Publicat în Superblog 2019

Există viaţă fără cafea ?

Cum am putut să uit că nu mai am niciun gram de cafea în casă, m-am lăsat descoperită chiar azi, când se anunţă o zi în care o să am musafirii de la ANAF pe cap. Şi nici părul nu vrea să stea aranjat, iar ochii, o, Doamne ! Cearcănele-mi atârnă până la brâu. Nici nu pot să mă mai uit în oglindă. Dacă trec cu bine şi de ziua de azi, promit să trăiesc 100 de ani ! Ies din bloc, trântind uşa a lehamite şi mă îndrept ţintă câtre job, în speranţa că voi găsi acolo licoarea care mă face fericită. Dacă nu-mi beau cafeaua de dimineaţă, pur şi simplu nu pot funcţiona, mă gripez, nu dau nici înainte, nici înapoi. Nu mai trage mintea. În loc de gură, îmi creşte un bot cât toate zilele şi nimeni nu-mi mai poate intra în voie, facă orice-ar face. Nu contează ce fel de cafea e, că-i din boabe proaspete, cappuccino, nes, cu sau fără lapte, orice, există o varietate de cafele, dacă-mi iau doza zilnică de energie, mă transform ca prin farmec dintr-un zombi, într-o tipă veselă, drăguţă, amabilă şi empatică cu semenii.

Ajunsă la muncă, mă îndrept ţintă către bătrânul aparat de făcut cafea, care tuşeşte zdravăn când îşi termină treaba şi de la care trebuie să aştept chiar şi un sfert de oră până obţin o cafeluţă călduţă. I-au mai căzut unele părţi componente, dar încă-l mai folosim. Însă, stupoare !  Aparatul nu mai era acolo unde-l ştiam cu o zi înainte. L-am căutat prin toată firma, inclusiv în baie. Nimic ! Simţeam că m-au inundat valuri, valuri de căldură, iar punga de cafea desfăcută, rămasă acolo, nu putea să-mi spună nimic.

Un tip cu un pachet voluminos, îmi face semn să-i deschid. Îl ajut fără niciun entuziasm.

-Bună dimineaţa, sunt de la firma de curierat şi am pachet pentru dumneavoastră. Scoate o hârtie şi întreabă dacă e la S.C. Sotosoft S.R.L., după care îmi dă un fel de scaner, pe care trebuia să semnez de primire cu un pix ce-i atârna de aparat. Văzându-mă nedumerită, a mai adăugat: „e un colet de la firma  magazin online magNET.ro, care a fost achitat.”

Până la începerea programului mai era vreo jumătate de oră, aşa că m-am apucat să desfac coletul, deşi nu era treaba mea. După ce-am îndepărtat ambalajul, am tras un chiot de bucurie de s-au zguduit pereţii firmei. Din cutie a răsărit espressorul automat Philips cu tehnologia LatteGo, o mândreţe de aparat.

L-am luat în braţe, ca pe-un copil şi l-am sărutat. I-am mulţumit telepatic şefului, că s-a gândit, în sfârşit, să schimbe vechiul aparat de cafea, care de-acum devenise şi periculos de utilizat, cu această minunăţie dotată cu display LCD.

E foarte uşor de folosit, e intuitiv,  n-ai nevoie să citeşti pagini întregi dintr-o carte tehnică. E ca un telefon mobil cu  câteva aplicaţii. Vrei un cappuccino, o cafea sau un espresso ? Nimic mai simplu !

L-am alimentat cu cafea măcinată (boabe n-am avut la dispoziţie, deşi aş fi vrut să văd râşniţa la lucru), căci de-acum începuseră să apară colegii şi nu puteam să-i aştept cu masa goală. Ştiţi, ador să-mi beau cafeaua împreună cu ei !  Sunt atât de simpatici atunci când ne adunăm la o cafeluţă, spun glume, povestesc tot felul de întâmplări amuzante, sunt ei înşişi ! E adevărat că îmi place uneori să-mi savurez cafeaua singură, golindu-mi mintea de orice conţinut, ori dimpotrivă, făcându-mi tot felul de planuri, dar eu sunt o fire sociabilă şi cel mai mult îmi place să-mi beau cafeaua cu cineva. Cu soţul, cu familia, cu colegii, cu prietenii, nu contează, căci cea mai bună cafea este cea vorbită.

Mi-am revenit complet, aşa încât atunci când s-au adunat toţi le-am prezentat espressorul. Cineva s-a oferit să meargă la magazin după lapte. Aşa am văzut ce spumă de lapte fină cu LatteGo face, datorită camerei de spumare. Unele doamne, care au probleme cu inima, au zis că  ajustează cantitatea de cafea şi de lapte,  pentru a obţine o cafea mai slabă, alţii au zis că ajustează concentraţia şi aroma băuturii. Espressorul a mulţumit pe toată lumea, căci se face personalizare la o atingere de buton

La sfârşitul programului, mi-a luat doar câteva minute să-l curăţ, pentru că unitatea de preparare este detaşabilă.  Şi pentru că sunt o fire practică, mi-am luat cartea tehnică acasă, pentru că bănuiam eu că mai are el câteva chichiţe care trebuie descoperite şi exploatate, că de aia le-a pus producătorul acolo. Aşa am aflat despre filtru de apă AquaClean, care ne asigură că nu avem nevoie de detartrare până la 5000 de ceşti, de râșnița ceramică, care are 12 trepte de lucru, cu ajutorul cărora putem obţine cafeaua cât de fină ne-o dorim şi care care garantează 20000 de ceşti din cea mai bună cafea, fără a se uza.

De azi am devenit fan cappuccino. Bănuiţi de ce ?  🙂

Că spumă albă şi cremoasă ca a sa, n-am mai văzut la nimenea. Pam. Pam.

Articol scris pentru nr. 4 a concursului SuperBlog 2019

Sponsor:

7 gânduri despre „Există viaţă fără cafea ?

  1. Hai că mi-ai făcut poftă de cafeaua matinală, mai ales că-i ora potrivită. Desigur că aș prefera una făcută de expressorul descris de tine, dar, deocamdată, o să mă mulțumesc cu ce am. Recunoștință pentru sugestie și mult succes, Cristina! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s