Publicat în Spring Superblog 2020

Prietenul la nevoie se cunoaşte

Dacă faci un sondaj de opinie ad-hoc pe stradă şi le ceri oamenilor să numească o companie românească de top, cel mai cunoscut brand autohton, în 99% din cazuri numele Farmec se va regăsi pe buzele respondenţilor. Cine n-a folosit produse de la Farmec, fie că e vorba despre cosmetice ori produse de curăţenie ?

De 130 de ani, Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, ne-a demonstrat grija pentru frumos şi sănătate. Cercetătorii companiei au scos pe piaţă produse foarte bune din punct de vedere calitativ, la preţuri avantajoase.

În această perioadă, trăim cu toţii coşmarul numit Covid-19. Întreaga omenire este afectată de virusul care a făcut zeci de mii de victime. Virusologii se luptă să găsească cât mai repede un antivirus, în timp ce medicii şi tot personalul spitalicesc se străduiesc să salveze cât mai mulţi bolnavi, uneori cu preţul sănătăţii şi vieţii lor. Ventilatoarele mecanice, atât de necesare celor puşi pe respiraţie artificială sunt insuficiente, la fel şi combinezoanele, mănuşile, măştile şi ochelarii de protecţie. Sunt multe lipsuri şi e nevoie să ne unim toate forţele pentru a putea depăşi această situaţie cu care nu ne-am mai confruntat până în prezent.

Criza produselor de igienizare este una cât se poate de reală, atât pentru cadrele sanitare cât şi pentru întreaga populaţie a României. Spălatul cât mai frecvent pe mâini şi dezinfectarea acestora, statul în casă, purtatul mănuşilor şi a măştilor de protecţie, atunci când ieşim în oraş au devenit condiţii obligatorii pentru menţinerea stării de sănătate. Compania Farmec, pe care am numit-o prietena noastră, s-a alăturat acestei lupte duse împotriva virusului, atât prin donaţii în bani, cât şi în produse de igienizare.

Astfel, au donat produse în valoare de 4 580 lei si 10000 lei pentru achiziţionarea echipamentelor de protecţie necesare spitalelor din prima linie, O.N.G.-ului Beard Brothers. 

Salariaţii companiei lucrează la capacitate maximă pentru dezvoltarea noilor produse dezinfectante având suportul și promptitudinea autorităților, dar și a furnizorilor implicați în acest proces, dovedind încă o dată implicarea în comunitate.  Prioritară este grija pentru cei care au grijă să ne fie bine

Din 20 martie a început producţia a două noi igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool de 70 de grade: Loţiunea igienizantă pentru mâini şi Gelul de igienizare pentru mâini, care ne protejează de Covid-19. 

În gama de produse Farmec destinate igienizării se mai găsesc:  Dezinfectantul universal Nufăr şi Săpunul lichid cu spumă antibacterian.

O altă misiune importantă, marca Farmec, care demonstrează respectul faţă de mediu, este şi iniţierea campaniei „Ai grijă de natură, aşa cum ai grijă de tine”, lansată în luna februarie a acestui an.

Este vorba despre un proiect pilot de responsabilitate socială, care se derulează în patru magazine de brand din Cluj constând în reciclarea produselor din portofoliul propiu.

„Această inițiativă reprezintă angajamentul nostru pentru dezvoltarea unor practici sustenabile în domeniul cosmeticelor. Prin intermediul acestui proiect pilot ne dorim să asigurăm închiderea ciclului de viață al produselor din portofoliul Farmec și să limităm impactul lor asupra mediului. Încurajăm consumatorii noștri să participe la acest proiect și îi îndemnăm să recicleze cât mai mult, în general, fie că vorbim de produse cosmetice sau alt tip de produse. Suntem încrezători că vom avea succes cu această campanie, care se aliniază cu obiectivul nostru pe termen lung de a fi un business responsabil“, a declarat Tudor David, Director Marketing.

Proiectul constă în amplasarea unor recipiente de colectare pentru deşeurile provenite din ambalaje de hârtie, plastic, sticlă, metal şi aluminiu şi demonstrează o dată în plus care sunt adevăratele valori după care se ghidează compania Farmec.

Felicitări tuturor celor ce lucrează la această companie şi mulţumiri pentru implicare !

Articol scris pentru proba nr. 15 a Spring SuperBlog 2020

Sponsor:

5 gânduri despre „Prietenul la nevoie se cunoaşte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s