Publicat în Amintiri din calatorie

Destinaţii de weekend (5): Castelul Ghica din Dofteana Bacău

Imaginile cu Castelul Ghica de la Dofteana Bacău, m-au fascinat de multă vreme, însă abia azi s-au aliniat planetele şi am fost să-l vizităm. Uneori, treci pe lângă locurile de lângă tine, fără să le vezi frumuseţea şi cauţi ceva interesant la mii de kilometri distanţă. Din Moineşti până la Dofteana Bacău sunt 12 km, iar costul unui bilet de intrare în muzeu este de doar 5 lei. Vă las pe voi să calculaţi cât m-a costat această ieşire.

Ansamblul Castelului Ghica (Ghika) se poate vizita zilnic, între orele 10-18. Biletele se găsesc la recepţia Pensiunii Dofteana Park, situată în curtea castelului, sau sunând la numărul de telefon 0735-765.811.

Castelul de vânătoare al familiei Ghica a fost construit în sec. XIX (1889), de către un arhitect italian. Cu 2  ani înainte, a fost ridicată o „hulubărie”, actuala Pensiune Dofteana Park.

În perioada 1941-1944, aici s-au stabilit comandamentele armatelor germane şi sovietice, iar după naţionalizarea din 1949 spaţiul a fost spital TBC, casă de copii, sanatoriu de reumatologie infantilă.

Din Castel, n-au mai rămas decât pereţii şi lemnăria. În prezent, sunt câteva piese de mobilier autentice, recuperate de la săteni, un şemineu şi multe donaţii. Cu toate astea, poţi să-ţi imaginezi destul de uşor strălucirea de odinioară.

Castelul este înconjurat de un parc extraordinar de frumos, în interiorul căruia se găseşte un lac splendid. Parcul are alei, bănci, coşuri de gunoi, semn că s-a muncit la reabilitare. Aici vin cupluri de tineri căsătoriţi pentru a-şi face fotografii inedite. Ghidul vă va povesti o mulţime de lucruri interesante, aşa că, dragi moineşteni şi nu numai, dacă vă doriţi să petreceţi o zi de neuitat, nu ezitaţi !

Sala de primire a oaspeţilor

Şemineul original din marmură de Carerra

După ce mergeţi în vizită, nu uitaţi să reveniţi pe blog, să-mi spuneţi dacă v-a plăcut.

3 gânduri despre „Destinaţii de weekend (5): Castelul Ghica din Dofteana Bacău

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s