Bucătăria, locul de întâlnire cu cei dragi

E o primăvară frumoasă, cu miros de ghiocei şi cu câteva raze timide de soare ce-mi bat în geam mângâindu-mi părul răvăşit pe albul satinat al pernei. Deschid larg fereastra şi ascult cântecul vesel al unei mierle ce s-a aşezat pe ramura unui copac din faţa casei. Pentru mine, scena aceasta reprezintă un crâmpei de fericire. O savurez îndelung, cu inima plină de recunoştinţă.

De altfel, azi am invitat câteva prietene. Vor să vadă cum mi-am amenajat bucătăria. Sunt foarte pricepute la gătit. Maria face nişte prăjituri delicioase, iar Ioana e expertă în tot felul de sosuri şi garnituri pentru orice tip de friptură. Le voi lăsa să probeze noul meu cuptor Franke, cu ajutorul căruia am devenit maestră în pizza, spre încântarea întregii familii.

De când mi-am reamenajat bucătăria, îmi vine să stau numai acolo. Încerc tot felul de combinaţii, îmbin gusturile şi culorile, creez noi feluri de bucate şi, în sfârşit, înţeleg bucuria celor ce participă la diverse cooking show-uri. Am transformat acest loc într-o sală de concerte, în care muzica este dată de sfârâitul bunătăţilor din tigaie, iar spectatorii sunt alimentele care-şi aşteaptă cuminţi rândul la a fi gătite.

Mă surprind uneori mângâind cu privirea sclipirea de abanos a plitei, ori pipăind hota modernă ce înghite cu repeziciune orice urmă de abur ce ar îndrăzni să pătrundă cu obrăznicie în universul aromelor.

Visarea îmi e spulberată de ţârâitul lung al soneriei. Au venit fetele şi eu n-am apucat să le fac nici măcar o cafea. Dragele mele prietene mi-au adus cadou de bucătărie nouă, o tigaie pentru făcut clătite pufoase şi delicioase.

E greu să mai păstrezi prietenii adevărate în ziua de azi, oamenii se retrag într-o cochilie imaginară, trăind doar pentru ei şi familiile lor. Ne cunoaştem de pe vremea când eram studente, adică să tot fie vreo douăzeci şi ceva de ani, care nici nu ştiu când s-au dus, însă sentimentele dintre noi nu s-au schimbat indiferent de situaţia materială sau de orice altceva.

Le-am lăsat pe ele s-o ia înainte, căci cunoşteau drumul. În plus, am rămas mai în spate, pentru a mă bucura de reacţiile ce au apărut imediat ce-au păşit în noua mea bucătărie. A fost exact aşa cum mă aşteptam. S-au bucurat sincer, din tot sufletul şi mi-au cerut adresa de la Franke România. Ştiau şi ele că Franke este o companie elveţiană cu 70 de subsidiare în 40 de ţări la nivel global, că e cel mai mare producător de chiuvete pentru bucătărie din lume, lider în cercetarea şi dezvoltarea unor materiale şi a unor produse noi pentru bucătărie, principalul furnizor de sisteme incorporabile pentru bucătării casnice.

Şi-au notat în agendă numărul 021-3501550, cu promisiunea că vor trece să vadă minunăţiile tehnologiei în materie de bucătării, imediat ce vor avea drum în Pantelimon. Vor să aplice filozofia firmei,  „Make it Wonderful ! ” şi în căminul lor.

-Aţi văzut ce baterie Franke am ? Fetele s-au apropiat curioase, examinând cu atenţie fineţea şi strălucirea acesteia.

-Neapărat să vă luaţi şi voi aşa ceva, e o baterie Vital, cu sistem de filtrare a apei. Aşa o să aveţi parte de apă fără bacterii, viruşi ori cine ştie ce mirosuri neplăcute.

Am umplut rapid cafetiera şi în câteva minute, parfumul cafelei aromate a invadat locul de întâlnire, gâdilându-ne plăcut nările. Am sorbit cu nesaţ licoarea dătătoare de energie, în timp ce am fost felicitată pentru alegerea făcută. Totul respectă valorile Franke: sclipitor, energic, dedicat.

Deşi am aflat că în anul 2020, tendinţa este dată de produsele din colecţia „Urban”, eu am preferat să aleg chiuveta, plita, hota şi cuptorul din colecţia „Maris”, cea dedicată familiilor. Nu m-am uitat la preţ, atâta timp cât mi-am achiziţionat lucruri pentru toată viaţa. Criteriile mele de selecţie s-au bazat pe consumul de energie, rapiditate, durabilitate, optimizarea acţiunilor şi nu în ultimul rând pe o linie de design modernă, care să mă reprezinte.

O prietenă, specialistă în decoraţiuni interioare, mi-a făcut o schemă după care am aranjat totul, astfel încât să fie practic şi să pot bucătări cu spor. Nu mi-am încărcat bucătăria cu lucruri inutile, care să fie acolo din alt film.

Maria n-a mai rezistat. Vrea să testeze cuptorul. Ne-a promis un chec marmorat. Mă duc s-o ajut cu ingredientele, în timp ce voi puteţi admira o mică parte din bucătăriile expuse de Franke pe pagina lor de facebook.

Articol scris pentru Spring Superblog 2020

Sponsor:

 

 

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s