Publicat în Diverse

Când pasiunea învinge

La începutul anului 2019, vă făceam cunoştinţă cu un tânăr pensionar, care s-a dedicat sportului. Puteţi reciti depre Chifu Ioan aici, căci despre el vreau să vă vorbesc şi acum, când mai e foarte puţin până spunem bun venit anului 2020. Şi nu, nu vreau să vă înşirui aici toate competiţiile la care a participat şi locurile pe care s-a situat, ci să vă spun o poveste despre pasiune, multă muncă şi ambiţie. O poveste din care avem cu toţii de învăţat, mai ales cei care şi-ar dori să reuşească să facă ceva în viaţă, dar fără să iasă din zona de confort.

Într-o zi, în timp ce alerga, a simţit dureri atroce în gambă. Mai simţise, dar nu chiar aşa. A acceptat cu greu gândul că trebuie să meargă la spital şi când i s-a spus că e musai să se opereze de varice, nu s-a gândit niciodată că va renunţa la sport. În zadar, l-au sfătuit medicii şi familia s-o lase mai moale. La mai puţin de o lună era din nou pe stadionul din Navodari, la obişnuitele antrenamente.

În perioada septembrie-octombrie 2019, s-a înscris la aproape toate competiţiile sportive din zona Moldovei. L-am putut vedea cum se antrenează, cu câtă determinare o face, fără a se plânge de vreme, ori de altceva. Îşi punea adidaşii, căstile, îşi potrivea cronometrul şi îşi urmărea ţinta, în numărul de kilometri alergaţi.

Rezultatele n-au încetat să apară în aceste două luni: un loc trei şi două locuri doi, la categoria de vârstă. Şi dacă ţinem seama şi de faptul că competiţiile s-au desfăşurat în zone de munte, cu care nu era familiarizat, rezultatele sunt mai mult decât lăudabile.

Poate n-aş fi crezut că un om poate să tragă atât de mult de el, dacă nu l-aş fi însoţit pe Ioan Chifu la competiţia de la Valea Budului. Aici, după  4 kilometri de alergare, un adidas a cedat. I-a aruncat pe ambii şi a continuat cursa în şosete, încă 6 kilometri, fără să mai ţină seamă de bolovani, aşchii sau de orice i-ar fi putut intra în picioare. N-a mai simţit durerea, nu s-a mai gândit la nimic altceva, decât la imaginea lui pe podium.

Poate că dacă n-ar fi fost acest incident, ar fi fost pe primul loc. Însă, aşa cum îl cunosc eu pe Ion Campion, cum îmi place să-i spun, o să urce de multe ori pe primul loc al podiumului la diverse competiţii.

Zilele astea a alergat la Ruse, în Bulgaria şi mai are în plan câteva competiţii in acest an, printre care şi cea de la Bucureşti, de 1 decembrie.

Multă baftă şi Felicitări !  

Un gând despre „Când pasiunea învinge

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s