Publicat în Spring Superblog 2020

0219111 -număr de telefon util în caz de accident rutier

 

Am fost fără să vreau, martora unui accident rutier petrecut în toamna anului 2019. Era târziu, cam pe când se îngâna ziua cu noaptea şi începuse o ploaie măruntă, mocănească, din aia care durează vreo câteva ore. Coborâsem din autobuzul ce ducea în satul bunicilor şi m-am oprit în staţie, din pricina ploii. Aşteptam să vină unchiul Vasile, să mă ducă până-n inima satului, care era destul de departe de şoseaua principală. Staţia, un fel de magazie improvizată, cu câteva băncuţe şi un geam cu gratii era totuşi un loc bun de refugiu pe vreme rea. Priveam în gol, cu gândurile rătăcite aiurea, la maşinile care goneau pe şoseaua udă. Un autoturism Seat albastru, încetineşte. Ies puţin din vizuină să văd ce se întâmplă. Şoferul, un domn trecut de 50 de ani, claxonează, scoate capul pe geam şi mă întreabă ceva. N-am înţeles prea bine ce, căci o altă maşină ce venea din spate s-a izbit în maşina lui, luându-i bara din spate, un far şi îndoindu-i tabla. N-a durat decât o fracţiune de secundă. S-a auzit un scrâşnit metalic şi asta a fost tot !  Am amuţit. Mă gândeam că va urma ceartă, bătaie, capete sparte, înjurături etc. Dar, nu ! Nimic din toate acestea. Şoferii au coborât din autoturisme, şi-au analizat maşinile cu ochi de vultur, au vorbit ceva despre asigurare RCA, Casco, apoi l-am auzit pe păgubit că sună la Autonom.

Ştiaţi că: 

Prin numărul de asistență rutieră 0219111 ai acces la nivel național la toate serviciile necesare în cazul unui accident: asistență rutieră, platformă, tractare, depanare și auto de înlocuire ?

 

Păgubitul era din Bucureşti şi mergea la Slănic Moldova, aşa că acum nu mai putea nici să-şi continue drumul spre staţiune, nici să se întoarcă acasă. A cerut de la Autonom o maşină de înlocuire, cu care să meargă mai departe. M-am mirat. Nu mai auzisem până atunci de aşa ceva şi mi s-a părut o treabă foarte bună.

Ştiaţi că: 

Beneficiezi fără niciun cost de auto de înlocuire, dacă ești partea păgubită într-un accident rutier, simplu, în doar 4 pași. Costul este decontat de asiguratorul șoferului vinovat ?

 

Pasul 1: Deschide dosarul de daună

Pentru aceasta aveţi nevoie de constatarea amiabilă completată de ambele părţi sau de documentele emise de către Poliţie dacă în accident au fost implicate mai mult de două maşini.

 

Pasul 2: Obţineţi documentele justificative

În urma deschiderii dosarului de daună veţi primi o notă de constatare cu care veţi merge în service pentru obţinerea devizului de reparaţie.

 

Pasul 3: Calcularea numărului de zile

Pe baza devizului de reparaţie se calculează numarul de zile de care beneficiaţi pentru maşina de înlocuire. Pentru fiecare patru ore de manoperă se va asigura o zi de închiriere. Tu știai că ai acest drept prin lege (Norma 20/2017 privind asigurările auto din România) ? Sub 1% din șoferi știu asta. Dă informația mai departe și apropiaților tăi!

 

Pasul 4: Obţinera confirmării de la asigurator

Dupa obţinerea acestor documente şi a confirmării de la asigurator, puteţi lua legătura cu compania de închirieri auto pentru a prelua autovehiculul de înlocuire în momentul în care maşina intră în service. 

Deoarece firma Autonom are prezenţă naţională, obţinerea auto de înlocuire în 4 paşi, nu e chestiune birocratică care să dureze foarte mult. 

A trebuit să plec, căci unchiul ajunsese în staţie. I-am povestit ce s-a întâmplat şi cum am aflat ce se ascunde în spatele numărului  0219111. A oprit, şi-a scos telefonul, a înregistrat numărul în agendă, apoi a trimis mesaj tuturor prietenilor lui de pe facebook, cu textul ” Număr de sunat, în caz de accident rutier 0219111″.

Articol scris pentru proba nr.13 Spring SuperBlog 2020

Sponsor:

7 gânduri despre „0219111 -număr de telefon util în caz de accident rutier

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s