Publicat în Amintiri din calatorie

Destinaţii de weekend (7): Râşnov

Dacă îţi doreşti un sfârşit de săptămână relaxant şi liniştit, Râşnovul este destinaţia ideală. Te poţi delecta cu cei mici şi nu numai la Dino Parc, te poţi plimba cu trenuleţul până la Cetate ori poţi vizita peşterile din zonă.

De cum ajungi în Râşnov, simţi o stare de calm şi bucurie. Cetatea semeaţă, care-şi poartă cu mândrie anii, domină tot peisajul. Prin poziţia sa strategică, controla accesul în Transilvania dinspre Valea Râşnoavei. Prima menţiune documentară este din anul 1335. Aici s-au turnat mai multe cadre ale filmelor „Nemuritorii”, „Dacii”, „Mihai Viteazul”, „Columna”, oraşul câştigându-şi astfel titlul de cetate a filmului istoric românesc. În anul 2002, aici s-a filmat „Cold Mountain” cu Jude Law şi Nicole Kidman, film ce a luat premiul Oscar. 

Poţi ajunge la Cetate prin mai multe metode:

-cu liftul pe plan înclinat, pentru o sumă de 12 lei/adult şi 6 lei/copil, între orele 9-18, dar nu în tot timpul anului. S-ar putea să aveţi surpriza pe care am avut-o şi noi, adică să nu funcţioneze ascensorul fix în perioada în care v-aţi planificat să vizitaţi cetatea. Dacă aveţi acest ghinion, puteţi urca pe scările aflate la baza liftului. E gratis, e  sănătos şi ţi se oferă prilejul de-a face nişte fotografii superbe.

-cu trenuleţul, care are staţie la Dino Parc sau, la pas, urmând traseul trenuleţului.

Acum zece ani, am găsit cetatea deschisă, ba chiar am prins şi un festival istoric. Din păcate, acum n-am mai putut vedea decât exteriorul, cetatea fiind în renovare până în anul 2021.

Scările de la baza ascensorului

Oraşul Râşnov, văzut de sus

Cetatea Râşnov

Ascensorul spre Cetatea Râşnov

***

Dino Parc Râşnov

Este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, desfăşurându-se pe o suprafaţă de 3 hectare. Cei 100 de dinozauri în mărime naturală, locurile de joacă pentru copii, căsuţele din arbori, cimatograful 9D, traseele de aventură, fac din Dino Parc un loc foarte apreciat atât de cei mici cât şi de cei mari.

Preţurile biletelor: 28 lei -adulţi, 22 lei -copii peste 3 ani, gratuit -copii intre 0-3 ani.

Cele câteva ore petrecute aici, te fac să te simţi din nou copil şi să te bucuri de toate minunăţiile pe care acest parc ţi le oferă.

Ar mai fi fost de vizitat şi peştera „Valea Cetăţii”, dar nevizitând-o avam motiv să ne reîntoarcem.

Până data viitoare, călătorii plăcute !

2 gânduri despre „Destinaţii de weekend (7): Râşnov

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s