzut pe-aici. Ce bine arată !

Ouăle ochiuri: -Nu vedeţi că nu vrea să vorbească cu noi. E fiţos ! Băăă gură mare, zi şi tu ceva !

Salata: -Lăsaţi-l în pace nebunelor ! Nu vedeţi că lucrează ?!

Feliile de pâine şi ochiurile (mirate): -Lucrează ? Nu se aude nimic !

Salata: -Nu se aude, pentru că e silenţios şi-şi face treaba profesionist.

Legumele: -Ahh ! Woow ! Vaii !  Hmmm! Ce bine ne presează tipul ăsta nou, aşa mai merge ! Celălalt ne învârtea de ne mergeau fulgii şi aproape jumătate dintre noi mergeam la gunoi, în loc să ajungem în căniţele copiilor. E delicat, nu ne distruge structura naturală, aşa că ne vor rămâne intacte vitaminele, mineralele, enzimele, fitonutrienții și antioxidanții.

Feliile de pâine prăjită: -Priviţi ! Deşi doamna a pus aceeaşi cantitate de legume ca de obicei, sucul a ajuns la buza cănii, niciodată nu s-a strâns atât de mult. Dar oare unde or fi reziduurile ?  Domnul ăsta nu aruncă nimic ?

Salata: -Resturile sunt evacuate într-un recipient inclus în corpul aparatului pentru a economisi spațiu și a conferi storcătorului un design deosebit, dar de unde să ştiţi voi toate astea, dacă nu citiţi nimic ?

Brânza: -De la mine se vede mai bine, pe domnul ăsta îl cheamă Hurom H-AI One Stop şi are două sisteme de alimentare. Adică, pe lângă gura mare pe care aţi văzut-o voi, mai are una mai mică, ca storcătorul vechi, ceea ce înseamnă că doamna poate să-l folosească ca şi pe cel dinainte, dacă doreşte şi dacă are timp.

Legumele: (stoarse, transformate în suc, ajunse în cană): -Ce suc excepțional a rezultat din noi, perfect omogenizat şi cu un conținut foarte ridicat de fito-nutrienți. Se pare că s-au păstrat cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzimedecât cu fostul.

Feliile de pâine prăjită: -Pst ! şase ! vine familia !

Îi aşez pe cei doi copii la masă, punând fiecăruia câte un ou, o felie de pâine prăjită, una de şuncă presată şi câte o bucăţică de brânză. Cei mici, deşi somnoroşi, observă noul storcător şi încep să strige în cor: -Mami, mami, vrem suc, vrem suc !

Le umplu cele două căniţe, ca de obicei şi constat că mi-a mai rămas pentru una. Deschid recipientul de evacuare şi observ că sunt foarte puţine resturi, ceea ce mă mulţumeşte.  Între timp, micuţii sorb cu nesaţ amestecul 100% natural, fără să mai protesteze că nu vor ori că nu le place, cum făceau de obicei, ba chiar mai cer, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Îi întreb: -Ei, da’ cum se face că vă place atât de mult ?

Copiii (în cor): -Ăsta e mai bun, nu miroase a fier (aşa zic ei sucului oxidat) şi nu e cald. E mai gros şi se simte bine gustul de legume.

Am respirat uşurată. Noul storcător şi-a dovedit eficienţa prin glasul copiilor mei. Încerc să-i învăţ să trăiască sănătos, pentru că deprinderile cu care pleacă acum în viaţă sunt esenţiale pentru viitorul lor.

Cu Hurom puteţi stoarce până la ultima picătură din fructe, legume, frunze, nuci sau semințe. Puteţi pasa hrana bebelușului sau puteţi prepara delicioase smoothie-uri, supe, înghețată și lista poate continua!

Articol scris pentru proba 25 a concursului SuperBlog 2018

Sponsor:

 

 

Reclame

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s