Publicat în Ce-am mai citit

Misterul regelui. Despre scris – Stephen King

Mi-am planificat de multă vreme să citesc cartea lui Stephen King, crezând că doar simpla ei  lectură mă va transforma într-o scriitoare de succes. Glumesc, desigur !  🙂

Şi totuşi, pentru cei care se îndeletnicesc cu scrisul, fie şi numai ca hobby, e o carte interesantă, cu sfaturi pertinente. O puteţi descărca gratuit de pe net.

King e de părere că pentru a scrie, trebuie să te retragi într-un loc unde să fii doar tu şi muza, fără televizor, fără net. Nu există un depozit de idei, ele par să vină din nimic. Îţi cad în poală din senin. Datoria ta e să le recunoşti, atunci când se arată. Aşadar nu există o reţetă, ca la prăjituri, de exemplu. Ideile, conexiunile dintre ele, îţi vin sau nu. Scrisul e telepatie, iar cărţile au caracterul de a fi magii portabile.

Din trusa cu scule a unui scriitor nu trebuie să lipsească:  vocabularul, gramatica, forma şi stilul.

„Dacă vreţi să fiţi scriitori, trebuie să faceţi două lucruri mai presus de toate: citiţi mult şi scrieţi mult. Nu cunosc niciun mod de a ocoli aceste două lucruri, nici-o scurtătură”. 

Aşadar, lectura este centrul creativ al vieţii unui scriitor. Nu trebuie să vă lipsească o carte din geantă. Sunt momente în care ai timpi morţi şi atunci poţi citi fragmente din cartea pe care o porţi cu tine.

Ideile vin când nici nu te-aştepţi. Să fii pregătit cu ceva de scris şi o bucată de hârtie, să le notezi repede, altfel, se duc de unde-au venit.

Găsiţi exemple despre cum să faci o descriere bună, o naraţiune ori un dialog. Primiţi şi ceva teme pentru acasă 🙂

V-o recomand, doar dacă scrisul face parte din pasiunile voastre.

5 gânduri despre „Misterul regelui. Despre scris – Stephen King

  1. Munca și perseverența lui Stephen King sunt un exemplu pentru mine și îl admir mereu, indiferent că văd un film inspirat din creațiile sale sau îi citesc scrierile. Bravo lui! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s