Publicat în Superblog 2019

Ce-mi displace şi ce-mi place în moda actuală

Ce-mi displace în tendinţele modei actuale

Din când în când, rămân pierdută pe Fashion TV, urmărind tendinţele modei de la Paris, Milano, Londra sau New York. Îmi place să văd ce se mai poartă în lume. Mă bucur când aud că roşu e în cărţi. E culoarea care mi-a plăcut dintotdeauna, deşi gurile rele spun că ar trebui s-o scot din listă, s-o las celor mai tineri. Uneori, văd pe podium modele îmbrăcate atât de haios, încât mi se pare că cineva şi-a bătut joc de ele intenţionat şi nu-mi pot imagina că vreo persoană serioasă ar putea purta vreodată o asemenea creaţie, deşi…cine ştie ?!


Cum aş putea să-i recomand vreunui bărbat această ţinută, chiar dacă face parte din colecţia Versace, primăvară-vară 2020 ? ( foto preluată de pe Vanity Teen) Mă enervează tendinţa  de-a feminiza bărbatul şi de-a masculiniza femeia excesiv, schimbând astfel rolurile. Cred, din acest punct de vedere, că s-a mers mult prea departe şi sper să nu „admir” aşa ceva pe stradă. Cum ar fi să-l vezi pe şeful tău aşa ? Nu te-ai tăvăli de râs prin birou şi ai suna la spitalul 9, crezând că omului i-a sărit ceva de la mansardă ?

Detest blugii rupţi excesiv, deşi s-ar părea că sunt la mare căutare printre tinere. Modelele Danielley Ayalaa şi Gabriella Farias nu s-au sfiit să apară în faţa fanilor cu pantaloni ce lasă aproape totul la vedere.  În „The Sun” puteţi citi un articol foarte bine ilustrat pe această temă. (Fotografia alăturată aparţine Eva.ro). Nu-mi place să folosesc expresia „pe vremea mea”, dar acum chiar o consider necesară. Aşadar, pe vremea mea, o astfel de pereche de blugi era aruncată direct la coşul de gunoi. Nici cel mai sărac dintre săraci nu îmbrăca aşa ceva.

Ar mai fi şi alte exemple, dar vă las pe voi să mai adăugaţi câte ceva la lista „aşa nu”.

 

Ce-mi place la moda din ziua de azi

Cred că aţi observat şi voi tendinţa de revenire la moda dinaintea anilor 1990, nu numai în vestimentaţie, ci şi în muzică (se fac remix-uri ale melodiilor vechi), în literatură, în filme, ba chiar şi în preocupările oamenilor, care par a se fi săturat de lumea virtuală, întorcându-se la întâlnirile cu prietenii reali, la alimentaţia sănătoasă, la sport.

Îmi plac deopotrivă ţinutele clasice, cât şi cele romantice, fie că e vorba despre Armani, Tommy Hilfiger ori Calvin Klein, adevăraţi titani ai modei, care pun în valoare atât frumuseţea şi graţia femeii cât şi masculinitatea sexului puternic.

Dacă n-aţi aruncat nimic din garderoba lăsată moştenire de părinţi ori bunici, bine aţi făcut, căci la sfârşitul lui 2019 şi începutul lui 2020, roata modei, aflată în continuuă mişcare, ne indică  piese vestimentare aflate în mare vogă între anii 1960-1990.

Tendinţele modei pentru toamna lui 2019 – primăvara lui 2020

Din 2015, Answear.ro, pune la dispoziţia românilor produse de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de la peste 300 branduri internaționale de top. Citindu-le blogul, am aflat ce se poartă în sezonul curent şi în cel următor, fără să mai fiu nevoită să cheltui banii pe revistele de mondenităţi. Am selectat din materialul lor, ceea ce m-a cucerit, ceea ce aş purta oricând cu mare plăcere.

Carourile care se regăsesc pe paltoane, fuste, jachete, pulovere, mi-au plăcut mereu. Poate că aplecarea mea spre ştiinţele exacte mă determină să iubesc acest joc al liniilor intersectate, ce mă duc cu gândul la teorema lui Bézout, din geometria neeuclidiană, care spune că două drepte paralele se întâlnesc la infinit. Ce frumos, nu ?

Pantalonii din denim cu croială dreaptă și talie înaltă

Tipul acesta de pantaloni mă avantajează foarte mult, eu având o constituţie de tip măr, cu glezne fine şi un abdomen ce trebuie camuflat cât mai bine. Cu ajutorul lor, îmi dispar ca prin farmec, câteva kilograme şi asta e foarte bine. (o iluzie optică foarte eficientă).

Botinele de damă cu tocul înalt şi vârful ascuţit

Sunt de o eleganţă aparte şi te fac să simţi femeie până-n vărful unghiilor. Nu le recomand pe munte. În rest, ai liber să le porţi unde doreşti. Eu le prefer atunci când merg la job sau la vreo sindrofie.

Pentru timpul liber, merg pe o pereche de ghete Guess Jeans, din piele naturală, cu talpă antialunecare, căci nu mai e mult până dă îngheţul şi am nevoie de siguranţă. 

Bluzele romantice cu volănaşe 

Le-am adorat mereu, în special cele cu volănaşe la mâneci. Le port şi le voi purta cu drag tot timpul.  După ce mă îmbrac cu o astfel de bluză, îmi imaginez că, dacă aş fi trăit cu câteva sute de ani în urmă aş fi putut fi una dintre domniţele de la curtea cine ştie cărui domnitor medieval. Îmi place să văd şi să simt unduirea materialului pe braţul meu, în timp ce-mi plimb mâinile cu graţie încoace şi-n colo.

Genţile de damă, accesorii necesare dar nu şi suficiente 

Am zis genţile, pentru că nu ai cum să te opreşti la o singură geantă. Ai nevoie de mai multe modele şi evident, de mai multe culori, pentru a le putea asorta la ţinuta aleasă. Geanta ideală trebuie să-mi permită să-i organizez interiorul, astfel încât s-o pot folosi cu uşurinţă, fără să mă rătăcesc prin zeci de buzunare şi buzunărele.

Eu am găsit ce să port în perioada care urmează, pentru a fi in trend. Vă invit să accesaţi şi voi site-ul celor de la Answear.ro şi să comandaţi din timp haine şi accesorii pentru perioada care urmează. Grăbiţi-vă, roata modei se învârte continuu !

Articol scris pentru proba nr.1 a concursului SuperBlog 2019

Sponsor:

5 gânduri despre „Ce-mi displace şi ce-mi place în moda actuală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s