Pisi şi Fifi

La noi în familie, trăiesc într-o armonie aproape perfectă, motanul Pisi şi căţeluşa Fifi. Spectacolul oferit de cele două animăluţe amuză şi relaxează în acelaşi timp, toţi membrii familiei. Am zis armonie aproape perfectă, pentru că, vorba aia, „prieteni, prieteni, da’ totu-i până la mâncare”.

Când vin de la cumpărături, ei, asemenea copiilor, îmi apar în faţă, adunându-se de prin cele cotloane  (nici eu nu ştiu cum şi când se mobilizează) şi nu se lasă până ce nu scot din sacoşă ce le-am adus. Sunt atât de pofticioşi încât nici nu mai apuc să le pun mâncarea în castronel.

Acesta e momentul în care prietenia se rupe. Câinele latră şi mârâie ameninţător la prietenul lui de-o viaţă, dacă acesta încearcă să ia măcar o bucăţică de cărniţă din porţia lui. La masă se activează, cred, conştiinţa faptului că, încă din cele mai vechi timpuri, câinele şi pisica au fost duşmani şi aşa trebuie să rămână. Dacă-şi termină porţia şi nu se satură, Fifi trece şi la ce i-a mai rămas motanului, „ajutându-l”. Curios însă, acum nu mai latră şi nici nu mai mârâie, mănâncă împreună până la ultima bucăţică. Funcţionează pe principiul, „ce-i al meu, e al meu şi ce-i al tău, e al nostru”, principiu pe care îl întâlnim adesea, la unii oameni, în viaţa de toate zilele. De altfel, urmărindu-le atent comportamentul, poţi face nişte analogii foarte interesante între noi şi ei. Să nu vă pară lucru de şagă, dar, fără nicio exagerare, avem de învăţat multe de la animale, în special lecţia iubirii necondiţionate, a loialităţii, ori cea a recunoştinţei.

Pisi şi Fifi fac parte integrantă din familia noastră şi ne îngrijim să le oferim hrană sănătoasă, care să le placă şi să le aducă necesarul de vitamine. Ambii sunt de talie mică şi foarte activi (au la dispoziţie toată curtea şi grădina, să se zbenguie liber), aşa că primesc două-trei mese zilnic.

Cum le aleg hrana ?

Îi întreb pe ei ce-şi doresc. Glumesc, desigur !  Şi totuşi, i-am testat de-a lungul timpului, cumpărându-le tot felul de mâncare, de la diferite firme. Am constatat că le place hrana umedă de la Pedigree, respectiv Whiskas, pe care o combinăm cu mâncare pregătită în casă şi cu salamul lor preferat, „Brit premium”.

În ceea ce priveşte aroma, pe primul loc în preferinţe este cea de pui, urmată de cea de vită şi de vânat. Nu se dau în vânt după peşte (nici măcar pisica).  Adoră bucăţile de cărniţă în sos, fiindu-le indiferent tipul de ambalaj. Ştiu unde le este depozitată hrana şi nu de puţine ori, stau prin preajmă.

Dacă simt miros de friptură, ori dacă facem mici la grătar, se transformă pe loc în cei mai amuzanţi cerşetori. Nu le poţi rezista. Ochii lor vorbesc de la sine,  pur şi simplu nu poţi să înghiţi dacă nu le dai şi lor. Te fac să te simţi vinovat, cel mai rău om de pe pământ, asta dacă nu renunţi la o parte din porţia ta, pentru a le vedea bucuria şi satisfacţia.

Brânzică, ouă, bucăţele de şuncă, din când în când chiftele, orez cu carne, ba chiar şi câte o sarma (la ocazii), supă, tacâm de pui fiert, sunt doar câteva dintre mâncărurile pregătite în casă, pe care le combinăm cu mâncarea umedă cumpărată.

Nu contenesc să mă minunez de cum reuşesc să respingă mâncarea cu multe E-uri (de ex., nu mănâncă unele tipuri de salam, ori pate-uri) şi mai ales de voinţa de care dau dovadă, respingând hrana în exces, oricât de bună ar fi ea).

De cele mai multe ori, oricât ne-am iubi aceşti prieteni necuvântători, nu avem suficient timp să mergem la cumpărături în magazinele de specialitate, aşa că apelăm la online. Site-ul „PentruAnimale.ro„, are o experienţă de 13 ani în domeniu. Aici găsiţi hrană uscată și umedă pentru pisici și câini, dar și hrană pentru păsări, pești, cai și reptile; găsiţi totodată vitamine, șampoane și alte produse de îngrijire a animalelor, dar și diferite accesorii pentru acestea. Site-ul este foarte uşor de utilizat, se încarcă rapid şi comanda o puteţi face telefonic, la numărul  0752.570.577  ori creându-vă un cont. Se plăteşte ramburs ori cu cardul. In Bucuresti livrarea este gratuita pentru comenzi mai mari de 100 RON. În cazul în care valoarea comenzii este mai mică de 100 RON se percepe o taxă de transport de 10 RON. Comenzile primite din afara Bucureşti-ului se vor livra prin intermediul unei firme de curierat rapid. Livrarea acestor comenzi este GRATUITĂ pentru comenzile a căror valoare depăşeste suma de 150 RON.  Taxa unică de expediere are valoarea de 19,9 RON şi se aplică doar comenzilor cu o valoare sub 150 RON, aceasta va fi inclusă în valoarea de ramburs de achitat în momentul ridicării comenzii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s